RAHSIA MILAGRO COFFEE PATAWALI MEMBANTU MENCEGAH PELBAGAI PENYAKIT

by - September 26, 2017


kaki kopi ? yes !! sepsket !! hee~ dan kalau kita tengok pasaran kopi di Malaysia, memang sangat laju dengan pelbagai jenama dan kualiti.. dari warung di ceruk kampung sehingga ke coffee house bertaraf 5 bintang di tengah kota, peminat kopi tetap ada !! memeriahkan perkembangan dunia kopi, Milagro Coffee Patawali memberi cerminan baru untuk peminat kopi di Malaysia dengan pelbagai khasiat yang dapat membantu meningkatkan mutu kesihatan peminum..


PATAWALI

ramuan utama Milagro Coffee adalah campuran 'pokok ajaib' Patawali yang juga dikelani sebagai akar seruntun, brotowali dan batang wali yang memberi 1001 manafaat untuk kesihatan.. haa.. mesti ada kelebihan lain sehingga menjadi bahan utama dalam Milagro Coffee.. jom explore !!

Patawali merupakan sejenis pokok menjalar yang mempunyai batang mengerutu dan berdaun lebar yang kebiasaannya terdapat menjalar dipagar-pagar dan kawasan rumah lama yang sudah terbiar.. keseluruhan pokok ini mempunyai rasa yang sangat pahit dan mengandungi air yang sangat tinggi..


bunganya berwarna hijau muda yang mempunyai enam 'mahkota' yang berupa tunas.. cantik !! hee~ apabila sudah matang, bunga tadi akan berubah menjadi warna merah dan putih.. buah Patawali pula berwarna merah muda, kulit batang Patawali menangungi alkaloid dan damar sementara akarnya mengandungi berberin dan kolumbin..


KELEBIHAN BATANG PATAWALI

barang baik.. confirm banyak kelebihan lagi-lagi dari sumber semulajadi.. kan ?

1 : zaman dulu mana ada ubat bagai kan ? ya.. Patawali digunakan untuk tujuan perubatan dimana batang Patawali yangm engerutu digunakan untuk merawat sakit perut, demam, tekanan darah tinggi, kencing manis dan juga gonorea..

2 : masalah cacing dan kanak-kanak sangat sinonim.. ya !! batang Patawali direbus, ditapis dan diminum segelas sehari untuk membunuh cacing yang ada dalam usus dan air rebusan batang Patawali jika dicampurkan bersama sedikit belerang boleh digunakan untuk membasuh kudis-kudis..

3 : disapukan pada payudara untuk memudahkan proses bercerai susu.. hahaha~ pahitkan.. confirm serik..

4 : kajian saintifik yang dijalankan ke atas Patawali menunjukkan tumbuhan ini mengandungi sejenis bahan yang dipanggil jattrorrhizine yang sangat mujarab untuk mencegah penyakit demam malaria..

5 : darah tinggi ? haa.. amalkan meminum air rebusan batang Patawali.. in shaa Allah..

6 : pikroretin yang juga merupakan kandungan di dalam batang Patawali dapat menurunkan suhu panas badan ( mengubati demam )..

7 : di Filipina, tonik batang Patawali digunakan untuk mengubati masalah tekanan mental..

tapi !! sekarang ni mana la nak cari lagi Patawali kat Malaysia ni.. hee~ kalau ada pun, tak banyak dan bukan untuk tujuan komersial.. lagi-lagi kalau duduk kat KL.. mana nak jumpa ntah.. hee~ inisiatif Milagro Coffee Patawali sangat boleh dibanggakan kerana inovasi produk yang dapat membantu mereka yang memerlukan..

MILAGRO COFFEE PATAWALI


mesti tertanyakan, amenda la kebaikan / kelebihan / keistimewaan Milagro Coffee berbanding kopi-kopi lain kat luar sana.. kan ? hee~ sebelum menaip ni pun, 3 hari kakak amik masa untuk study tentang Patawali dan kandungan lain untuk menghasilkan Milagro Coffee.. rupanya !! Milagro Coffee Patawali ni dapat :

MEMBANTU / MENGAWAL / MERAWAT / MENCEGAH 

  • penyakit kencing manis
  • sakit-sakit sendi
  • kanser
  • darah tinggi
  • memberi tenaga
  • penyakit gatal-gatal
  • masalah radang
  • alahan
  • batuk
  • demam
  • penuaan sebelum usia
  • menguatkan tenaga batin
kerana Milagro Coffee Patawali mengandungi khasiat yang diperlukan badan, tinggi oksidan, menguatkan saraf dan sistem pertahanan tubuh badan serta mengembalikan tenaga dengan segera.. haa.. mana yang selalu letih-letih selepas makan tengahari tu, boleh la pekena segelas Milagro Coffee Patawali ni.. 

TESTIMONI MILAGRO COFFEE PATAWALI

ehem.. kalau produk bagus, bermakna dah ada kes kes yang berjaya yang mendokong perjalanan produk tu.. kan ? termasuk juga dengan Milagro Coffee Patawali ni.. tak sungguh, orang tak kata..






DISIPLIN PENGAMBILAN MILAGRO COFFEE PATAWALI

senang sangat !! kiranya kalau beli untuk mak abah, tak payah nak tulis panjang-panjang arahan nak bancuhnya.. hee~ cuma..

2 kali sehari
1 sachet ; 1 kali
bancuh dengan air panas / suam ( ikut selera masing-masing )


PAKEJ MILAGRO COFFEE PATAWALI

1 kotak = RM 55.00
10 kotak = RM 450.00
32 kotak ( 1 karton ) = RM 1150.00

dan boleh jek kalau nak buat pembelian secara online..
transfer terus ke CIMB Bank atas nama :

AQID AQILA RESOURCES
8007995135

nah !! kakak kepilkan sekali maklumat untuk rujukan lanjut korang..

alamat :
No 19, Tingkat 1, Space U8, Bukit Jelutung,  Shah Alam ( atas kedai cermin mata UTAMA ) 

telefon ( call / sms / whatsapp) : 
Puan Salmah
012 - 3702676 / 019 - 2702676

You May Also Like

6 comments

  1. 1st time dgr pokok patawali

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.. sama !! masa nak siapkan task ni, siap buat research wakkkkk..

      Delete
  2. Penggemar kopi mesti cuba ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. hee~ kalau study balik pasal patawali ni, makan gitu saja memang tak terdaya.. jadi.. untuk dapatkan khasiat dia, kena cari jalan lain.. dan kopi milagro ni jalan paling mudah..

      Delete
  3. Pernah minum juga kopi ni...bagi peminat kopi kena cuba ambil rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya.. sekurang-kurang nya rasa dan study kelebihan dia.. hee~

      Delete