MERDEKA STUDIO ; PORT JAMMING TERBAIK DI MELAKA

by - October 09, 2017

a.. kakak bukan kaki GIG ke jamming ke.. hee~ tapi kakak nak share satu studio untuk kaki jamming kat Melaka yaw-- haa.. ye la.. dah tengok tajuk mesti la tau content kan.. Merdeka Studio memang port awesome untuk kaki jamming kat Melaka.. tak percaya ??


studio yang lengkap dengan semua peralatan ini telah beroperasi selama setahun bermula dari 26 September 2016, masih kukuh dan penuh dengan kaki muzik.. lah !! kakak cakap betul.. walaupun baru setahun, dorang dah anjurkan beberapa GIG dan mini showcase..

peralatan lengkap !!
antara peralatan yang disediakan termasuklah :

  • blackstar guitar 
  • amps 30watt with orange head 2 x units 
  • Hartke Amp Bass 75watt 1 x unit 
  • Hartke Amp Bass 150 watt 1 x unit 
  • Drum set brand PDP 1 x unit 
  • Laney Guitar amp 120watt 1 x unit

 **term and condition apply
Fall Asleep pun lepak jamming sini !!




kenal tak sape tu ? hee~ kakak pun tercengang gak puas zoom in zoom out.. ya.. Zul 2 By 2 tuuuuu.. yang nyanyi lagu Kau Mawarku dengan Dato' Siti Nurhaliza tuuuuu.. 


kalau korang haus time jamming, jangan risau.. ada sepeti sejuk air untuk korang basahkan tekak.. ade jugak dorang jual pick.. kalau korang lupa bawak ke, tercicir kat mana-mana ke tak payah nanges.. hee~ beli jek kat dorang..

MERDEKA STUDIO MELAKA

JAMMING : 
RM 25.00 - RM 30.00 / jam

SMALL GIG / SHOWCASE :
RM 300.00 - RM 500.00
( sila lah nego ye.. owner freindly.. pancing jek beliau.. )

WAKTU OPERASI :
ISNIN - JUMAAT : bermula dari 6.00 petang
SABTU - AHAD : 10.00 pagi sampai habis

LOKASI :
Taman Padan Balang, Batu Berendam, Melaka
( belakang McDonald's Batu Berendam )

kalau korang ade niat la kan, kakak galakkan korang buat tempahan awal sebab studio dorang ni selalu jek penuh.. lokasi strategik dan kemudahan lengkap ; mana nak cari lagi kan ? 

untuk maklumat lanjut, korang boleh direct dengan owner Merdeka Studio..

ENCIK EZUAN
011 2170 6347

FACEBOOK :

INSTAGRAM :

nak diskaun ?

nak ?

nak ?

nak ?

korang screenshot artikel kakak ni, lepas tu bawak g kat Merdeka Studio dan korang dapat special price.. RM 20.00 sejam ( harga asalnya RM 25.00 - RM 30.00 sejam ) sepanjang bulan OKTOBER 2017 ni..

jangan dah habis Oktober baru nak screenshot, mereput sanalah.. hee~


You May Also Like

14 comments

  1. Replies
    1. kan !!!! hee~ tapi ade jek studio2 yang anjurkan GIG.. cuma kekangan usia buatkan kakak tak dapat join.. pelik plak nanti tengok tetiba ade orang tua join..

      Delete
  2. Lengkap sekali ini studio musik ya? Bisa di sewa untuk acara penting trims infonya. Salam lintas music..

    ReplyDelete
  3. suka jugak aktiviti camni. Aktiviti sihat sebegini. Kalo dah dekat tempat ina, konpom, ade join dah sini. Release tension giteww

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ betul.. zaman kakak belajar dulu, ini la salah satu cara nak lepak dengan kengkawan.. join GIG..

      Delete
  4. tak kenal pun zul 2 by 2 ni siapa tapi lagu tu tahu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ serius tak kenal ??? dia banyak compose lagu.. abang ipar Tomok ni..

      Delete
  5. jarang jumpa tmpt mcm, ni milik bumiputera bgs ada usaha spt ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul anies.. milik bumiputera sepenuhnya.. dan owner masih awal 30-an.. hee~

      Delete
  6. yang kaki jamming confirm enjoy kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tu.. mana kaki jamming ini jek la port dorang.. tak de tempat lain dah.. hee~

      Delete
  7. Waduh , dah lama tak join gig gig macam ni, layan siut, hahaha

    ReplyDelete
  8. Owner umur 25....young but matured

    ReplyDelete