MISS WORLD PRESTIGE INTERNATIONAL PAGEANT 2017

by - November 01, 2017

dengan tema “Dare To dream Create A Wonderful Journey Of Life” tahun yang sangat meriah dalam menggerakkan dan menggalakkan lebih ramai wanita di luar sana untuk mengejar impian selari dengan mempamerkan bakat yang terpendam.. wah !! gittew—World Prestige International adalah organisasi yang selalu mengumpul dan menganjurkan pertandingan kecantikan untuk menjadikan industri fashion bertaraf dunia..

miss_world_international_pageant_2017_1

mereka percaya bahawa setiap dari wanita mempunyai pilihan untuk menjadi batu atau berlian yang sentiasa bersinar dan sekiranya digilap, diasah, dilatih, batu yang malap pun mampu memberi cayaha yang cantik.. nah !! siri akhir Miss World Prestige International Pageant 2017 yang telah berlansung di Sunway Spa & Resort Hotel Grand Ballroom yang sangat gah dan sesuai dengan majlis bertaraf antarabangsa ini..

seperti tahun-tahun sebelumnya, Miss World International Pageant dinilaikan melalui tiga ciri :
  • kecantikan luaran ( penampilan dan pembawakan diri )
  • kecantikan dalaman
  • sumbangan sosial

ada ketiga-tiganya ? ya !! itulah calon pemenang yang dicari-cari.. nak sebut senang la tapi nak ada ketiga-tiga cirinya dan mengekalkan kedudukan adalah sangat sukar disamping para pesaing yang tak kurang hebatnya.. nah !!

miss_world_international_pageant_2017

kakak memang dah agak dah, si cantik itu yang akan menang.. hee~ memang cantik dan berbakat luar biasa..

miss_world_prestige_international_pageant_2017_6

Grand Winner :  Kimberley Claire ( Contestant No 6 )
1st Prize Winner : Gharam ( Contestant No 2 )
2nd Runner Up : Valerie Lau ( Contestant No 5 )
Miss Talent : Mobina ( Contestant No 8 )
Miss Photogenic : Eawan Chia ( Contestant No 4 )
Miss Popularity : Jocelyn Teong ( Contestant No 7 )

miss_world_international_pageant_2017_4

kalau biasanya yang kita dengar “kecantikan adalah sesuatu yang subjektif..” ya !! kakak sokong.. cantik pada luaran bukan mencerminkan segalanya tapi kalau cantik dalaman, ya.. membuktikan luaran dan dalaman CONFIRM cantik..

antara penaja utama untuk Miss World Prestige International Pageant 2017 adalah Gauraro Joaillerie  yang merupakan jenama eksklusif dari Paris..


"Gauraro Joaillerie jenama dari Perancis, Paris, dicipta pada tahun 1830..
nama mereka telah sinonim dengan kemewahan dan pengaruh dan bermitra 
dengan salah satu nama yang paling dihormati dalam aksesori mewah, 
memberikan akses istimewa kepada beberapa barang mewah yang paling dicari dunia, 
yang disediakan oleh pembekal yang sama ke rumah diraja Eropah.." 

Pengarah Gauraro Joaillerie; Cik Wong Lee Yuen


antara penaja lain seperti :
  • Diamond Sponsor
    • Hai-O Group
    • Vintage Collection
    • STO Malaysia
  • Platinum Sponsor
    • Malaysia China Silk Road Entrpreneurs Association
    • AGP Group
    • The Hulo Hotel + Gallery
    • Ming Feng Marketing Sdn. Bhd.
  • Gold Sponsor
    • Fion Poon Fashion
    • Dynasty Tailors Sdn. Bhd.
    • Rebon Beauty House
    • Dragon Muay Thai
    • Power Storm Sdn. Bhd.
  • Silver Sponsor
    • De Vouge Wedding Gallery & Academy
    • Gelly Wee Makeup Studio
    • Miko Galere
    • Charater International Modeling
    • Mekar Subur Sdn. Bhd.

miss_world_international_pageant_2017_5

kalau korang rasa korang ada ciri-ciri yang melayakkan korang menyertai Miss World Prestige International Pageant yang berikutnya, korang boleh singgah :


atiehilmi.com

You May Also Like

13 comments

  1. yg gmbr last tu bakal miss world juga tu hehe

    ReplyDelete
  2. gambar last tu contestant jugak tapi terlambat kan..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. lambat amik borang kak.. borang dah habis.. hahahahaha~

      Delete
  3. Bila akak atie nak jadi model pula. Lama dah tunggu ni. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ nak jawab cemana ni.. tak kot.. bukan bidang.. umur pun dah lanjut..

      Delete
  4. singgah pagi rabu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai nieyl !! terima kasih sudi singgah..

      Delete
  5. wow! hari ni je dah 3 entry.. hebatnya.. tahniah atie

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha~ terima kasih.. tengah letak batu aras dan cuba ikut garis panduan mereka yang dah berjaya.. wah !! gittew..

      Delete
  6. hehehe tak pernah follow miss world hehe.. rancangan ni ade kat tv ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya tak de siaran tv yang cover.. ke akak tak perasan.. hahahah~ ni dorang buat tertutup gitu.. hee~ tapi international..

      Delete
  7. Thank you very much for your post & compliments!

    Best Regards,
    Kimberley Claire

    ReplyDelete