MEMBELI-BELAH LEBIH MUDAH DENGAN APLIKASI LAZADA DAN MOLPAY CASH

by - May 11, 2017

zaman serba pantas dan laju, takkan nak duduk diam dan menyandar lepas tu bergasak untuk bersaing.. haa.. sangat bukan kakak !! hee~ jenis jenis chillex ( chill + relax ) macam kakak memang tak suka buat benda-benda renyah.. sama macam aplikasi Lazada Malaysia dan MOLPay CASH..

siapa tak kenal dengan Lazada Malaysia ? hee~ mohon pergi mereput di sana.. kalau korang nak tau, Lazada Malaysia merupakan e-commerce yang menyediakan berpuluh ribu jenis barang yang memang jadi permintaan rakyat Malaysia dengan harga berpatutan.. tu belum masuk diskaun lagik tu.. kelabu bijik mata nanti.. hee~ tapi lagi mudah kalau korang shopping dengan menggunakan aplikasi Lazada Malaysia..

APLIKASI LAZADA MALAYSIA

mesti ramai dah tau cara nak install aplikasi Lazada Malaysia terus dari Apps Store dan Google Store.. kan ? cara nya sama jek..


cari aplikasi Lazada Malaysia kat korang punya Apps Store / Google Store lepas tu install tau.. sebab bulan ni banyak benda best.. al-maklum la.. hari ibu kan, jadi promosi hari ibu pun kemahen akan buat korang rambang mata.. hee~ * standby *

promosi rambang mata ittew-- hee~
kakak suka kalau Cash On Delivery ( COD ) sebab tak selalu kan ade duit dalam amount yang besar kat dalam bank.. hahaha~ tapi !! selain COD, Lazada Malaysia pun menyediakan pelbagai cara pembayaran untuk memudahkan pengguna * macam kakak * seperti :

biasa kita dengar semua tu kan tapi MOLPay CASH tu cemana kekdahnye ? em.. 

MOLPay merupakan kaedah pembayaran yang HOT di Asia Tenggara sekarang ni sebab korang boleh bayar kat mana-mana 7 Eleven jek !! kan ada lebih 1950 cawangan 7 Eleven kat Malaysia ni.. jadi.. sangat mudah kalau korang nak singgah kejap..

tapi !! cemana nak shopping kat Lazada Malaysia dengan menggunakan MOLPay CASH ni ? sebab tak pernah buatkan.. tapi sangat senang !!

1 : shopping la sampai lebam kat aplikasi Lazada Malaysia tu.. hee~ sempena hari ibu ni, macam-macam promosi ketuk kepala weyh.. murah dan jimat.. eh !! dah boleh standby shopping untuk raya jugak.. 

2 : pastikan korang isi maklumat penghantaran yang bener * benar la kakak !! * tak de le nanti barang korang tersasar ke tempat lain.. nanti mengamuk tak memasal..

kejadian beli hadiah harijadi untuk adik aina.. hee~ murah kan ? hari tu tengok kat pasaraya G, ratus ratus harganya..
3 : lepas siap semua dan korang yakin dengan maklumat, boleh la PROCEED TO CHECKOUT dan buat pembayaran !! ha.. tadi kata nak guna MOLPay CASH kan ? pilih la icon 7 Eleven tu.. macam kat gambar bawah ni..



4 : jangan lupa masukkan kod diskaun kalau ade kat REVIEW ORDER tu..

5 : kemudian !! akan keluar 2 bar code dan dipersilakan untuk korang screenshot.. macam kat bawah ni..


6 : bila bila korang free dalam tempoh 48 jam, boleh la singgah 7 Eleven dekat rumah / tmepat kerja.. tunjukkan jek screenshot MOLPay CASH tadik dan bayar secara tunai..

  • apa jadi kalau korang tak buat pembayaran kat 7 Eleven dalam tempoh 48 jam ? haa.. secara automatik pesanan korang akan dibatalkan !!

7 : tunggu barang sampai jaa..

untuk maklumat lanjut :

nah !! senang kan ? kakak dah !! korang bila lagi ni ? hee~ kalau nak berjimat dengan pembelian yang berkualiti, memang kakak akan pilih Lazada Malaysia.. korang ?

You May Also Like

6 comments

  1. dulu curious jugak cemana nak guna molpay ni.senang jek rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ kan.. sebab ade plak kat situ tetiba.. senang jek lagi2 kalau teringin gile nak shopping tapi dalam akaun tak cukup duit..

      Delete
  2. Best shopping dekat Lazada. Dah lah mudah boleh beli online, skrg bertambah muda nk byr in case duit dekat bank tak cukup. Cari je 7e yg melambak ada dekat rumah dan byr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ kan !! dah kalau nama kaki shopping, tak de halangan dah.. habis seme kasik boleh saje..

      Delete
  3. Replies
    1. kan !! hee~ ape lagik ? shopping le..

      Delete