MULTIVITAMIN PALING MURAH DIPASARAN YANG TERBUKTI BERKESAN

by - February 19, 2014

Sejarah awal Vitalea Shaklee

-- Dicipta pada tahun 1915 antara multivitamin paling tertua di dunia. Direka oleh pengasas Shaklee iaitu Dr. Forrest C. Shaklee. Tablet berwarna hijau kerana disaluti dengan spirulina. Asalnya dulu Vitalea dalam bentuk cecair kemudian di patentkan dalam bentuk tablet. Pernah dipilih oleh Centre of Science di USA sebagai Best Multi Vitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.


Satu botol Vitalea berape biji dan tahan berapa ?

-- Vitalea berbentuk tablet yang mengandungi 120 biji tahan dalam 2-4 bulan jika diambil secara konsisten.


KLIK IKON DI BAWAH INI UNTUK MEMBUAT PEMBELIANApakah kandungan di dalam Vitalea ?

-- Dalam Vitalea terdapat 12 jenis vitamin dan 7 jenis galian utama dalam satu tablet. Ia merupakan multivitamin, multimineral dan iron dalam satu tablet. Bayangkan dalam satu tablet menyamai 40 hidangan lauk. Dalam satu hari boleh ke kita makan sampai 40 jenis lauk? Confirm buncit perut kan. Heheheehe.. Vitalea mengandungi antaranya Vitamin A, D, E, C, Asid Folik, kumpulan vitamin B, biotin, kalsium iodine, zat besi, magnesium, copper dan zinc.Mengapa penutup Vitalea jenis kedap udara ?


-- Sebab Vitalea mengandungi elemen iron iaitu mempunyai sifat mudah teroksida. Contoh paling senang besi yang terdedah kepada udara dan berkarat. So sama jugak dengan vitalea. Disebabkan mengandungi iron, ia sangat sesuai untuk pendarahan yang banyak. 


Mengapa Vitalea menjadi salah satu vitamin terbaik di dunia ?

-- Sebab Shaklee telah menggunakan teknologi sistem penyerapan bioactivated berpatent untuk memastikan penyerapan vitamin dan mineral dalam tubuh berada pada tahap yang optimum. Vitalea ini diperlukan untuk pembentukan sel-sel darah merah disebabkan kandungan zat besi. Iaitu pembentukan hemoglobin. 


Apakah kelebihan ataupun peranan asas Vitalea terhadap tubuh badan kita ?

    ~ Bagi memastikan penyerapan mineral dan vitamin yang lain-lain lebih efektif
    ~ Membantu mencantikkan dan menegangkan kulit
    ~ Memastikan kuku licin dan cantik
    ~ Menguatkan akar rambut
    ~ Mencegah penyakit tiroid ataupun beguk disebabkan kekurangan iodine
    ~ Sangat penting ibu yang mengandungi dan bersalin kerana zat besi membantu penghasilan darah merah. Kekurangan zat besi menyebabkan mudah pening dan pitam. 


Pantang larang pengambilan Vitalea ?

-- Pantang untuk mereka yang ada SLE, Thalasemia dan yang alergi zat besi.
LOVE ;You May Also Like

0 comments