PUSH FACTOR PERLU ADA KALAU NAK BERNIAGA DAN BERJAYA

by - September 17, 2016

hee~ kan ? kakak kalau buat ape ape mesti kena ada dorongan sebab kalau la.. ini kes kalau tau.. buatnya kot down ke hape ke, bisnes jatuh menjunam ke hape.. paling tak bila kita ingat balik dari mana kita mula, untuk siapa kita mulakan bisnes, atas tujuan apa kita berbisnes.. paling tak kita rasa LAPANG dan bangkit semula.. 



SOHO kakak.. hee~ kecik tapi boleh la buat lepas geram melalak syok sendiri sambil dengar youtube, berangan, siapkan entri merepek, update status meraban kat FB.. hahaha~



itu kakak la..

tak tau la orang lain cemana..

awal pembabitan kakak dalam bisnes nih memang tak dapat sokongan encik suami pon.. dan bulan kedua, kakak hampir give up pon encik suami macam tak amik port sangat.. kakak ingat beliau cakap :
"kan abang dah cakap.. duduk rumah je.. tak payah keje.. awak nak shopping, abang bagi duit.. awak nak makan sedap sedap, abang sediakan.. jangan risau.. itu tanggungjawab abang.."


masa tu memang jujurnya zon yang kakak ada sangat lah selesa sampai ape nak semua tersedia.. ape nak semua dapat.. tak pernah ditolak permintaan kakak.. ZON SELESA yang teramat selesa..



tapi.. sampai satu tahap.. kakak mula risau sebab :

  • kakak surirumah
  • kakak tak de simpanan ( duit belanja yang suami bagi seme kakak buat shopping )
  • kakak tak de income lansung
  • kakak perempuan
haa.. masa tu lah kakak mula berbincang dari hati ke hati dengan encik suami kerana yang kakak cari masa nak mula meniaga tu adalah BERKAT, IZIN dan REDHA dari suami.. sampai gitu skali haa.. hee~ alhamdulillah.. kata sepakat dan rundingan membuahkan hasil luar jangkaan.. gittew--

dan harini ; sepanjang tempoh 3 tahun, beliau dah ubah skrip dah..
"abang rasa awak kena tukar strategi nih.. kena buat gini bukan cam sebelum nih.. kena gini gini gini.. nanti dia jadik gini.."


GAMBAR : tips kakak dapat bodyshape kakak harini.. kakak ade personal trainer untuk jaga bentuk badan yang beliau nak.. hee~ thanx sayang !!

tak pernah penat..
tak pernah tak tolong..
tak pernah tak kasik pinjam bahu..
tak pernah tak kasik pinjam duit..
tak pernah komplen kalau tak sempat masak..
tak pernah masam muka bila rumah tak kemas..
tak pernah bersuara bila atie buat keje dalam SOHO tapi sayang tengok tv sensorang..

cuma..
"ala.. mana bekal abang ? jemu la makan mamak.."
hee~
sumpah !!
sayang sampai mati !!

dan kalau korang nak tau, bisnes yang kakak buat nih satu satunya bisnes MESRA KELUARGA.. setiap event, setiap kelas, setiap kursus boleh hangkut seme ahli keluarga.. hee~ kakak memang type mak mak surihati suami dan anak anak memang suka la sebab memang tak boleh nak berenggang lansung haa..

nak tau TIPS & TRICK kerja dari rumah dan jana income sebanyak yang korang inginkan ? hee~ 


ataupun whatsapp kakak di nombor :
017 309 1865

You May Also Like

0 comments