TUTORIAL PALING MUDAH UNTUK BUAT BORANG PERTANYAAN

by - September 28, 2016

haa.. haritu ade yang tanya kakak cemana nak buat borang JADI AHLI nih.. hee~ nah la.. disebabkan kakak tak bleh nak lelap kan mata, kakak gagahkan jugak la jawab sebaik mungkin..

contoh borangnye cam kat bawah nih ha.. klik untuk paparan penuh..

boleh KLIK SINI untuk tengok contoh hasil borang yang korang nak create tu..


orait..

STEP 1 : pegi kat LINK SINI..
lepas tu nanti kena sign up.. korang isi jek la tempat kosong tu..


lepas tu nanti akan auto log in..
haa.. korang boleh la create sendiri form korang.. ikut la selera dan selesa korang cemana style soalan pon..


dah siap seme ?
orait.. klik CONTINUE tu.. hee~


dan korang akan dapat kod macam kat atas tu.. ape lagik.. COPY ( ctrl + C ) jek la kan.. hee~

lepas tu bukak kat blog korang.. carik la celah mana korang nak letak.. kasik orang nampak.. ye.. g kat ADD WIDGET tu.. carik CONFIGURE HTML / JAVA SCRIPT..



dan PASTE ( ctrl + P ) sini haa..
okay !! siap !! nanti cek la cemana rupa form korang tu.. hee~ takut tak terbentuk cantik plak dan kalau ade orang isi borang korang tu, dia akan terus masuk ke email yang korang dah daftarkan masa sign up tadik.. jadi.. kena la pastikan email tu valid dan senang korang nak semak..

cemana ? okay tak ? nak tutorial ape lagik eh minggu depan ? hahaha~ kalau kakak rajin, kakak buatkan nanti..


You May Also Like

0 comments