KAFE HIPSTER DI PUNCAK JALIL ( TAPI DAH TUTUP )

by - October 02, 2015

Alhamdulillah.. Kakak kekenyangan sebenarnya ni.. Baru balik dari kafe baru bukak haa.. Makan malam le, ape lagik kan.. Tambah berat badan, bukan selalu.. Hahaha~ Kecoh kat group FB yang kafe ni baru bukak hari ni ( saat kakak menaip ni jam 11.42 malam | 01 Oktober 2015 ).. 


Kakak yang memang suka lepak minum kopi sambil berpolitik dengan Encik Suami, kami bestfriend kot.. Kena la berpolitik.. Hee~ Jadik, kami pilih la kafe ni.. Selalu kafe baru bukak ni dorang punya presentation makanan memang cantik.. Haa-- Tu yang kakak suka tu.. Rasa ? Korang kena try sendirik.. Sebab kalau baca jek, korang tak rasa..




Lepas order makan.. 
Tunggu sambil borak-borak..


Mula sekali sampai..
Mereka lembut !!


Keropok lekor asli Terengganu..
Tak sampai 10 minit, habis..
Sedap !!


Spaghetti Bolognese..
Sedap !!


Chicken Chop !!
Antara yang terbaik yang kakak pernah makan..


Ini berhantu hoccay !!
Sos untuk chicken chop tu..
Kakak ratah gitu jek..


Cappuchino Encik Suami Taye--
Beliau demam..
Minum panas-panas..

Kakak punya Mocha Ice..
Tapi tak sempat tangkap gambar..
Dok sibuk pong pang pong pang dengan #duanur haa..


SELESAI !!
Alhamdulillah..
Hahahah~


Tak payah oder air kosong eh..
Bekal pun tak payah bawak..
Sebab dorang belanja air kosong beralkali..

MENU ?
Nah !!
Kat bawah nih haa..




Murahkan ?
Kira baloi baloi la kalau nak bawak family datang lepak..

Bukan ade western foods jek tau..
Nasi Dagang pun ade..
Haa.. Eastern kan..
Hee~

Ha.. Kalau nak close project kat sini memang best.. 
Environment dorang tenang jek..

Nak gambar deko dalam kafe ni ?




Ade plak mamat garu ponggong kat sini haa..
Hahahah~



Abaikan kelibat mambang yang hyper itu..
Dia dok sibuk ukur keluasan kafe tu..
Hahahah~


Encik Suami kakak cakap..

"yang.. toilet dia pun cantik.. tapi awak jangan masuk.. sebab cermin dia besar.. nanti awak tak nak balik.."
Hahahah~



Yeay !!
CHECKED untuk KUPPA TEA CAFE !!

Dorang beroperasi dari jam 9.00 pagi sebab dorang ade buat breakfast.. Kalau sape malas nak masak kat rumah, ce try g breakfast kat sana.. Last order jam 11.00 malam.. Kalau korang datang lambat bajet nak overnite, jangan ngade nak singgah.. Kesian CHEF dorang.. 

Milik Bumiputera Islam sepenuhnya.. Hee~

Lokasi ?
Sebelah YEN'S WESTERN !!

NOTAKAKI : Tekak kita tak sama.. Kalau sedap pada kakak, belum tentu sedap pada korang.. Hahahah~

You May Also Like

0 comments