BERPANTANG DENGAN SHAKLEE

May 18, 2014

VITA-LEA


A dietary supplement with Iron Formula
Contains Multivitamin dan Multimineral
120 tablets
Price : RM 94.08

Kebaikan :
 
Memandangkan ibu-ibu kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu-ibu perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih, lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.


B-COMPLEX

 

A dietary supplement
Contains B Vitamins with Folic Acid
120 tablets
Price : RM 56.98

Kebaikan :

 
Vitamin B compleks diperlukan dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B compleks boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B compleks sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

 
SR VITA-C
 

A dietary supplement 
Contains Bioflavonoid Complex
180 tablets (500mg)
Price : RM 98.05

Kebaikan :
 
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin C secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin C dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

 
ZINC COMPLEX

  
A dietary supplement
Contains Barley and Alfalfa
120 tablets
Price : RM 35.78

Kebaikan :
 
Zinc adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Kebiasaanya ibu-ibu yang berpantang ini juga mengambil tambahan Alfalfa, Ostematrix & ESP bagi menjadikan ianya set optimum yang sesuai bagi ibu-ibu yang sedang menyusukan anak. Mari kita tengok setiap fungsi 3 vitamin tambahan ini :

 
ESP

 

A supplement drink with natural vanilla flavour
Low in fat & cholesterol free
Price : RM 159.00

Kebaikan :
 
Shaklee ESP membekalkan tenaga kepada ibu supaya kekal bertenaga sepanjang hari. Apabila ibu cergas, badan pun akan menghasilkan banyak susu. Di samping itu, ESP juga merupakan milk booster yang merangsang payudara supaya cepat penuh.



ALFALFA COMPLEX

 

A dietary supplement
Contains Nutrients and Chlorophyll
330 tablets ( small ) & 700 tablets ( big )
Price : RM 56.98 & RM 103.35

Kebaikan :
 
Shaklee Alfalfa sememangnya milk booster yang terbaik untuk ibu yang menyusukan anak. Bukan itu saja, sebagai bonus alfalfa juga bertindak seperti kacip fatimah. Ia berfungsi merapatkan kembali bahagian bawah yang dah longgar kerana melahirkan. Ia juga membantu mengatasi masalah keputihan.


OSTEMATRIX

 

A dietary supplement
Contains Calcium, Magnesium, Vitamin D and more
120 Caplets
Price : RM 64.66

Kebaikan :
 
Shaklee Ostematrix kaya dengan kalsium & kita semua tahu bahawa susu terdiri daripada kalsium. Jadi badan kita memerlukan kalsium yang banyak bagi penghasilan susu yang berkualiti. Ostematrix juga penting bagi memastikan ibu mendapat kalsium yang mencukupi bagi mengatasi masalah reput gigi dan tulang.



haa.. ni SET BERPANTANG PREMIUM SHAKLEE tanpa ALFALFA COMPLEX.. hee~ boleh jugak kalau nak yang ni cuma ALFALFA COMPLEX tu add untuk meriahkan susu badan.. cane ? syok kan ?

satu SET BERPANTANG PREMIUM ni bernilai RM 508.55.. 
sebenarnya dah boleh consume sebulan awal dari bersalin tau untuk tambah tenaga + nak meneran nanti.. dan dapat kurangkan risiko baby kena jaundice.. cemana plak set ni boleh atasi risiko baby kena jaundice ? haa.. tu nanti kakak open topik lain.. hee~



LOVE ;

You Might Also Like

0 comments

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS