PENCUCI PINGGAN MANGKUK YANG HALAL DAN MENJAMIN PENJIMATAN

July 10, 2015


Raya Aidilfitri nak datang lagi ni, cemana persiapan tahun ni ? Kakak harap semua okaylah ya.. Kakak ? Alhamdulillah, semua okay jek.. Tak delah beriya sakan mana pun, takat memeriahkan anak-anak syurga jek.. Hee~ Dah tua-tua ni tak de fikir nak raya sangat, janji anak-anak happy, tetamu yang datang rumah pun happy.. Ye dok ?

Sejak berkahwin, tiap kali menjelang raya, kakak risaukan sangat dengan pinggam mangkuk yang melambak kat dapur.. Penat membasuhnye pun.. Kadang-kadang terfikir nak pakai jek pinggan polisterin tu, tapi lagi la tak manis tetamu tengok dah tu tak elok juga untuk kesihatan..

Tahun ni, kakak dah siap-siap buat stok untuk family kakak.. 3 botol.. 1 untuk kakak gunakan kat rumah, 1 untuk mak kakak yang dok Kota Damansara dan 1 lagi untuk mak mertua kakak kat Kampung Simpang Pelangai, Bentong tu.. Kali ni plannya tak payah basuh beriya sangat nak hilangkan kesan minyak kat pinggan..


Cukup rendam - celup celup celup, bilas sket.. Taaadaaaa-- kalah jenama terkenal yang selalu keluar kat tv nun.. Lagi best bila pencuci pinggan ni tak de bahan kimia tau !! Haa.. betapa selamatnya untuk anak-anak syurga kita..

Bukti ? Tak sungguh ; kakak tak kata.. Hee~ Jom layan video kat bawah ni.. Senyum-senyum ye.. 


.
INGIN MENDAPATKAN PENCUCI PINGGAN TERBAIK PADA ABAD INI ?


LOVE ;

You Might Also Like

0 comments

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS