ASMA FELT BOX : PEMBEKAL KAIN FELT DAN BAHAN KRAF

March 09, 2017

orang kata, kalau kita buat sendiri lebih puas hati berbanding beli yang sedia ada kat kedai.. haa.. ye ke ? tapi buat sendiri renyah - penat - melibatkan masa cuma dari sege kepuashatian tu lebih sikit la berbanding biasa.. korang ade pengalaman ? hee~ ala.. pengalaman do-it-yourself benda benda comel untuk hiasan atau gift ?

biasa kita dengat Etsy yang jual bahan bahan kraf kan ? tapi !! jangan tak tau, ada anak Malaysia yang juga menjalankan bisnes yang sama dengan kualiti setanding Etsy..
kalau korang kira kira balik kos untuk korang buat 1 bahan, sebenarnya korang akan jimat hampir 50 % dari harga pasaran sebab korang beli dalam bentuk loose kemudian korang 'bina' kreativiti korang.. kalau ada anak-anak yang nak menolong ( read : mengacau ) lagi bagus sebab dalam masa yang sama korang ajar dorang untuk jadi lebih kreatif..


presenting !!!!!

BAHAN FELT CRAFT

antara bahan kraf yang ada kat butik online Asma Felt Box nih termasuk :

  • kain felt
    • polyster
    • acrylic
  • pelbagai jenis dan corak butan
  • pin brooch
  • beads
  • reben yang comel-comel !!
  • half pearl
  • hair accessories
serius !! banyak lagik kat website dorang yang akan membuatkan korang rambang mata weyh.. yang paling penting, kalau korang nak start aktiviti kraf felt nih tapi korang tak tau nak buat ape atau nak ajar ape kat anak-anak.. dorang ade jual starter pack jugak.. hee~ senang dah kan ? tak payah nak agak-agak nak melukis kat kertas lepas tu tekap la ape bagai..


WEBSITE : ASMA FELT BOX
FACEBOOK : ASMA FELT BOX
INSTAGRAM : ASMA FELT BOX
WHATSAPP : 0183798330

kalau korang buat pembelian sebanyak RM 100.00 atau lebih kat website dorang, Asma Felt Box berbesar hati nak belanja korang FREE postage weyh.. haa.. tu pun dah berapa banyaj dah korang jimat.. hee~

dan kalau korang buat pembayaran sebelum pukul 12 tengahari, dorang akan pos kan barang korang pada hari yang sama sebab memang hari-hari dorang buat post out kecuali Sabtu + Ahad + Cuti Umum..

haa.. mana surirumah yang nak mulakan bisnes kecil-kecilan ( mana tau akan membesar satu hari nanti.. aamiin-- ) boleh la pilih bidang kreatif nih.. 

mode : tetiba teringat zaman prettypumpkin kakak dulu.. hee~ syok buat bantal felt lepas tu jual masa hari sukan sekolah.. laku woo-- dapat la buat shopping jubah ke, tudung ke..


You Might Also Like

2 comments

  1. busyra suka tngok benda handmade mcm ni. cute!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !!!! hee~ lagi2 keychain tu.. tapi jari keras nak membuatnye..

      Delete

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS