KENAPA MASIH GEMUK WALAUPUN DAH MAKAN SUPPLEMENT UNTUK KURUS ?

September 02, 2016

nah !!! tak berhagak btol tajuk kali nih.. hee~ ye la.. team #detoxdenganatie baru start jadik kambing semalam.. jadik dorang memang kena tau la ASAL makan supplement tapi berat badan tak turun pon, padahal dah dengar cakap kakak nih.. hee~

ye ke ade bebudak #detoxdenganatie tak turun berat badan ? ade ke ? ade ke ? hee~ jawapan nye.. ADE.. ade jek tak turun berat badan tapi dorang dapat INCHLOSS yang banyak.. lemak kat perut tah mana hilang, lengan tak rasa mengepak, paha pon dah kecik sikit.. weehuuuu-- cuma bukan pasal detox la kakak nak cerita.. kakak nak cerita kaitan supplement kurus dengan berat badan makin naik..



walaupun kakak guide orang untuk jadi kurus, turun berat badan dengan pengambilan supplement tapi ade jek yang tak kurus kurus malah lagi bertambah berat badan.. ye ke ? jadik kira betul la kot kan lagi ko makan supplement lagi badan ko mencanak naik ?

vitamin dan mineral TAK SEPATUT--nya menaikan lagi berat badan kita sebab ia tidak mengandungi kalori tapi kemungkinan lain adalah :

  • multivitamin yang mengandungi B COMPLEX memberikan mood tenang dan mengawal stress.. bila tak stress, selera makan pon mencanak naik.. hee~ makan tanpa rasa bersalah gittew--
  • mindset bila dah amik supplement, rasa macam dah cover seme keperluan nutrisi badan nih.. jadik.. "ah !! makan jek la makanan rapu.. kan supplement dah cover.." sedangkan korang tau makanan rapu tu punca berat badan naik.. dah tu ? salah supplement lagik ?
  • badan dah rasa bertenaga, sedap, tak de lesu lesu lagik.. waktu rehatkan badan pun lebih sikit berbanding sebelumnya sejak amik supplement.. jadik.. masa terluang yang ade ( lepas banyak rehat tu ) mendorong untuk makan / minum / melantak / mentekedaghah lebih dari biasa.. haa.. lepas tu slaahkan supplement lagik sebab tak boleh nak control makan.. hee~
  • pembakaran lemak menjadi lebih efisyen dan hasilnya adalah karbon dioksida dan air.. air lebih berat dari lemak.. haa.. BOLEH JADI berat badan mungkin tak turun ( atau bertambah naik !!!! ) tapi yang berat tu bukan lemak lagik.. sebab tu konsistensi dalam satu satu tempoh sangat diperlukan..
  • otot otot berkembang dek lemak yang dibakar.. otot lagi berat dari lemak.. hee~ jadik.. tak payah nak gelabah sangat la kalau rasa berat bertambah tambah siap pakej berat tak mo turun lansung lepas amik supplement.. 

sebab..

korang mungkin mengalami perkara di atas.. hee~



dapatkan maklumat lanjut tentang #detoxdenganatie untuk sesi bulan 9 ni..
jangan cakap kakak tak pesan..

pegi kat instagram, carik #detoxdenganatie..

untuk maklumat lanjut..
jemput jemput le hubungi :

SITI RABIAH ADNAN ( ATIE ADNAN )
WHATSAPP : 017 309 1865

You Might Also Like

0 comments

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS