DIY TEMPAT LETAK HANGER

by - June 07, 2016

jeng !! jeng !! jeng !! hee~ benda nih kakak dah buat awal dulu lepas tu kakak share kat status facebook kakak.. sambutan kengkawan pun macam * wa.. boleh buat nanti * .. * atie memang kreatif.. nanti saya tiru ye.. * tapi kakak tau sorang pun tak buat.. hahaha~ kotak yang aritu dah rabak, maka.. kakak buat la lagi satu.. kemas sikit, cantik sikit * angkat bakul tinggi tinggi *..

bahan bahan nye cuma * macam rancangan masak masak plak.. hee~ * :

  • kotak
  • selotape besar / lebar
  • gunting
  • kertas pembalut hadiah
  • pensel + pembaris untuk ukur

tak kisah la pape kotak pun janji kotak yang korang boleh potong..


ukur le ketinggian yang korang nak..kakak punya tinggi tu jek.. nih letak hanger sebab nak ukur buat tempat masukkan kepala hanger tu.. hee~

tengok bawah nih..




jeng !! camgini la.. ukur - potong - kemaskan.. tau.. 


tadaa-- hasilnye.. hee~ nampak tu ngam ngam masukkan kepala hanger tu ? haa.. cantik dah nih..


kena pulak buat partition untuk letak sepit baju.. rimaskan bila sepit baju berterabur ? nih kakak buat sekali ha.. amik lebihan kotak tu, ukur ngam lebih sikit.. kemaskan dengan selotape.. haa..


nih dalam proses nak kemaskan dengan selotape.. kakak memang cepat rimas kalau selebet slebet nih.. hahaha~ asal sedap kat mata kakak, okay dah..


amik la pembalut hadiah.. tak payah mahal mahal.. nih kakak beli aritu buat balut hadiah orang kawen lepas tu ade lebih plak.. haa.. memang rezeki la.. 


balut kasik cantik sesedap rasa korang.. hee~ nih sesedap rasa kakak la nih.. tu yang tak cukup tu.. korang nampak tak rompong kat belakang nun ? 


testing !!

haa.. dah siap !! boleh dah letak segala harta yang sepatutnya.. sebelah letak hanger sebelah letak penyepit baju.. semoga lepas nih tak berterabur lagik.. hahaha~


nampak tersusun nye dorang * sekejap jek nih * hahaha~ senang nak amik, senang nak letak.. tak de la dorang bersimpang siur kat dalam bakul.. lepas tu time nak guna, nak hamik kemahen la susah sebab dorang berpaut antara satu dengan yang lain.. 

hee~

selamat mencuba !!

You May Also Like

0 comments