WORDLESS WEDNESDAY !! WISHLIST #DUANUR TERTUNAI !!

by - March 15, 2017

hee~ tak pernah kakak buat kelaku gini !! tapi saja nak try mana la tau kan bila kurang menaip, entri lagik panjang dan padat.. hahahah~ gittew--

haritu kakak dapat jemputan untuk 'menulis' tentang Chewies untuk Malaysia Book Of Records dengan penyertaan seramai 1958 orang mengunyah Chewies serentak !! gile ah.. punya havoc event nya sampai anak-anak kakak pun enjoy sakan..

hee~ muka happy !! sebab belum rasa betapa panas membahang pada waktu tengahari.. haa.. budak spekmata tu baru elok demam tu.. nasib tak de pape kejadian yang tak diingini..
keh !! tak pernah pernah kami nak begini.. hahahaah~ kata family day kan !! habis seme aktiviti anak-anak kami join.. tanpa segan dan silu..
get ready untuk event !! 
haa.. tu dia !! dorang jek yang dah ready nak bukak seluar lepas tu terjun.. hahaha~ yang penting.. GAYA--
firstime kakak register kat meja media.. hahaha~ dia punya peghak tak tau nak cakap ape..
hee~ masa nih seme dah tak sabar nak berkubang.. tu yang dok tangkap gambar, pose yang sama berkali kali.. stress mak tau tak.. habis la kodak..
bangman tengok map.. "lepas ni kita nak g mana bu ? sini boleh ? ke sini ? atau sini ?"
masa nih ibu dah kena "halau' dah.. "ibu pegi la work.. abang, adik dengan ayah pegi mandi.. tak pe.. ibu work jek.."
finally !! ibu tinggalkan TIGA NUR untuk layan diri.. ibu siapkan keje ye.. hee~ budak bandar jumpa pasir pantai.. boleh la ye nak..
dah kritikal betul saiz baju mandi dorang nih.. tak senonoh dah.. hahahaha~ okay.. nanti kita beli baju mandi baru ye.. nih ibu jual kat carbootsale jek nanti..
aktiviti nih memang rutin kiranya.. tiap kali g tempat berair, walaupun dalam bilik air.. ini yang dorang layan.. kengkonon terapung..
lapo lettew--
si adik mana tah masa nih.. bangman sibuk suruh tangkap gambar atas hippo..
dan !! kejadian jejak kasih.. encik suami dan senior senior - nya.. hee~ "dulu ko bukan lagi gemok ke ?" ha ? serius ke encik suami kakak gemok sangat dulu ? hahaha~ kira kakak pandai jaga beliau la kan sehingga kurang gemok.. ke cane ?
dah !! jom balik.. penat - panas semua ade.. hahaha~ in shaa Allah.. nanti kita datang lagi bila bangman dengan adik boleh main semua kat dalam ni.. ibu janji..
SUNWAY LAGOON : checked !!
tiap kali kakak g topup stok kat HQ, kat The Pinnacle, Bandar Sunway mesti #duanur cakap.. "bu.. nanti kita pergi Sunway Lagoon ya.. ye bu ye.." hee~ terima kasih Chewies dan Sunway Lagoon sudi taja kami satu keluarga dan merealisasikan impian kami !!

next ?

KIDZANIA, KUALA LUMPUR !!
LEGOLAND, MALAYSIA !!
in shaa Allah..


You May Also Like

10 comments

  1. Replies
    1. bonus kat anak2 kakak jek nih ucing.. kakak dok sibuk dengan keje.. hee~

      Delete
  2. seronokla diorg dapat ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. memang ade plan nak ke Sunway Lagoon.. tapi bukan dalam masa terdekat nih.. hee~ rezeki anak2 kakak la nih gayanya..

      Delete
  3. wah bestnya g sunway lagoon :)
    iena x dpt pergi..ade event lain (^_~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. ye ke.. kalau tak mesti dapat borak2 dengan eina.. hee~ tak pe.. mana tau lepas nih ade rezeki kita ber-event sama2..

      Delete
  4. Seronoknya! budak2 tu lagi la seronok dapat jumpa patrick dengan spongebob kan, siap suruh mak pergi work lagi hehe. blogwalking sini ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah~ tu la tu.. sampai hati kan dorang..

      Delete
  5. Replies
    1. haa.. nama pun budak2 zeera.. hee~

      Delete