PENING TIAP KALI NAK RAYA SEBAB SELERA TEMA BERLAINAN ?

June 18, 2017

hee~ selalu mak mak la yang berhadapan dengan dilema 1001 rasa nih.. punya plan nak tema warna hijau dari 3 bulan lepas, tpai sampai masa, warna hijau dah tukar jadi warna hitam.. sebab ? pempaham la.. ada anak sepasang ( lelaki dan perempuan ) dan masing-masing ada selera warna yang 'agak boleh tahan'.. gittew--

WARNA TEMA RAYA 2017

nih la kaler yang kakak nak.. tapi tiga Nur membangkang sebangkang bangkang nye.. hahahah~
dan.. mula dari awal puas kakak mula explore satu persatu tema lain yang mungkin kena dengna selera dorang.. ye la.. sesekali kakak mengalah la kan.. dalam konteks terpaksa nih.. hee~

macam biasa la.. rujukan muktabar kakak adalah LAZADA Malaysia.. a.. gittew-- sebab senang kan.. sambil kakak melayan bangman dengan dakaina tengok Upin Ipin pun kakak masih boleh scroll dan shopping.. 

KONSEP RAYA 2017

ringkas dan menarik.. haa.. jangan main main.. pada umur kakak 31 tahun, nak la ada glamer sikit, simple sikit yang penting masih mengekalkan ke - muslimah - an.. barulah encik suami pun tersenyum manis jekk.. hee~ sebab dah ada suami, banyak benda kakak kena jaga dan salah satunya penampilan kakak..

jadi..

kakak pun ada sedikit rasa 'mengidam' la.. memang jenama Malaysia tapi dia punya design menepati citarasa kakak.. eh !! bukan kakak jek.. untuk encik suami dan anak-anak jugak tau.. harga ? dah tentulah berpatutan..

untuk encik suami..

untuk kakak yang agak rendang.. hee~ memang ngidam pakai kebaya pendek untuk efek tinggi..
kurta untuk bangman.. boleh pakai dengan jeans atau slack..

jubah princess untuk dakaina..
hee~ sempat lagi ke nak oder nih ? haa.. dah tentulah sempat.. untuk korang yang memang tak sempat nak shopping tu, oder jek online kat Lazada nih.. cepat dan senang.. haa.. sebab bukan sekali kakak shopping kat Lazada.. 

harga keseluruhan untuk family kakak :

1 pasang baju melayu = RM 143.06
1 pasang baju kebaya = RM 169.79
1 helai kurta budak lelaki = RM 78.20
1 helai jubah budak perempuan = RM 64.30

= RM 455.35

haa.. tu harga selepas diskaun tu.. kalau tak de diskaun atau kalau korang beli kat tempat lain.. harga keseluruhan = RM 614.00..

jimat RM 158.65 tau !! haa.. dah boleh buat belanja beli handbag kan.. hee~

bestkan ? mana plak tak best sebab korang boleh pilih cara pembayaran yang mudah untuk korang.. haa..


kalau korang belum shopping tu, ce try tengok laman web Lazada Malaysia.. lepas tu, jangan kelabu mata plak.. sebab harga kat Lazada lagi murah berbanding harga kat shopping mall tu.. eh !! lagi murah kat Jalan TAR jugak tau.. yang penting, ada jenama - berkualiti - trendy..


BACA SINI --> DIRECT KE PAGE 80 % DISCOUNT RIANG RIA RAYA BY LAZADA

untuk pengetahuan kotang, Marhaban Ya Ramadan dan Riang Raya Sale ni berlansung daripada 19 Mei hingga 30 Jun 2017 dan korang boleh menikmati diskaun sehingga 90 % !! haa.. bestkan !!

jom !!
sempat lagi ni.. hee~

You Might Also Like

0 comments

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS