BELI TIKET BAS ONLINE SEBELUM TIKET HABIS

by - June 14, 2016

haa.. tajuk pun dah dramatik gile gitu.. hee~ dulu la masa kakak belajar kat Melaka, time nak cuti raya memang la cuti awal sket tapi nak dapatkan tiket balik kampung * KL adalah kampung kakak.. hahaha~ * memang kena kejar tiket awl awal la.. kalau tak memang kena amik bas lompat lompat.. penat woo dengan bazir masa lagik..


bermulanya perjalanan.. biasanya dari sini la.. hee~


sampai kat sini.. tapi perjalanan tak habis kat sini jek.. dari Melaka Sentral - Puduraya ( 2 jam ) lepas tu kena plak amik Metrobus 99 dari celah celah Petaling Street tu.. pun perjalanan lebih kurang 2 jam nak ke Kota Damansara.. nasib tak baik memang kena berbuka kat dalam bas la.. dan paling best masa tu.. tiket bas sangat lahai murah.. mula dengan RM 7.80 jek untuk perjalanan bas ekspress.. sekarang dah belas belas dah.. hee~ * faktor kenaikan harga minyak lettew-- *

untung nasib tak berapa baik.. tiket bas kat kaunter habis.. huu~ beli la kat ulat ulat tiket yang dok menyorok menyorok.. ye.. dari zaman dulu ade dah ulat tiket.. bukan sekarang je dan harga biasanya sekali ganda dari harga biasa.. okay la tu dari balik KL kena jalan kaki..

SEBAB tu !!
kakak bikin ini entri.. hee~ nak selamatkan duit tiket korang la nih..



kalau nak mudahkan keje korang la.. hee~ tapi memang konsep kena booking awal kalau tak korang carik la jalan lain selain naik bas * ini serius * menyambil korang online dok post kata kata hikmah sempena bulan Ramadhan al Mubarak nih, beiknya korang g booking tiket bas sebelum korang terpaksa buat keputusan balik kampung jalan kaki ataupun balik pagi raya jek nanti.. hee~



korang nak balik raya kat mana tahun ni ? haa.. pilih pilih la bas yang korang suka.. kalau kakak dari dulu memang setia dengan KKKL dan DELIMA.. sebab seat dorang besat, besar.. cuma kalau dah tak de tiket lansung dan terdesak, apa apa brand bas pun kakak sapu * jangan demand sangat macam kakak *


nak balik raya kat Singapore pun boleh kot.. hee~ best kan ? seme hujung jari jek menyambil nyambil..

dengarnye tiket bas tinggal lagik 40% jek..

betul ke ?

korang tu dah beli tiket bas ke ?

jangan nanti pagi raya menitik airmata.. hee~

selamat berpuasa !!

You May Also Like

0 comments