THE PLANT BASE ; DARI RAHSIA KECANTIKAN SEMULAJADI ORANG KOREA

by - March 05, 2017

macam trend dah kat Malaysia nih, nak jadik k-pop-ers.. kan ? hee~ tak salah pun sebab kebanyakan orang Korea nih pandai jaga kecantikan.. ini cakap orang la nih, kakak tak tau la sebab bila kakak scroll jek instagram nampak iklan "produk kecantikan Korea murah murah.." ye ke murah ? ye ke berkesan ? ye ke tanpa chemical yang bahaya ? ye ke semulajadi sangat ? ye ke ? 

kakak tak de le condemn mana-mana pihak yang jual barangan tiruan dan ada kandungan chemical merbahaya.. tapi !! alah membeli menang memakai kan ? orang Malaysia sangat pakar bab macam tu.. hee~

ini yang bahaya kat industri kosmetik dan kecantikan kat Malaysia nih.. em.. sedih kan ? cuma pengguna jek la kena bertindak lebih bijak untuk memilih produk yang lebih baik.. haa.. kakak bebel panjang panjang nih nak cerita ape sebenarnya nih ? kan ? hahahah~



nampak ? dah 2 minggu gak la kakak cuba carik keserasian antara kulit muka kakak dengan 'dia nih'.. hasil dia ? hee~
hee~ ko tau punya eksaited kakak nak try produk Korea nih.. jangan main main.. kulit muka kakak sangat sensitif tau.. kalau salah gaya memang kecundang la jawabnye..

KEISTIMEWAAN PRODUK THE PLANT BASE

salah satu kelebihan yang dijadikan ramuan untuk produk The Plant Base dan tak de pada produk lain iaitu air buluh.. haa.. jangan korang tak tau yang dorang nih gunakan ekstrak buluh semata berbanding kebanyakan produk yang guna refines water !! kandungan air buluh dan juga beberapa jenis minyak semulajadi dan paling penting ramuan paten Inflax™ The Plant Base ( yang produk lain tak pakai !! ) turut ditambah untuk 'menyerlah'kan fungsi anti-oksidan.. 


yang paling best, satu-satunya produk yang menggunakan teknologi 'oil-drop' supaya kandungan bahan yang digunakan bertindak aktif meresap jauh ke dalam lapisan kulit untuk memaksimumkan hasil penambahbaikan kulit.. hee~ best kan ? sebab tu pengguna yang baru nak gunakan produk nih, seawal 3 kali penggunaan ( 3 hari ) pun korang dah boleh rasa kulit moist dan kurang kedut.. wooottt--

dan kalau korang nak lebih yakin yang produk dorang nih memang dari ekstrak tumbuhan asli.. haa.. korang tengok sini !!

ini jek dah menjamin produk nih selamat untuk digunakan.. hee~ bestkan kalau ade produk selamat gini.. tak de risau.. kalau korang berminat dengan produk best nih.. korang kena beli la kan.. dan kalau nak beli secara online, korang boleh singgah sini..

WEBSITE RASMI : THE PLANT BASE MALAYSIA

korang nak voucher tak ? haa.. dapat la beli murah sikit kan.. 


dan nak lagik best !! korang boleh gunakan kod voucher TPBADD10 nih untuk dapatkan lagik diskaun KHAS untuk korang !! jangan lupa tau sebab voucher nih valid dari 06.03.2017 hingga 16.04.2017 jek..

jom layan 'movie' jap.. 


cemana ? hee~ bukan dalaman kita jek nak kena jaga tapi kecantikan luaran pun nak amik berat lagi lagi bila usia dah mencecah hujung 20-an.. jangan la nak membohong kakak kata "ala.. kalau tak cantik, pun tak pe.. aku redha.." cis.. tak baik tipu diri sendiri tau.. kakak ? ye.. memang susah nak jumpa skincare yang sesuai dengan kakak dan bila sekali dah serasi, kakak tak tukar lain dah.. eh !! gittew--
#theplantbase




You May Also Like

4 comments

  1. wah mesti bagus produk ni

    ReplyDelete
  2. Kalau kata korea cantik sebab plastic surgery logik, tapi tak da plastic surgery boleh tolong buat kulit diorang sentiasa cantik, lembab dan gebu kan.

    Sebab kalau tengok drama dorang pun,dorang mmg particular bab jaga kulit ni. Sebelum tidur tu tepek sana tepek sini. Dan dorang pakai produk natural je..

    Bolehlah kita nak contohi yg tu, mcm menarik produk ni, kulit mai pun jenis sensitif-ya-ampun dokleh salah sikit pakai produk terus mencanak naik jerawat + ruam merah

    ReplyDelete
  3. ada tbaca tntg org korea & cara jaga kulit. bkn sbb operation semata-mata. dorg sentiasa pakai toner+sunblock+moisturizer. kalau kita pakai sunblock ni time bpanas ja mcm hari sukan gittew


    kulit sy sensitif, jadi kena hati2 dlm pemiliha produk

    ReplyDelete
  4. wow...macam menarik ja produk ni atie..

    ReplyDelete