PERBETULKAN IMEJ, PROTOKOL DAN GAYA BERPANDUKAN BUKU GAYA UNTUK BERJAYA

July 25, 2017

walaupun baju cantik-cantik penuh satu almari dan bermacam-macam majlis dah pergi, belum tentu gaya penampilan kita betul dan bersesuaian dengan tema.. hee~ kan ? dan sebab tu la korang kena dapatkan buku GAYA UNTUK BERJAYA untuk memantapkan lagi penampilan korang disamping membentuk keyakinan yang lebih tinggi..

PENULIS

Tuan Hafiz Mustapha atau lebih dikenali dengan nama CuteCarry berpengalaman menjadi seorang penceramah, perunding imej dan usahawan yang berpengalaman mengendalikan seminar IMEJ dan PEMBANGUNAN diri kepada berbelas ribu peserta dari seluruh negara.. wah !! tak pelik la buku yang terhasil ini sangat informatif dan bermanfaat.. rupanya banyak pengalaman ya.. hee~ kalau korang nak tau, Tuan Hafiz Mustapha juga merupakan Naib Presiden Federation of Image Profesionals Malaysia ( FIPI ) dan bekas Vice President ( Marketing ) Assosiation of Image Profesional Malaysia..

beliau penulis buku ; kakak penulis blog.. hee~
dan kini beliau menumpukan sepenuh masa membangunkan syarikatnya sendiri iaitu CuteCarry Sdn Bhd dan usahasama bersama rakan beliau, Super Stich yang memberi didikan khusus untuk mereka yang berminat dalam bidang menjahit manis..

GAYA UNTUK BERJAYA

buah tangan sulung ini merupakan buku lengkap yang menekankan aspek penampilan dan etika yang betul untuk memperbetulkan kesilapan atau kecuaian korang selama menghadiri pelbagai majlis.. buku compact ini menekankan 4 elemen imej iaitu :


siapa yang perlu mendapatkan naskah ini ? hee~ 

  • lelaki dan wanita yang ingin berjaya seiring dengan kerjaya
  • anda yang merasakan diri ZERO dalam bergaya
  • pemilik perniagaan agar tampil hebat menarik pelanggan
  • penjawat awam dan swasta yang ingin belajar tentang imej korporat dan kasual
  • mereka yang ragu-ragu tentang gaya
  • surirumah, pelajar dan pencari kerja
  • anda yang ingin meningkatkan imej dan motivasi diri
  • anda yang berminat menjadi seorang penceramah, stylist dan bidang-bidang yang berkaitan
  • sesiapa sahaja yang ingin berubah
antara 'tulang belakang' Tuan Hafiz Mustapha - upacara perasmian buku Gaya Untuk Berjaya..
Tuan Hafiz Mustapha juga menekankan 9 bab yang bakal mengubah hidup korang - kalau korang baca dan bertindak la.. hee~ kalau sekadar baca lepas tu tak buat pape, tak jugak berubah.. kan ?

  • BAB 1 : BERUBAH ATAU TIDAK
    • tips untuk korang lebih yakin dan berani untuk berubah
  • BAB 2 : ETIKA BERPAKAIAN
    • belajar tentang cara berpakaian untuk bertemu kerabat diraja sehingga menghadiri perbincangan kasual di kedai kopi
  • BAB 3 : AKSESORI
    •  tips pemilihan dan penggayaan aksesori yang sesuai dengan pakaian
  • BAB 4 : BENTUK BADAN
    • kenali bentuk badan dan pakaian yang sesuai
  • BAB 5 : RAMBUT DAN TUDUNG
    • potongan rambut dan gaya tudung yang sesuai ? em.. 
  • BAB 6 : KEBERSIHAN
    • badan dan mulut berbau ? yucks-- jom belajar memilih minyak wangi yang sesuai
  • BAB 7 : WARNA
    • apa pilihan warna yang sesuai dengan korang dan bagaimana nak menggayakan warna tersebut supaya tak nampak pelik.. hee~ ini menarik ni..
  • BAB 8 : PROTOKOL DNA ETIKA
    • lain negara, lain etika dari cara bersalam sehinggalah cara bergaul, semuanya akan diringkaskan sepadat yang mungkin
  • BAB 9 : KOMUNIKASI
    • terlalu banyak cabang komunikasi yang boleh diamalkan agar korang nampak hebat dikaca mata orang ramai !!
ini kakak share point yang kakak ringkas kan tapi kalau korang nak secara detail, kena la beli buku ni.. hee~ tak mahal pun.. cuma RM 50.00 dan korang boleh tolak semua kelas kelas image grooming yang berharga beribu-ribu ringgit tu..

untuk membuat pembelian buku Gaya Untuk Berjaya ni, korang boleh tekan link ni !!


dan, setiap pembelian buku ni, korang berpeluang memenangi seutas jam tangan Karl Lagerfeld !! cepat tau sebab cabutan bertuah akan dilakukan pada 30hb Ogos 2017 ni !! kakak memang tanak lepaskan peluang.. hee~ bukan senang nak dapat jam tangan eksklusif dari luar negara ni..


naskah ini kakak punya !! hee~
kalau korang nak intai intai stok ataupun terus membuat pembelian, maklumat kat bawah ni mungkin boleh membantu korang..

LAMAN SESAWANG :

FACEBOOK :

INSTAGRAM :

EMAIL :

WHATSAPP :
019 - 3376807

PEJABAT :
03  -894 06807

You Might Also Like

20 comments

  1. dah mula baca buku ni, menarik isi dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. selalu ada je adab yang tersasar.. mungkin lepas ni boleh alert pada sekecil kecil perkara hingga ke akhirnya..

      Delete
  2. Sangat infomatif buku ni. Thanks for sharing atie

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama.. hee~ nanti boleh beli tau..

      Delete
  3. Wahhh.. Betul jugak ek. Penampilan pun sangat mempengaruhi impression pelanggan. So nak tak nak kita pun kena jaga penampilan. Bagus ada panduan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. bukan senang nak buat orang lain selesa dengan kita pada first impression..

      Delete
  4. Gud luck kakak...saya doakan kakak berjaya memenangi jam tangan tu..aamiin =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ tak dapat pon !! bukan rezeki namanya..

      Delete
  5. macam menarik buku nie.. nanti nak try beli laa.. hihi

    ReplyDelete
  6. Nie buku untuk berubah gaya. Banyk tips utk berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kadang2 ada je yang tak kena dengan penampilan.. sebab penggayaan pakaian tak betul la, adab makan tak betul la.. eh !! banyak lagi.. hee~

      Delete
  7. macam bagus jea buku motivasi ni..kena beli ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. sangat informatif dan sangat membantu..

      Delete
  8. Patutlah semua pakai lawa2 rupanya launching buku imej

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ launching buku imej dan imej kena jaga.. tanak la nanti ade yang cakap blogger g event pakai selekeh jek.. no.. no.. no..

      Delete
  9. Bagus buku ni... Kalau sesiapa nak melangkah dengan penuh yakin, boleh baca dan ikut panduannya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betull.. baca dan bertindak.. bukan setakat baca jek.. hee~

      Delete

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS