HALIA PENAWAR SEMULAJADI UNTUK MASALAH DALAM PERUT

by - November 17, 2015


halia ? hee~ kalau kakak, cemana cara pun memang tak la nak kunyah ke, nak buat air ke.. masak asampedas dengan kari jek guna halia.. lenlain memang tak lalu kot.. sedangkan kakak tau khasiat halia ni cuma tu la tu.. hahaha~ tak tau nak cakap cane tah tak bleh nak telan.. tapi kakak share la kat korang ye khasiat halia dalam sehari-hari kita..

* kalau korang belum rasa lapar atau takde selera makan, cuba korang carik jus halia.. haa.. korang tau tak halia ni dapat membangkitkan selera makan ? dah tu siap pakej dia kasik mengaktifkan pencernaan.. tak de la isu sembelit lepas ni ye..


* korang mesti tak tau kan yang halia ni meningkatkan penyerapan nutrien dalam badan.. haa.. jadik.. kalau korang maintain amik halia ni, tubuh korang lebih mudah menyerap hampir semua nutrien yang baik untuk badan..




* halia ni macam ajaib tau.. tau.. bila korang loya jek kan, kunyah halia.. loya pun hilang.. pffttt-- nak kunyah gitu boleh, nak tambah madu lagik best.. orang kata laa..

* makan banyak lepas tu senak ? hee~ itu biasakan ? halia pun boleh buat korang rasa kurang senak.. tak payah la dok urut perut dengan senduk.. buruk orang nengok.. minum segelas jus halia suam.. selesai..


* sakit sendi ? haa.. dah betul dah jalan tu.. hee~ halia yang bersifat anti-radang memang sesuai la kalau korang nak gunakan sebagai minyak aromaterapi.. titikkan pati halia dalam tab mandi, berendam la jap.. 


* paling best.. bahan semurah itu mampu menurunkan paras kolesterol dalam darah dan mengawal tekanan darah.. haa.. tak payah nak beli ubat mahal mahal dah lepas ni.. kembali kepada bahan alami.. hee~ murah dan berkesan..


TAPI.. 


kalau korang tak dapat nak telan halia gitu gitu mentah, apa kata korang try PEPPERMINT GINGER PLUS.. dah la berangin, senang nak telan sebab tak de rasa HALIA.. hee~ kakak makan nih jek bila badan rasa tak best, bila senak perut, bila kembung.. tak de la kakak nak titik halia tu buat jus.. tak lalu nak telan.. RM 47.70 untuk stok sebulan.. haa.. dah tak payah nak kunyah kunyah halia dah..



dan ada resepi rahsia kakak nak share nanti untuk ibu ibu mengandung yang alami morning sickness.. hee~ nak tak ? kalau nak, boleh hubungi kakak di whatsapp 017 3091865.. in shaa Allah.. lifetime consultancy.. lepas tu kan.. kakak nak bagi tau.. PROMOSI SR VITA-C masih berjalan ya.. sampai hujung bulan november ni nanti.. haa.. kalau nak dapatkan stok vitamin C yang terbaik dipasaran yang tahan 6 bulan, cepat !! sementara tengah promosi ni.. hee~

LOVE ;

You May Also Like

0 comments