IMPIAN YANG TERTANGGUH DARI TAHUN 2016

by - February 16, 2017

bila cakap pasal tahun baru, semua mesti dah pasang impian kan.. hee~ impian kakak ? ntah.. macam tak banyak jek.. tapi besar besar belaka haa.. hahaha~ nak buat semua sekali jalan memang MUNGKIN akan semput la jugak, tapi kalau pelan pelan dan konsisten, siapa tahu semua akan tertunai.. kan ? yang penting usaha.. lenlain kita berbalik kepada hubungan kita dengan Maha Pemberi Rezeki..

KIDZANIA, KUALA LUMPUR


dah lama plan sebenarnya dan kebetulan, rezeki bangman dengan aina dapat tiket FREE.. hee~ jangan tanya la mana dapat tapi dah tertulis ada rezeki dorang.. siap dapat duit The Bank Of Kidzania lagik.. cuma !! masa dengan kederat tu tak de lagik.. asal weekend jek, kakak ada kelas.. kesian dorang kan.. in shaa Allah.. dalam bulan Februai atau Mac nanti kitorang sampai nasib expiry date nye jauh lagik..

senang cerita, sampai seru.. sampai la.. hee~

PABLO CHEESE TART


menyesal btol kakak tolak invitation Pablo Cheese Tart aritu.. hahahah~ sampai ke harinih dia punya terliur.. tak boleh nak cerita.. memang kalau kakak nak balik rumah mak kat Kota Damansara dari Bukit Jalil, boleh jek kalau nak singgah One Utama tu tapi time nak lalu tu mesti TAK INGAT !!! sakit betul hati.. nih tengah santai santai nih boleh plak teringin sangat !! damn !! tak best betul perasaan nih.. tapi kakak akan dapatkan satu hari nanti.. hee~ jangan tanya bila !!!!! bila free untuk singgah One Utama, dapat la.. sebab dia ade kat sana jek.. huu~ sedeh kan ?

eh !! harga dia pun boleh - tahan - mahal - jugak tau.. hahahaah~ harap kena la dengan selera kakak..

DETOLF GLASS DOOR CABINET IKEA

murahkan ? hee~ takat bonus Shaklee kakak, boleh jek nak beli.. konon nak display barang shaklee dalam tu la.. lahai.. cantiknye kan !! tapi nak letak kat mana ?? huu~ lagi satu risau betul kalau pecah weyh.. dah la anak-anak tengah nak membesar.. em.. tapi dah bincang-bincang dengan encik suami kakak, nak beli jugak.. hahahaha~ eh !! kena beli jugak.. kalau tak beli nanti kempunan..

OPEN WARDROBE


siapa kenal kakak, mesti tau kakak sangat simple orang nya.. kan ? hee~ sebenarnya hajat nih hajat tahun lepas tapi kakak tak sempat tunaikan, kakak drag ke tahun nih.. bilik sembahyang kami kecik jek tapi ada seketol almari besar kat situ.. tu yang kakak nak jual almari tu lepas tu nak buat open wardrobe gini.. tak tau la jimat ruang ke lagik menyempitkan ruang.. hahaha~

tapi kakak nak jugak buat dalam tahun nih.. nanti kakak share ye..

RANK SUPERVISOR


dah agak lama kakak bersantai santai dengan bisnes sendiri rupanya.. hahahaha~ kakak rasa dah ready untuk satu langkah kehadapan.. tetiba terngiang kata-kata mentor kakak.. "buat apa naik rank kalau banyak benda yang awak tak tau.. kan ? belajar, jangan berhenti.." masa kakak menaip nih, eh !! tetiba rasa dah ready ngat ngat ngat ngat.. hahahaha~ 

tu sijil mock up jek tau.. blom dapat yang original lagik.. 

EMAS DINAR

sebelum nih kakak ade jugak la simpan goldbar yang 1 gram 999.9  tu tak de la banyak, tapi cukup la kot nak guna time sesak sesak nanti ( bukan mintak tapi mana la tau.. ) dengan beberapa aksesori emas 916.. hee~ tapi !! tahun nih.. kakak nak dapatkan 1 dinar nih pon jadik la.. paling kurang 1.. 1 jek-- kenapa ? ntah.. sebab kakak ade baca, pada tahun 2020 nanti 1 gram emas = RM 503.00.. hahahah~ nampak ? permainan jelas kat situ.. matawang kita makin jatuh tapi bukan nilai emas.. 

berapa eh nilai 1 dinar nih ? ade sesape tau ?

LEGOLAND, MALAYSIA


in shaa Allah.. in shaa Allah.. hee~ kalau ade orang nak sponsor tiket lagik ( hahahaha~ jenuh harap orang sponsor saje haa.. ) sampai la kot.. bangman dah besar, aina pon sama.. rasa dah boleh bawak kot.. tapi dengan syarat kena periksa nombor 1.. lalalal.. kalau nombor lain, lain la hadiah dia.. haa.. boleh gitu ? hee~ tak.. in shaa Allah ini reward untuk #duanur untuk tahun nih.. menghadap susah senang dengan kakak dan suami.. kena marah, kena tinggal dengan opah, kena cubit.. hahahaha~

dah siap tarikh tu.. sempat la kakak nak topup tabung travel kami.. eh !! tak.. kami tak pakai kredit kad dah.. cash semua.. in shaa Allah..

ORIGINAL MORPHE MAKEUP SET

hee~ kakak segan sebenarnya nak bagitau.. hahahaha~ sebenarnya.. kakak dalam training jadik MUA ( makeup artist ).. ya.. ya.. sila gelak.. sila gelak.. hahaha~ kakak pon gelak kan diri sendiri sebenarnya tapi bila sampai satu tahap, dia jadik seronok plak.. ala.. bukan la nak mekap retis pon.. adik beradik kakak ramai yang tak kawen lagik.. kakak rasa, dari dorang melabur kat MUA yang mahal mahal, baik bayau kat kakak jek.. hee~ nampak ? permainan dia.. buat masa nih kakak dah ade fullset tapi campo campo brand la macam cikgu kakak ajar.. banyak jugak dah duit melayang kat situ * berpeluh-- * tapi rezeki tak tau kan.. 

mana la tau kalau korang nak kawen ke nanti, nak bertunang ke.. bila kakak dah GRAD nanti, boleh la upah kakak jek..


SELESAIKAN HUTANG PIUTANG


last but not list.. huu~ bila sampai jek part nih mesti badan jadik seram sejuk, takut semua ada.. kalau ada kakak terhutang kat sesape, hutang yang kakak belum lunaskan, hutang yang kakak lupa, hutang yang secara tak sengaja.. kakak mohon, tuntutlah dari kakak.. tak pe.. whatsapp jek cakap "tie.. ko ade hutang aku sekian sekian nilai.." in shaa Allah.. kakak akan cuba bayar berapa sekali pun amount dia.. ya.. jangan diam diam tau.. kakak takut sangat..

lain lain ? ha ? pergi umrah ? baju mahal dari pereka terkenal ? handbag branded ? bercuti luar negara ? kereta baru ? hotel 7 - 8 bintang ? ape lagik ? hee~ kat atas tu semua kakak nak settle kan dalam tahun nih jugak.. in shaa Allah.. kalau Dia pinjam kan kuderat untuk membanting tulang mencari rezeki * gandingan duet bersama encik suami.. gittew-- * kakak pasti, semua akan dipermudahkan..

secara kasarnya, tahun 2017 adalah tahun untuk kakak lawan diri kakak sendiri dan tengok sejauh mana kakak boleh pergi.. dan kakak tau, tahun ni tahun yang sukar tapi tak salah kalau ada sedikit kental dalam hati.. kan ?

lagik ? hee~ nanti kalau ade, kakak masukkan dalam part 2.. a.. gittew-- macam ade followers plak nak baca kan.. adoi !!! 

korang doakan jek baik baik untuk kakak ya.. terima kasih !!


You May Also Like

6 comments

  1. smoga impian yg trtangguh tu dpt ditunaikan . inshaAllah :)

    ReplyDelete
  2. insha allah semoga Allah permudahkan agar impian jadi kenyataan ;)

    ReplyDelete
  3. Mek impian 2017 ni lagikkk lerrr masih jauh tp on track :) insyaAllah klau consistent trtunai smuanya aminn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tu.. nak fikir kan konsisten tu yang berat sket dik.. hahaha~ tapi kalau ada usaha, ada hasilnya..

      Delete