HARI MENGEMAS PETI SEJUK

September 14, 2015

Semalam, balik jek drop ESP Twin Pack yang dapat 5% diskaun tu kat customer baru * berbunga-bunga hati * penatlah kemain tapi semangat baru punya pasal.. Nak kemas peti ais.. Hee~ Dah title mak mak nih, ape lagi perkara yang menyeronokkan selain tengok rumah kemas dan teratur.. Ye dok ? Hahaha~


Maka.. Kakak ajak la Encik Suami berjalan-jalan carik bahan sampai jumpa.. Bila dah jumap, gembiranya lah hai bukan kepalang.. Balik, tak sempat menyandar, salin baju terus siapkan projek mengemas peti ais.. Yeay !! 



#duanur tak mengacau ke ? 



Pergh !! Bebudak tu kasik jek makan, dorang diam la tengok kartun.. Hahaha~ Kakak bagi roti potong dengan nutella.. Diam jek.. Amanlah sikit kakak nak bekerja haa..




Nah !! Kebertaburan ya amat.. Sakit mata, sesak nafas jap nengok nye.. Tak lalu plak nak bukak peti ais selalu.. Amik ape perlu jek lepas tu.. "gedegang !!" tutup.. Hahahah~ Bau jangan cerita la.. Dah macam-macam sumbat kan.. Hadap jek la bau macam macam kat dalam tu..





Tadaa-- Selepas 3 jam berhempas pulas dok bersejuk beku depan peti ais.. Hasil ? Ngam puas hati sebulan.. Hahahaha~ Setiap tingkat letak barang tu, kakak letak pelapik.. Kalau ade yang tumpah ke pape ke, lap jek.. Senang kan ?

Cemana cara kakak cuci peti ais ?

Dah tentu la dengan kawan baik surirumah.. Si Basic H tu.. Hee~ Tak de bahan kimia, tak de paraben, tak de bau.. Yang penting sangat sesuai untuk kulit sensitif macam kulit kakak haa.. 

Bukan kerja cuci cuci jek yang dia ni tau buat.. Banyak lagi kerja yang BEST dia mampu selesaikan.. Korang jek la rajin dengan malas jek.. Hee~ Dah la murah, siap boleh tahan sampai 6 Bulan plak tu.. Haish--

Persekitaran bersih dan kemas dapat menjana tahap kesihatan yang baik.. Sape tak nak kan ? Selamat pun selamat.. 





LOVE ;


You Might Also Like

0 comments

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS