REKAAN BAJU RAYA UNTUK KANAK-KANAK MENGIKUT PEREDARAN SEMASA

May 22, 2017

puasa pon belum lagik, kakak dan cerita pasal raya.. haa.. korang berani ? hahahaha~ ntah !! tak tau asal kakak tetiba terfikir pasal tema raya tahun nih.. em.. mungkin.. mungkin la.. SERIK sebab tukang jahit baju tak sempat siapkan baju raya tahun lepas.. hee~ walaupun dah tempah 6 bulan lebih sebelum raya kot..

tak pe la.. anggap tak de rezeki.. dan tahun nih.. tahun untuk #duanur bergaya sakan.. in shaa Allah.. ada rezeki lebih untuk dorang, ada la lebih lebih nya nanti.. 

وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ مِنْ إِمْلَاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَإِيَّاهُمْ
“Dan janganlah kamu membunuh anak-anak kamu karena takut kemiskinan, Kami akan memberi rezki kepadamu dan kepada mereka..”  - QS. Al An’am [ 6 ] : 151 
kan !! jadiknya.. kakak memang akan standby awal la tahun nih sebab ada rezeki lebih untuk dorang.. em.. tak de tempah pon, kali nih beli jek semua.. tak kusut sangat, pilih pilih bayar.. dah--

BAJU RAYA KANAK-KANAK 2017

ramai pereka fesyen tempatan berebut-rebut menterjemahkan idea untuk para pembeli mula meny-oping.. haa.. nampak ? punya nak kasik kita ni lapang untuk beribadat sepanjang bulan Ramadhan, maka.. cepat la dorang keluarkan koleksi raya.. kengkorang beli lepas tu boleh la adjust saiz badan korang ye.. hee~

tapi kakak tanak la cite pasal kita kita dah dewasa ni.. tapi !! lambakan pereka fesyen yang keluarkan pelbagai rekaan untuk si cilik kita.. ha ? anak kecik tapi pakai pakaian rekaan pereka terkenal ? eh !! kenapa tidak ? dah tu.. korang jek nak melawa ? anak-anak ?

haip !!

dengan trademark BLOOMING RAYA, sekali lagi mata kakak tak lepas memandang koleksi persalinan Hari Raya untuk anak gadis kita yang manis.. aduhai.. jatuh hati berkali kali tiap kali iklan BLOOMING RAYA lalu kat instagram kakak * ini bukan iklan berbayar.. hahahaha~ * korang tak percaya ?

ROSSA KIDS DRAPED DRESS | bermula dari RM 139.00

HAYLAA KIDS KURUNG LABUH | bermula dari RM 159.00

QAISARA KURUNG FISHTAIL | bermula dari : RM 179.00

cantik kan !!! hee~ kan kakak dah cakap.. ha ? sikit jek ? haish.. korang ni memang tak pernah puas la.. hahahaha~ sebenarnya banyak lagi.. nak gambar jugak ? adoi.. keje plak kakak nak screenshot lepas tu crop bagai seme gambar gambar yang kakak amik dari instagram Minaz nih..

ye la..
ye la..

untuk korang..


memang trademark BLOOMING RAYA dari Minaz menampilkan fabrik organza printed.. serius cantik kalau digayakan pada pagi raya nanti.. tersenyum lebar jek pwintesh pwintesh korang seme.. 


nah lagi !! sila terliur..

kalau korang nak tau, setiap pasang / helai baju-baju pwintesh ni, didatangkan bersama rekaan baju untuk orang dewasa !! nah !! kalau korang memang sejenis suka berdondon dengan anak-anak lepas tu selalu jeles sebab baju anak lagi cantik dan vass dari korang.. inilah masanya !!!

( mohon rajinkan diri untuk zoom.. hee~ maceh !! )

MINAZ.MY

kenapa kakak cerita pasal Minaz ? hee~ tak de sebab khusus pun sebenarnya.. dalam kakak dok mencari suit untuk dakaina * sebab tahap ke-famous-an dakaina nih dah melebihi ibu, jadi ibu kena standby baju baju yang kemas untuk dakaina buat liputan tiap kali review lepas nih.. * dan dalam masa yang sama kecoh pasal ada seorang pengusaha ni ciplak design Minaz.. jadi kakak pun menggatal dok Google semua pasal Minaz.. 

ha.. ye.. SEMUA..

lepas tu tergoda dengan baju baju super comel nih.. ade rezeki lebih nanti boleh la beli untuk dakaina sepasang dua.. * aamiin-- *

KAT MANA NAK BELI BAJU RAYA MINAZ ?

dorang menggunakan konsep beli melalui personal shopper.. haa.. nampak ? mudah untuk korang jugak !! tak payah dah nak beratur bersesak bagai.. cuma.. upahkan personal shopper untuk belikan design mana yang korang suka.. 

tak pun..

boleh jek singgah :

INSTAGRAM : MINAZ.MY ( yang korang akan selalu nampak kakak like.. hee~ )
FACEBOOK : MINAZ.MY OFFICIAL

haa.. ape lagik ? sebelum dorang tutup order, baik korang pegi rembat sepasang dua untuk pwintesh korang.. kan dah gaji kan ? kan ? kan ? hee~ 

alah membeli menang memakai..
ukur baju di badan sendiri..

hee~ itu bukan pantun 2 kerat.. kbai !!

You Might Also Like

4 comments

  1. Minaz memang cun2 baju dia atie. Ana tgk pun tergoda. Cik Ta kan collaboration terbaru minaz. Confirk meletop. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! atie pun tergoda sebenarnya.. hee~

      Delete
  2. Kerlas betul baju raya kanak2 perempuan tu lawa sungguhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ tu la tu.. cantik dan nampak selesa..

      Delete

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS