KEENAKAN CITARASA DUA SEMPADAN DI BUFFET RAMADHAN 2017 LAMAN KAYANGAN, SHAH ALAM

by - May 05, 2017

sabar.. sabar.. kakak tau, makin dekat bulan puasa, makin banyak tawaran buffer berbuka puasa yang buat korang rambang mata.. kan ? hee~ sampai tak tau nak pilih yang mana.. jom !! join kakak rasai KEENAKAN CITARASA DUA SEMPADAN ( Thailand + Utara Malaysia ) DI BUFFET RAMADHAN 2017.. kat mana ? Laman Kayangan, Shah Alam jek..


majlis yang berkonsepkan Asean Bazaar akan kelolakan oleh Segi Seri Group Sdn. Bhd. menjanjikan kepuasan dari segi kualiti dengan nilai yang berbaloi.. haa.. makan dapat, jimat poket pun dapat.. hee~

antara menu makanan citarasa Malaysia yang disediakan adalah :

  • nasi special Segi Seri
  • ayam gulai darat dengan rebung
  • sup tulang
  • ayam berempah
  • ikan lemak tempoyak
  • daging acar

manakala menu makanan citarasa Thai pula adalah :

  • nasi goreng nanas
  • ayam kari hijau terung pipit
  • daging musamman dengan rebung ( Neux Musamman Nho Maopai )
  • ikan daun selasih dengan cili
  • pelbagai jenis sos istimewa
selain itu, tetamu juga akan dihidangkan dengan kambing panggan ( kakak tak sempat tangkap gambar, dah habis.. hahaha~ ) dengan tiga jenis sos yang istimewa..

itu aje ke ? hee~ sabar.. blom habis lagik weyh.. banyak lagi yang kakak nak share dengan korang ni.. 

PEMBUKA SELERA

  • pelbagai jenis kerabu
  • ikan pekasam cili bawang
  • ikan masin / telur masin
  • cucur udang kuah kacang
  • sambal kering ikan bilis

SUP

  • sup tulang + daging
  • sup ayam berempah

DARI BATAS BENDANG

  • nasi putih
  • ikan air tawar
  • ikan masin
  • ayam goreng
  • soo hoon fu cuk masak lemak tauhu
  • ulam-ulam kampung
  • sambal belacan
  • keropok
  • ubi kukus sambal



MEE

  • laksa kuala peghelih
  • mee hoon sup kanchut
biasa makan citarasa Malaysia ? hee~ apa kata tukar selera sesekali rasa plak citarasa Thailand.. haa.. lain dari yang lain tau.. sebab biasa kita makan kat kedai Thai tu sikit aje kan menunya.. haa.. kali ni dibawa khas !!

PEMBUKA SELERA

  • ayam fillet goreng garing ( Kainer Krop )
  • 5 jenis asam buah-buahan ( Ha Praped Pho Lamai )
  • kek ikan pedas ( Khek Pla Rudped )
  • keropok lekor ( Khaw Kried Pla )
  • steamboat in bamboo basket ( Khriow Nai Takra Mai Phaiy )

SUP

  • tomyam putih
  • tomyam merah
  • pok tek ( Na Sup Tmya )

FROM THE WOK

  • 5 jenis aneka sayur-sayuran
  • 2 jenis sos istimewa ( Si Praped Khong Phakkap Song Praped )
  • 2 jenis campuran daging  + ayam dan sayur-sayuran
  • masa merah ( Song Praped Nerd Lep Phad )
  • ikan celup tepung ( Pla Cum Peng )

MEE

  • mee celup
  • spicy thai noodles sup
  • Phed sup kwaytiaw Thai

BBQ STATION

  • ayam percik
  • grill marinated sliced mutton chop
  • BBQ sausage
  • sos BBQ + sos lada hitam + sos pudina

FROM THE POT

  • bubur nasi & condiments
    • telur masin
    • ikan masin
    • ayam kiub
    • cendawan
    • kacang tanah
    • ikan bilis
    • kangkung
    • kicap cair
  • pulau kemanisan
    • 3 jenis bubur dan pengat
    • kuih-muih tradisi
    • jelly
    • kek
    • sagu
    • kurma
    • buah-buahan




paling special tahun 2017 !! mempersembahkan !!

  • murtabak king stall
  • fusion pasta stall
  • ice cram + ABC station


KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN


  • parking kereta percuma
  • surau untuk solat
  • dewan makan berhawa dingin
  • akses wifi percuma
  • kaunter pembayaran zakat
  • persembahan Ghazal

terliur tak ? VVVVVVVVVVIP tak sambil makan sambil dihiburkan ? hee~ nak tau brape harganya ? kalau korang buat tempahan sebelum 25 MEI 2017 ( early bird ) :

  • RM 45.00 - dewasa ( jimat RM 14.00 )

HARGA BUFFET RAMADHAN 2017 LAMAN KAYANGAN

  • RM 59.00 / pax - dewasa
  • RM 35.00 / pax - kanak-kanak 7 - 12 tahun
  • RM 35.00 / pax - warga emas 60 tahun dan ke atas

PAKEJ KELUARGA

  • RM 295.00 
    • pakej 5 dewasa
    • percuma 2 kanak-kanak / warga emas
  • RM 531.00
    • pakej 9 dewasa
    • percuma 1 dewasa

PAKEJ KORPORAT / BERKUMPULAN

  • RM 5900.00
    • pakej 10 meja
    • percuma 1 meja
    • 100 special doorgift
  • RM 29500.00
    • pakej 50 meja
    • percuma 1 meja
    • 500 special doorgift
    • 5 Hamper Raya
    • 2 bunting
    • screen projector & PA sistem
haa.. ape lagik ? dah boleh susun tarikh untuk bawak family korang berbuka puasa kat Laman Kayangan nanti.. hee~ yang mana nak bawak staff pun boleh sebab pakej yang ditawarkan sangat berbaloi dengan jaminan makanan yang super sedap.. confirm puas hati punya laa..

untuk tempahan dan pertanyaan, korang boleh hubungi :
  • 019 250 3093
  • 012 253 3973
  • 012 387 1775
  • 019 376 0149
atau singgah di media sosial mereka !!

INSTAGRAM : @lamankayangan

kalau kat atas nun seme serba special kan ? haa.. ini paling special antara yang ter - special.. sebab.. sepanjang bulan puasa, korang boleh dapatkan Sambal Sa'adiah di sini !! ha ? sambal sape tu ? hee~ sambal hasil tangan Dato' Ogy Ahmad Daud !! serius super ohhhhhhsome !! 
makan dengan nasi panas + sambal goreng Saadiah nih pun dah cukup ni.. sedap weyh !!

terima kasih sudi jemput kakak.. hee~ ada rezeki, jumpa lagi bulan puasa nanti..
next ? mana lokasi berbuka puasa kita ? haa.. tunggu tau !!


You May Also Like

4 comments

  1. meriah masakan kampung kat sini. kena dgn selera berbuka nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! hee~ boleh la singgah nanti.. murtabak dia terbaik punya sedap.. atie makan 3 keping woo..

      Delete
  2. sedapnyaa..harga pun not bad

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. harga pun atie rasa macam seme mampu jek.. hee~

      Delete