10 PENYANYI WANITA YANG MENERIMA BAYARAN TERTINGGI PADA TAHUN 2019

Bila bercakap pasal wanita, ramai yang skeptikal dan memandang wanita hanya layak duduk di dapur. Nah !! Berikut merupakan 10 Penyanyi Wanita yang menerima bayaran paling tinggi sepanjang tahun 2019. Berpeluh wey sebab dorang main USD !!!!!! Hahahaha~


MAAF !!
TIADA GAMBAR UNTUK ENTRI KALI NI ATAS URUSAN AURAT !!
HAHAHAHAHAH~


Okeh !!
Jom kita start !!


1. TAYLOR SWIFT


  • USD 185 Juta ( RM 767,625,155.47 )
  • Beliau yang dilahirkan pada 13hb Disember 1989 sangat terkenal dengan lagu-lagu tentang kehidupan peribadinya dan telah menerima liputan media dari seluruh dunia dengan sangat meluas. PAda usia 14 tahun. Swift menjadi artis termuda yang metandatangani kontrak bersama Sony / ATV dan pada usia 15 tahun, dia menandatangani perjanjian rekod pertamanya. Album debut pertamanya pada tahun 2006 adalah album paling mendapat sambutan pada era 2000 di Amerika Syarikat. Single ketiga, "Our Song", menjadikan dia penyanyi termuda yang menulis dan merealisasikan lagu nombor satu pada carta lagu di Billboard Hot Country Songs.


2. BEYONCE

  • USD 81 Juta ( RM 336,013,697.09 )


3. RIHANNA

  • USD 62 Juta ( RM 257,208,069.67 )


4. KATY PERRY

  • USD 57.5 Juta ( RM 238,539,742.04 )


5. PINK

  • USD 57 Juta ( RM 236,489,050.82 )


6. ARIANA GRANDE

  • USD 48 Juta ( RM 199,148,674.37 )


7. JENNIFER LOPEZ

  • USD 43 Juta ( RM 178,415,894.64 )


8. LADY GAGA

  • USD 39.5 Juta ( RM 163,887,787.04 )


9. CELINE DION

  • USD 37.5 Juta ( RM 155,589,671.24 )


10. SHAKIRA

  • USD 35 Juta ( RM 145,227,388.76 )


Sumber maklumat : FORBES


Bila tengok jumlah juta juta gini, naik kelabu dengan angka tapi kalau dorang boleh buat duit melalui bidang kepakaran dorang bermakna kita pun boleh kan ? Ramai je lagi kat luar sana yang income mereka juta juta malah ada yang multi millionaire dan juga billionaire dengan mengusahakan bidang yang mereka pakar.

Nah !!
Jadikan angka kat atas tu sebagai pemangkin semangat !!



LOVE ;
ATIE ADNAN


Share:

4 comments :

  1. Wah, dahsyat income dorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ tengok lah peminat fanatik dorang.. tapi berbaloi lah dengan usaha.. kan ?

      Delete
  2. rihanna pernah jatuh tapi comeback selepas beliau keluarkan fenty beauty.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul !! dia buat comeback memang gempak.. tapi bagus lah sebab dia tak fokus kat menyanyi je.. hee~

      Delete

Copyright © atiehilmi.com - Malaysian Lifestyle Blogger. Designed by OddThemes