FACT-LESS WEDNESDAY : LAGU YANG KAKAK TENGAH DENGAR

May 03, 2017

hee~ kemahen kakak sejak jadik dak dak blogger nih.. ntah.. kadang malas nak taip panjang panjang tapi rasa macam..


"eh !! banyaknye benda nak cerita kat blog !!"


haa.. perasaan dia camtu tau.. kalau kakak malas nak ber-fakta kat blog, biasanya kakak dengar lagu.. lepas dengar lagu, mesti mood nak menulis tu ade balik.. tapi !! bukan harini kot.. hahaha~ mana silap tah.. sakit plak hati tittew--


kakak pun melayan la lagu.. buat masa nih kakak IN dengan lagu nih.. ntah.. nak kata ada kena mengena dengan diri sendiri, tak jugak.. tapi kakak suka lirik dan melodi dia.. lagu ape ? em.. kakak kalau tak layan lagu cintan cintun, memang tak sah a-- hee~

LULUH - KHAI BAHAR

damn !! sejak bila kakak minat Khai Bahar ? hahaha~ ya.. sejak kakak jumpa dia cover lagu Hargai Aku - Armada.. tapi lagu Luluh nih lain sket kot penangan nye.. tak macam single pertama dia - Bayang dan single kedua - Dari Jauh Saja ( pun kakak suka sebenarnya.. ohmai !! kakak follow perkembangan Khai Bahar !!!! hahaha~ ) lagu Luluh nih kena la dengan jiwa kakak kot sebab melodi dia dengan lirik dia makan jiwa.. arrrggghhhh-- siapa baru putus cinta, jangan dengar lagu ni.. boleh nanges berbaldi baldi nanti.. 

jangan kata kakak tak payung eh..

CAN YOU HEAR MY HEART - EPIK HIGH ft. LEE HI

sape kaki Korean Drama dan tengok Scarlet Heart, mesti tau lagu nih.. huu~ kengkonon lagu nih untuk Wang So dengan Hae Soo la.. konon.. tapi lagu nih memang bagi impak kat kakak jugak nih.. dengan gaya : Bagaimana Kakak Awak Belajar Bahasa Korea.. gittew-- 

dia ade pompuan nyanyi + rap.. memang on point semuanya.. tak caya ? baca lirik dorang.. klik kat link tu.. maaf la kalau lepas ni korang pun ada hati untuk jatuh hati.. hee~


last sekali !! hee~

ALL WITH YOU - TAE YEON (태연)

내 사람이길 또 기도합니다
내 맘이 보여서 내 진심이 느껴진다면
내 맘이 보여서 내게 오는 길 찾는다면
나의 모든 마음 주고 싶어
나의 곁에 그대 영원토록 있는다면

maksudnya ? hee~ 

"i pray again that you will be my person
if you see my heart and feel my true heart
if you see my heart and find your way to me
i want to give you all of my heart
if you can stay by my side forever.."  

memang semua OST drama Scarlet Heart akan membuai perasaan korang.. tetiba korang akan gelak sensorang, tetiba korang akan menitiskan air mata.. jangan tanya kakak kenapa.. korang kena ada JIWA kalau nak layan lagu-lagu macam ni.. 

kakak tak layan lagu melayu ? haish.. layan jek lagi lagi lagu XPDC, Amuk, Projector Band, DAto' Siti Nurhaliza, Dayang Nur Faizah, Siti Nordiana.. hee~ dan apa-apa lagu kalau kena lirik, boleh la.. kalau lirik dengan melody tah pape, memang tak boleh masuk jiwa.. mahap la.. kakak bukan pemuzik tapi kakak ada jiwa untuk mengenal apa itu MUZIK.. gittew--



korang ? tengah layan lagu ape jek sekarang ? ke korang memang tak 'beremosi' dengan lirik dan melodi ? psssttt-- rugi.. hee~

You Might Also Like

0 comments

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS