BOBOIBOY THE MOVIE

March 12, 2016

hampir 2 minggu gak kakak plan nak bawak #duanur g tengok Boboiboy The Movie ni sejak keluar iklan merata tempat pasal filem animasi yang orang kata GEMPAK sangat ni.. hee~ ye.. kakak bukan la peminat sangat filem melayu ni sebab ending selalu tergantung.. kan ? macam pernah ade penyesalan terpahat di dada la gitu..


pasal anak-anak, kali ni kakak gagahkan jugak la.. hee~ kita tengok cemana dorang pergikan.. alhamdulillah.. encik suami kakak pun free sikit masa tu sedangkan tengah bertungkus lumus jaga sistem.. haa.. nasib ade tolak ansur di situ..


beliau pun beli tiket online.. semua kat hujung jari jek sekarang.. kan ? senang.. tak payah lecak ketiak nak beratur pepanjang.. sementara kakak amik stok Shaklee tu beliau 'buat kerja'.. hee~ sempat mana dan jek la.. tau tau kakak masuk kereta lepas amik stok..

"abang dah beli tiket.. 8.45 jap lagi.. okay tak ? sempat la settle kan semua.."


nak kata ape lagik ? terima kasih jek la.. hee~



kami singgah makan jap.. takut dalam panggung wayang kang ade yang merengek lapar, lapar.. memang kena humban jawabnye nanti.. hee~ lagi lagi si baju pink tu.. lapar jek manjang..


lepak tengok thriller kat depan kaunter.. tekun..


punya tak sabar tu !! dapat la tangkap gambar bajet comel #duanur ni.. hee~ seronok bila dorang seronok..


kakak tak tau apsal clumsy sangat.. tu baki popcorn lepas popcorn tertonggeng kat seat.. siot btol.. dah la masa tu lampu tak tutup lagi.. orang tengok kot..

"bini sapa la tu sepah sepah kan popcorn.."

hahahah~ maap makcik / pakcik cleaner.. saya salah..

dan mereka berdua jek makan popcorn tu.. kakak dengan encik suami dapat curi sesikit jek.. jadik la buat basah tekak..



muka happy !! ya Allah.. priceless.. sangat !! #CEOaina separuh sebab dia tak nak peluk #CEOaiman.. hahaha~ lepas tu nak cepat sebab aiman marah.. dah ngantok lettew--

berapa bintang eh kakak nak bagi ? hee~ dah kalau kutipan 4 hari tayangan pun dah 3.5 juta, mana mau la kan kakak kasik 2 - 3 bintang.. 

jalan cerita : 5 / 5
watak perwatakan : 5 / 5
susunan plot : 5 / 5
konsep : persahabatan
keseluruhan :
5 / 5

nak kata ape lagik ? 

pada korang yang tak sempat nak g tengok, bawak la anak-anak sementara cuti sekolah ni kan.. kalau nak murah sket g la hari Rabu.. ade diskaun sket.. kira okay la dapat berjimat.. serius.. anak-anak korang CONFIRM suka dan mintak repeat.. hee~

nak tengok trailer ?
klik SINI


sinopsis ringkas : pemburu Geng Tengkotak ( orang jahat ) datang ke bumi untuk mencari Ochobot untuk mendapatkan kuasa dari Sfera Kuasa tapi dapat dihalang oleh Boboiboy dan kengkawan.. Ochobot satu-satunya pewaris Sfera Kuasa yang bakal diwarisi dari Klamkabot ( atok Ochobot kot sebab Boboiboy ade mention ).. mula la jadik macam-macam isu masa Boboiboy mulakan misi menjejaki Ochobot kat Pulau Terapung.. yang tak menahan tu, Cikgu Papa pun ikut sekali.. hahaha~ pada plan asalnya nak g mencandat sotong.. tapi dah nama pun superhero kan ? geng Boboiboy la menang dan dapat selamatkan Ochobot.. dan.. dalam Boboiboy The Movie ni, korang dapat tengok Boboiboy kuasa 5 !! sempoi weyh !! cemana tah datang 5.. memang sempoi !! hee~ yang kakak kagum.. cemana tah penulis dengan pengarah dapat olah cantik lagi manis nilai persahabatan Boboiboy - Feng - Gopal _ Yaya - Ying dengan Ochobot.. memang part tu paling sentuh hati kakak..


ala.. kakak cerita pun tak guna gak.. korang bukan faham.. hee~ baik korang g layan kat panggung wayang.. bawak anak-anak.. dapatkan quality time dengan anak-anak.. eratkan perhubungan kekeluargaan.. gittew--


NOTA KAKI : encik suami dan kakak bukan selalu ade quality time dengan #duanur.. dan kami dah sepakat.. sebulan sekali kami akan lepak panggung wayang.. #duanur pun happy, itu yang kami nak.. senyuman dorang dah buatkan kakak hilang penat sebagai SURIRUMAHBERGAJI.. hee~ bulan depan, dorang da chop nak tengk Kungfu Panda plak.. layan kan jek laa..

LOVE ;

You Might Also Like

0 comments

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS