SET KULIT CANTIK SHAKLEE

March 23, 2014

Tang cantik-cantik gini, memang SAYA suka.. hee~ kadang-kadang orang mentafsirkan cantik sebagai sesatu yang SUBJEKTIF.. oh no !! tak sebenarnnya.. cantik adalah cantik - lah.. kalau tak cantik, tak cantik - lah.. kan..

Bukan alasan lagik kalau kulit muka berjerawat, berjeragat, berjalur-jalur macam jalur Gemilang.. dah macam-macam produk kat luar sana.. GOOGLE saje [ macam mana nak cantik ? ] hamik.. sembilan belas ratus juta result keluar.. hahah~

Walaupun sudah beranak pinak tapi kecantikan luar dan dalam mesti dipelihara rapi. Bukan untuk siapa pon. Untuk suami kita juga kan ? Betul tak ? Kalau selekeh jer dan tidak pandai menjaga kecantikan suami pun segan dan mulalah mencari alasan untuk meminggirkan diri dari isteri.

Kulit yang cantik adalah impian setiap orang, lebih-lebih lagi kaum hawa. Kulit yang kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori luas memang majoritinya akan melanda kita bila usia meningkat. Untuk mengatasi masalah ini beralihlah kepada set kecantikan kulit Shaklee untuk wajah cantik berseri -- dah kenapa macam iklan.. hee~


Apa yang ada dlm set kecantikan kulit Shaklee ?


Vitamin E

  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
Vitamin C

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
B Complex

  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
Kombinasi Vitamin E, Vitamin C dan B Complex menghasilkan ::

  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Untuk kesan yang lebih cantik dan juga untuk masalah kulit tertentu, kita juga boleh mengambil ESP atau GLA Complex

Boleh hubungi saya untuk mengetahui produk apa yang sesuai untuk anda. Sila nyatakan terlebih dahulu masalah anda. In sha Allah..dengan besar hati saya akan membantu anda.


LOVE ;

You Might Also Like

0 comments

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS