KALAU DAH MINAT ; DARI RUMAH PUN BOLEH BUAT DUIT

by - December 27, 2016

kakak, kalau dah dapat menghadap laptop memang tak makan pun tak pe.. hee~ kenyang lain macam lagi lagi kalau dapat mekeover blog kengkawan.. haa.. dia punya kenyang tu lain macam.. serius tau.. hee~ awal dulu kakak buat suka suka jek.. tak mintak pape upah pun sebab nak tau gak bakat kakak cemana.. 

tapi bila dah banyak permintaan, kakak try la carik makan sikit.. buat simpan simpan mana tau cukup duit nak pergi umrah ke kan.. hee~ sebab hasil duit nih memang kakak ade pasang niat sket..










( owner dah tukar font header.. hee~ )



hee~ baru nih jek job yang kakak dapat dari member-member.. untuk pemilihan kaler ke, tema ke, font ke, header ke.. kakak akan tanya dan mintak pendapat dari dorang dan nasib kakak sangat baik kot, semua nak yang paling simple dan senang nak access.. tanak a buffer sampai ke sudah sebab berat dengan macam-macam widget.. kan ? tak friendly user la gitu..

in shaa Allah.. kalau berkesempatan, akak akan monitor blog yang kakak buat selama seminggu dan dalam masa seminggu tu jugak la segala teknik blogging, keyword, edit, resizing, tips penulisan seme kakak akan ajar.. tapi kena tanya la.. kakak mana tau bahagian mana yang korang nak tau.. kan ? hee~

kakak memang memilih dan sebelum kakak amik pape job, kakak akan cek SEO blog tu dulu.. haa.. kalau memang kakak kena upgrade, kakak buat.. dah tu mana yang penuh sampah sarap dengan widget tah pape, memang kakak akan buang tapi lepas perbincangan dua hala la.. idok le blog korang, kakak buat macam harta kakak.. 

berapa ringgit ?
  • hat tu kena bincang kat whatsapp la sebab kakak tak tau korang nak yang macamana tapi yang paling BASIC, kakak amik RM 80.00.. yang memang setakat nak tukar background ( SEO friendly dah tentu la kan.. ), masukkan header, save / delete widget perlu, social media icons, mobile friendly, basic plugins..
kakak amik tempahan header blog ke ?
  • kalau ade permintaan, kakak buat jek.. hee~ memang tak tolak.. benda boleh bincang kot.. hahahaah~ kakak guna Adobe Illustrator + Adobe Photoshop.. ikut mood kakak time edit tu la.. kadang datang sengal kakak, kakak pakai paint jek.. ini serius !! kalau korang perasan, bila masuk jek bulan baru, akan ramai SID pasang header kat profile facebook / fanpage dan rata rata gambar tu adalah hasil kakak !! bangga weyh orang guna hasil keje kita.. hee~
kalau baru nak start cemana ?
  • kalau korang memang tak pernah ade blog, kakak lagi senang nak handle.. hee~ ibarat jaga baby yang blom pandai pape la kan.. kain putih dan kakak yang akan mencorakkannya.. a.. gittew-- asalkan ade akaun gmail, semua boleh jalan.. jangan risau.. benda boleh bincang..
blogspot atau wordpress ?
  • haa.. ini susah sket nak jawab.. hahaha~ kakak kan memilih ( kakak dah cakap tadikan.. ) kakak hanya buat untuk blogspot jek sebab itu niche kakak.. kang kalau korang guna wordpress, tapi kakak tak pandai nak guna ( walaupun orang kata senang ) nanti jadik lain.. dah korangp lak marah kan kakak.. tak best la kan.. baik kakak buat ape yang kakak pakar.. 
kelas blog ?
  • pheewww-- in shaa Allah.. one fine day.. doakan kakak ye..
tahun 2017 akan jadi tahun yang sangat mencabar untuk semua.. bukan kakak jek.. dan mana ada peluang dan ruang, korang grab jek.. jangan tengok orang lain kaya tapi korang kena usaha untuk kaya sama sama dengan dorang.. dan lapangan blogging sangat luas.. serius.. sangat !!! 

KLIK SINI JUGAK --> ATIE @ WORK

jangan segan nak tanya pape kat kakak.. tau.. whatsapp jek kat 017 309 1865.. kakak akan jawab sebaik mungkin dan se--rasional semampu kakak.. 


You May Also Like

0 comments