DIDI AND FRIENDS ; ANIMASI BIJAK UNTUK ANAK-ANAK

March 07, 2016

haa.. tau kan siri kartun popular kat Astro Ceria sekarang ni.. DIDI AND FRIENDS.. ya Allah.. mana tah datang idea rakyat Malaysia yang kreatif sangat ciptakan karakter camni.. hee~ serius comel kot.. kalau #duanur tengok, kakak memang join la skali sampai ada sesetengah lagu DIDI AND FRIENDS ni kakak hafal dah tau.. 





nih la tiga sekawan dalam siri kartun DIDI AND FRIENDS.. nana ( burung kaler pink ) - didi ( burung ) - jojo ( anak ayam ) hee~ comel kan ? tengok dorang jek rasa nak picit picit.. hee~ yang tu kira main cast la.. ade gak main supporting.. ade BINGGO ( anak kucing ), PAK ATAN ( orang utan ), TATAK ( katak ).. 



bukan saja saja pun #duanur dapat tengok DIDI AND FRIENDS ni.. hee~ sebab jalan ceritanya ada sedikit sebanyak pengajaran.. tang tu korang memang kena tengok ngan anak-anak baru feel dia memang syurga btol.. hee~ dengan keletah dorang ni, dengan keletah anak anak lagi..

dan.. ade sesetengah kanak-kanak mengunakan teknik nyanyian untuk menghafal.. haa.. korang kan kalau nak kuat kan ingatan anak-anak, ajak dorang menyanyi sama.. macam #CEOaiman memang memerlukan teknik menyanyi untuk menghafal.. nasib la ade vitamin anak bijak si Omega Guard tu dapat membantu penyerapan segala informasi dengan cepat..



kat mana nak jumpa kalau tak sempat nak layan kat Astor Ceria ? hee~ jangan risau.. kakak sediakan ni.. 



klik sini : DIDI AND FRIENDS

nanti keluarla link terus kat folder youtube DIDI AND FRIENDS ni.. hee~ tak payah sesusah dah nak carik bukak satu satu..

ni dah leka dengan DIDI AND FRIENDS, #duanur mintak merchandise pulak.. mana la kakak nak carik.. huu~ mula tu macam rasa nak marah pun ade.. pantang tengok best sikit, #duanur mesti nak.. nasib la berdua jek.. hahaha~ kakak pun explore la.. jumpa ni..


klik sini : DIDI AND FRIENDS

lepas jumpa ni kakak tak pening dah mana nak carik.. hee~ tunggu bajet approve ja terus kakak boleh online sini haa.. senangkan ? yang penting original la.. tahan lama sket..

dalam kakak tengah carik bahan untuk entri ni, kakak nak tau gak company mana la yang betapa comel dan punya idea sebaik ini.. tak sangka la kot ade anak Malaysia sehebat ini.. bila kakak bukak link.. opocot !! kakak terkejut di situ.. huu~ terkejut sebab ? korang kena bukak link ni dan explore satu satu tabs dorang.. korang pun akan cakap "fuyooo-- biar betul ni !!"

walaupun dah ade banyak syarikat animasi kat Malaysia ni, kakak yakin masing masing ada tapak dan kekuatan tersendiri.. macamana pun, kakak tetap support industri animasi Malaysia.. 

tahniah anak Malaysia !!


You Might Also Like

0 comments

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS