MAKANAN UNTUK TAMBAH SUSU BADAN

by - April 08, 2016

haa.. apsal tah kakak kemain suka dengan topik ni.. hahaha~ mungkin sebab ramai orang sekeliling kakak baru lepas bersalin dan menjadikan penyusuan susu badan secara eksklusif yang menyeru kakak bikin entri ni.. mungkin laa..

nah !! kakak share ape yang mak mak boleh makan untuk tambah susu badan yang semakin hari semakin merudum..



buah jambu batu tu boleh jek nak buat kunyah kunyah gantikan cikedis.. hee~ kakak tau ramai mak mak kat luar sana suka mengunyah.. lepas ni gantikan dengan buah jambu ye.. madu lebah tu pulak boleh la pelbagaikan.. makan dengan roti pun sedap..



sayur sawi, kacang panjang dan kacang bunci sedap kot buat goreng.. hee~ tumis air tu.. boleh la jadikan salah satu menu dok ulang ulang untuk seminggu.. tak jemu punya la..



barli dan oat boleh gantikan minuman 3 in 1 yang korang telan pagi pagi tu.. kan sekarang ni femes resepi breakfast oat tu.. haa.. boleh la aplikasikan kat barli dan oat ni..



pengambilan air masak kena la 3 liter sehari ye sebab mak mak berkongsi dengan anak yang menyusu tu.. kalau tak dapat 3 liter, 2.5 liter pun dah okay.. yang pastinya jangan kurang.. oh !! air soya pun membantu banyakkan susu badan ye.. jangan slaah faham.. tapi kena la carik soya yang NON GMO tu.. kesian baby nanti 'terpaksa' minum susu badan yang dah bercampur dengan GMO..



killer !! hee~ dari dulu lagi kot mak mak kita amalkan kurma dengan habatusssauda untuk banyakkan susu badan.. bukan takat makan cam tu jek.. kurma tu boleh jek buat jus.. kreatif la sket kan.. sama la dengan habatussauda tu..



ini penting dan ramai yang minat.. kan ? haa.. kalau kat atas tadi kita ade tepek MADU, sekarang roti ni boleh sapu madu.. cicah dengan air soya.. hee~ kreatif kan kakak ?

ataupun boleh jugak amalakan supplement Shaklee.. sebab BONUS nya bukan jek susu badan meriah dalam masa yang sama boleh jaga kesihatan.. hee~

ade banyak pilihan sebenarnya bergantung pada bajet korang la.. 

boleh tengok kat sini haa..


LOVE ;

You May Also Like

2 comments

  1. terimakasih bos tentang infonya dan salam sukses

    ReplyDelete
  2. terimakasih gan tentang infonya

    ReplyDelete