4 PETUA ORANG LAMA MERAWAT MASALAH KEPUTIHAN

by - September 14, 2016

MASALAH KEPUTIHAN ?

  • kebanyakan wanita mengalami masalah keputihan iaitu rembesan yang berlaku yang mungkin berwarna putih cair ataupun sedikit kekuningan..
  • perubahan warna mungkin disebabkan kitaran haid, tekanan emosi, tabiat pemakanan, kehamilan, penggunaan ubat seharian dan ransangan seksual..

BAGAIMANA MASALAH KEPUTIHAN BOLEH TERJADI ?

  • keputihan berlaku pada vigina wanita di mana ia merupakan kawasan saluran untuk laluan bahagian luar ke organ pembiakan wanita..
  • keadaan di vigina wanita adalah bersifat asid untuk memastikan tiada apa apa jangkitan berlaku..
  • vigina yang sihat mampu menghasilkan rembesan untuk membersihkan dan mengawal sendiri ; sama seperti bagaimana air liur membersihkan dan mengawal mulut kita..
  • sebarang gangguan keseimbangan cecair di vigina akan menyebabkan persekitaran yang kondusif dan terdedah kepada jangkitan..

ADAKAH MASALAH KEPUTIHAN INI BAHAYA ?

  • YA !! ia boleh jadi bahaya kerana ia menyebabkan kegatalan pada vigina dan boleh menyebabkan jangkitan kulat dan mungkin boleh menyebabkan ruam-ruam naik di sekitar vigina..
  • semakin lama semakin banyak keputihan kleuar dan semakin berbau busuk disebabkan jangkitan kuman mula terjadi..
  • ada juga hingga ke tahap kegatalan dan menyebabkan pedih bila buang air kecil..

BERKESAN KE MERAWAT MASALAH KEPUTIHAN DENGAN PETUA ORANG ORANG TUA ?


haa.. yang nih kakak tak pernah try la tapi.. cuma kakak compile kan kot kot korang nak try ke kan dan petua tu KENA plak dengan korang.. hee~ tak salah mencuba kan.. kan..

1 : mengugnakan yogurt dan disapukan pada vigina

2 : biji halba yang ditumis dan digunakan untuk merawat masalah keputihan dengan cara rebus dan minum air tersebut

3 : hiris nipis bawang putih dan ditampal pada vigina kerana bawang putih mampu membunuh bakteria




4 : pastikan vigina sentiasa kering dan kerap menukar pantiliner ( kalau pakai laa ) 

em.. sesetengah wanita tak sempat pon nak buat semua tips tu untuk merawat masalah dalaman mereka.. bukan tak percaya tapi serius memang tak sempat.. kan ? haa.. nih ha.. kakak kasik satu tips paling mudah.. serius.. paling mudah.. hee~


SET ANTI BAKTERIA / SET KEPUTIHAN SHAKLEE


bahasa senang nak faham = bawang putih anti-kulat / anti- bakteria

bawang putih sangat berkesan untuk merawat jangkitan kulat dan dengan formulasi pelbagai vitamin termasuk vitamin E bertujuan meningkatkan tahap keaktifan sebatian bawang putih dan berkesan untuk menjaga dalaman badan kita..

bahasa senang faham = alfalfa adalah jamu moden

mengandungi klorofil tumbuhan yang tinggi dan berasaskan herba memang sangat sesuai untuk merawat masalah keputihan.. alfalfa juga bersifat asid yang sangat sesuai menangani masalah jangkitan kulat..




haa.. korang ade pengalaman dengan KEPUTIHAN nih ?
sape yang ade pengalaman jek la tau sakit - perit - tak best - segan - malu - tak suka - menyampah - tak selesa nye cemana..

jom atasi masalah tak best nih dengan SET ANTI BAKTERIA Shaklee haa..

boleh klik icon bawah ni untuk buat pembelian secara online..




jangan simpan masalah dalaman tu nanti memudaratkan.. tak elok untuk kesihatan.. hee~ dah beli online tu nanti jangan lupa contact kakak kat 017 309 1865 untuk konsultasi ye.. ye..

in shaa Allah kakak akan share pelbagai tips untuk merawat masalah wanita..

eh !! 
kakak pompuan, kakak tau la..
hee~



You May Also Like

0 comments