SET SERUM PERTAMA DI MALAYSIA YANG BEBAS MERKURI

by - July 27, 2017

lambakan kelengkapan mekap yang ada kat pasaran membuatkan kita tak tau nak pilih mana satu yang terbaik.. al-maklum lah, perang harga dari pelbagai sudut membuatkan kita mempertaruhkan duit dan kecantikan asal.. tapi !! korang tau tak disebalik barang mekap korang, SERUM juga sangat penting ? nah !! kakak belanja produk terbaru dari WOWSKIN Malaysia iaitu vitamin serum tanpa mercury dan hydroquinone..

umum tahu dan jelas, pelbagai kerosakan lapisan kulit bila kita tersalah memilih jenis alat kecantikan sehingga ada yang mengakibatkan kanser kulit.. ngeri tapi itulah realiti yang masyarakat kita sedang hadapi..

set serum keluaran WOWSKIN Malaysia yang diasaskan oleh Tuan Muhammad Zukermi Bin Edi ini lengkap dengan vitamin A, B3, C, D dan E yang sangat penting untuk membentuk lapisan kulit dan kolagen baik bertujuan mencantikkan kulit.. wah !! semua jenis vitamin khusus untuk kulit ada dalam 2 botol ni tau..

KENAPA ADA DUA ?

untuk satu set ni, ada dua botol serum iaitu untuk kegunaan siang dan malam.. haa.. mesti pelik kan.. kenapa nak kena asingkan pula ? hee~ ini kerana vitamin B3, C dan E sangat diperlukan pada waktu siang disebabkan kulit kita lebih terdedah kepada sinaran matahari manakala vitamin A dan D pula lebih sesuai dijadikan rutin pada waktu malam sewaktu kulit kita mula bernafas dan nak berehat..

KANDUNGAN SERUM WOWSKIN

  • ·   VITAMIN B
    • Merawat radang kulit – jerawat / kemerahan
    • Meningkatkan ketahanan system imun kulit wajah
    • Mengehadkan penghasialan radikal bebas pada kulit
    • Kulit glowing secara semulajadi
  • ·   VITAMIN C
    • Membantu penghasilan kolagen secara semulajadi
    • Memperbaiki tekstur kulit
    • Memastikan kulit lembap dan lembut
  • ·   VITAMIN E
    • Memudarkan kesan gelap pada wajah dengan berkesan
    • Menegangkan kulit yang semakin kendur akibat factor penuaan
    • Membaikpulih kesan sunburn yang dialami akibat cuaca terik
  • ·   VITAMIN A
    • Melambatkan proses penuaan
    • Menjadikan kulit semakin lembut dan gebu
    • Memastikan kulit tidak kering
    • Mengurangkan kadar penghasilan sebum atau minyak pada wajah
  • ·   VITAMIN D
    • Mempercepatkan kadar penyembuhan dan pengeringan jerawat
    • Memastikan sel kulit sentiasa diperbaiki pada kadar optimum
    • Mengurangkan keradangan kulit yang sedang dialami

wah !! lengkap kan ? mana nak cari serum serba lengkap ni kalau bukan hanya dari WOWSKIN Malaysia je..

SERUM vs. TREND

ya.. masa kakak menaip ni, kakak ada tanya seorang MUA yang juga kawan baik kakak.. jom baca apa yang kakak borakkan dengan dia.. hee~


ni bukan kakak cakap ni, sebab memang kebanyakan MUA akan gunakan serum untuk mengekalkan mekap sehingga 8 jam lagi lagi bila event dari pagi hingga petang.. disamping mengekalkan mekap serum juga membantu mencantikkan kulit.. kira tak de apa yang terjejas kalau pakai mekap lama-lama pun.. kan ?

serum muka terbaik ? ya !! hanya dari WOWSKIN Malaysia !!

KAT MANA NAK BELI ?

untuk maklumat lanjut mengenai produk WOWSKIN ni, korang boleh lawati :

Laman Sesawang Rasmi : http://www.wowskin.my
Facebook page : WOWSKIN MALAYSIA
Instagram : @wowskin_malaysia
Cara Membuat Pesanan : 010 - 3130631

You May Also Like

6 comments

  1. e'in tak penah pakai serum sebab make up pun tak pandai.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah~ akak pun tak reti mekap tapi boleh jek pakai serum kalau tak mekap pun.. kulit jadi lagi best..

      Delete
  2. Woww skin ka ingat wow shop hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ kan !! okay la tu.. saling tak lupa.. wowskin ka wowshop ka.. skali jalan..

      Delete
  3. Aik...mcm tau- tau jer akak tgh cari Serum...ok nanti akak skodeng

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ kena ade ni kak.. atiep un dah bergantung pada serum ni sekarang.. kulit pun dah rasa makin best..

      Delete