TIPS BERSENAM DI RUMAH

July 09, 2015

Ya.. Kakak faham sebab kakak juga ada simptom M itu untuk keluar semata-mata bermandi peluh dan masamkan ketiak.. Hahahah~ Yelah.. Serius kakak tak selesa kot dengan anak-anak lagi, mana dan nak masuk keluar gym ke, pusat akrobatik ke, nak jogging seminggu sekali pun dengan #duanur, jawabnya main kejar-kejar dengan dorang sambil terpekik terlolong "aiman ! here !" - "adik !! no, salah jalan.." - "aiman !! adik !! sini !! cepat sikit.." - "aiman !! no !! jangan kacau kakak tu.." Hahaha~ kakak dah imagine kot.. Anank-anak bijak tu bahaya kalau dilepas bebas..

Then.. Kakak pun tanyalah Pakcik Google ni.. Ade ke tak senaman kat rumah dengan kekdah paling senang dan tak memudaratkan kakak.. Hee~ Kalau susah sape nak buatkan ? Ye dok ? Jom kita baca, ape yang kakak jumpa..


1 : JUMPING JACKS
  • senang cerita, dalam bahasa paling mudah adalah lompat bintang..
  • elok untuk jantung dan kardio


2 : PUSH UPS
  • kalau nak kuatkan otot dada, boleh amalkan..
  • perut pun jadik lebih padat dan tak berlemak..

3 : SQUATS

  • memang menggunakan hampir kesemua otot kita..
  • sangat sesuai kalau nak kurangkan berat badan dan men'sado'kan otot.. 

4 : CRUNCHES
  • nak ade 6 pax ? amalkan..


5 : MENARI

  • menari biarlah lagu rancak.. ko jangan layan tarian endang plak ye.. kalau kakak, kakak pilih lagu hindustan.. hee~
  • biarkan tubuh menikmati setiap step yang ada..
  • dapat bakar lemak weyh !!

LOVE ;

You Might Also Like

0 comments

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS