CARA SEMAK DAN TEBUS SEMULA POINT KEAHLIAN IKEA

May 10, 2017

wah !! nak raya nih.. hee~ ramai la mencari setiap sudut genap penjimatan tapi masih mahu bergaya.. haa.. gittew-- siapa kaki lepak IKEA dan sejenis #ikealover mesti akan faham betapa pentingnya point dengan setiap pembelian dari IKEA ni.. jom !! kakak ajar CARA SEMAK DAN TEBUS SEMULA POINT KEAHLIAN IKEA..


bestkan kalau dapat shopping sakan tapi tak guna duit sebaliknya tebus balik nilai yang pernah korang belanjakan kat IKEA sebelum ni.. haa.. nih kakak nak ajau le ni.. dia ada 2 cara.. yang pertama ni korang boleh cek point korang melalui laman web IKEA Malaysia sendiri..

CARA UNTUK SEMAK POINT IKEA SECARA ONLINE

senang jek kalau korang dah biasa buat.. tantah siap hafal lagik nombor akaun korang.. hee~

1 : bukak laman web IKEA Malaysia

  • lepas tu pergi kat ikon jari tu.. haa.. nampak ? klik le situ..

2 : korang akan masuk ke 'area' IKEA FAMILY iaitu tempat promosi khas untuk ahli IKEA sahaja.. hee~ banyak gile promosi kat situ dari perabot rumah membawak ke makanan kat cafe dorang.. memang berbaloi la sebab tetiap bulan akan ade promosi untuk IKEA FAMILY.. contohnya.. bulan ni ade :

quilt cover murah murah gile sepanjang bulan MEI 2017 nih..
rambang mata ? hee~ saba jap..

3 : tu nampak jari telunjuk merah tu ? haa.. klik le situ untuk cek point korang.. tapi !!


kalau korang blom mendaftar, sila la mendaftar dulu.. hee~ SIGN UP untuk pendaftaran baru dan LOG IN untuk ahli sedia ada..

4 : lepas dah LOG IN, masukkan la nombor kad korang sekali dengan password.. haa.. senang kan ? nanti dia akan tunjuk berapa point korang yang ade hasil 'tabungan' korang selama shopping kat dorang..


PERHATIAN !!

setiap point tu ade tempoh tempoh dia.. maksudnya, korang kena alert dengan tarikh expired point tu.. kalau tak, hangus gitu sajo lah.. melopong la nanti.. hee~ jangan lupa klik kat REDEEM NOW tu untuk redeem korang punya voucher !!

kakak tak ready lagi nak redeem sebab nak tunggu promotion bulan JUN 2016 nanti.. dengarnye ade benda best.. dengar jek la.. ntah ye ntah idok tu kakak tak brani nak cakap.. eh !! tapi tetiap bulan pun promosi dorang memang best.. kan ?


HARI IBU 2017

sempena menyambut hari ibu tahun ni.. IKEA Malaysia ade buat buffet !! weyh.. bawak la mak korang rasa sarapan kat Sweedish Food Markets.. asyik la makan gulai tempoyak aje.. sesekali tukar selera kan best kan.. mesti mak korang sayang korang lebih.. hahahah~


eh !! bukan nak cerita pasal hari ibu tu.. nak cerita pasal point IKEA jek sebenarnya.. hahahah~ tapi dah terlanjur kan.. sekali jalan la.. haa.. pegi cek point korang lepas tu nanti boleh beli perabot untuk raya.. syok kan ? celi karpet ke, sofa ke, meja makan ke.. tukar kitchen cabinet ke.. sukati korang la.. kakak share jek.. hee~


You Might Also Like

4 comments

  1. Senang semua online je kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tu kak.. hee~ seme buat online jek sekarang ni..

      Delete
  2. weii baru tau..kene cek ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha~ kaki IKEA sila cek !!

      Delete

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS