KAREKTER WANG WOOK DALAM DRAMA BERSIRI SCARLET HEART RYEO

by - September 24, 2016

hee~ ye.. demam Drama Korea kembali lagik !!! dan kali nih untuk drama Scarlet Heart Ryeo (hangul: 보보경심 려 )kakak memang tertarik dengan karekter 2nd lead nih.. ** selalu pon kakak memang tertarik dengan karekter 2nd lead.. ** jarang minat hero melainkan hero tu adalah seorang yang tua macam hero cerita Midas.. hahaha~

korang ade tengok drama nih tak ? hee~ kalau kat SBS dah episod 9 dah tapi akak baru tengok 4 episod.. tak yah ikut kakak la sebab kakak tengok kat android.. hee~ kalau ade masa baru tengok.. kalau korang nak tengok yang latest - terkini - sama waktu dengan Korea punya kena la tengok kat SBS nun.. 




tapi kan !! asal 2nd lead selalu tak dapat heroin dorang ? hahaha~ sebab dah nama pon 2nd lead kan, orang mesti suka main hero.. hee~ kan ? logik kan ? tapi kakak nak cerita pasal 2nd lead nih jek--

kakak cam muka mamat nih dalam cerita The Heirs dengan To The beautiful You tapi masa kat dalam cerita tu kakak tetap suka 2nd lead jugak ( The Heirs : Kim Wo Bin | To The Beautiful You : Lee Hyun Wo ) .. dan mamat nih memang tak nampak besar sangat la watak dia..




nah !! sikit la eh.. hee~ memang karekter 2nd lead memang gini kot.. 
manis - sweet ** sama !! hahaha~ ** romantic - gentlemen

TAPI !!! dalam drama Scarlet Heart nih, kakak baru perasan !! 
"woah-- boleh tahan gak.. hensem.. romantik.. banyak main jiwa.. memang taste aku.."

hahahah~ hodoh punya kelaku.. nih ha.. kakak share la sikit ape yang kakak jumpa masa Google kan beliau..
Nama : Kang Ha Neul 
Nama Asal : Kim Ha Neul

Tarikh Lahir : 21 Februari 1990
Tempat Lahir : Busan, Korea Selatan 

Tinggi : 181 cm 

Berat : 70 kg 

Jenis Darah :


Pendidikan : Chung-Ang University 
( rasa belum jumpa lagik pelakon Korea yang tak grad dari universiti.. hee~ )

Official Twitter : @RUN_SKY 
Official Instagram : @galpos3
Agensi : SEM Company 
Tempoh Penglibatan : 2005 - Sekarang




tak boleh buh watermark sebab memang kutip kat Google.. hahah~

tapi nih paling buat cair..


tengok senyuman tu !!
alahai !!! hee~

okay la.. nanti kakak buat entri pasal 2nd lead drama lain ye.. yang kakak minat la tapi.. korang layankan aje..


You May Also Like

2 comments

  1. Prince charming kan senyuman kenalah melting.. gentlemen pun ya mamat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! hee~ suka tengok dia layan Hae Soo..

      Delete