20 KATA-KATA SEMANGAT MENJELANG BULAN MAC 2018

by - March 01, 2018

hai MAC 2018 !! hee~ plan nak buat entri Bahasa Inggeris tapi dah taip separuh, dia jadi melalut ntah ke mana-mana ntah.. sudahnya.. kita guna jek la Bahasa Kebangsaan yang dibanggakan..

march_mac_2018

setelah dihumban ke lautan Pasifik, baru la nampak jalan cerita sebenar apa yang nak disampaikan.. haa.. begitulah kehidupan, tak semua yang kita plan akan menjadi.. hahahaha~ hashtag lantaksitu..


20 BEST INSPIRATIONAL QUOTES


1 : great dancers are not great because of their technique, they are great because of their passion..
- Martha Graham


2 : it does not matter how slowly you go as long as you do not stop..
- Confucius


3 : the secret of getting ahead is getting started..
- Mark Twain


4 : in order to succeed, we must first believe that we can..
- Nikos Kazantzakis


5 : good, better, best.. never let it rest.. 'til your good is better and your better is best..
- St. Jerome


positive_vibes
6 : the best preparation for tomorrow is doing your best today..
- H. Jackson Brown, Jr.


7 : life is 10% what happens to you and 90% how you react to it..
- Charles R. Swindoll


8 : what you do today can improve all your tomorrows..
- Ralph Marston


9 : our greatest weakness lies in giving up.. the most certain way to succeed is always to try just one more time..
- Thomas A. Edison


10 : i have not failed.. i've just found 10,000 ways that won't work..
- Thomas A. Edison


11 : sometimes by losing a battle you find a new way to win the war..
- Donald Trump

inspirational_vibes
12 : i can accept failure, everyone fails at something.. but I can't accept not trying..
- Michael Jordan


13 : there are no secrets to success.. it is the result of preparation, hard work, and learning from failure..
- Colin Powell


14 : put your heart, mind, and soul into even your smallest acts.. this is the secret of success..
- Swami Sivananda 


15 : i don’t want to earn my living ; i want to live..
- Oscar Wilde


16 : life is a mirror and will reflect back to the thinker what he thinks into it..
- Ernest Holmes


17 : whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect..
- Mark Twain


18 : i will not let anyone walk through my mind with their dirty feet..
- Mahatma Gandhi


19 : be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter and those who matter don’t mind..
- Dr. Seuss


20 : do what you can, with what you have, where you are..
- Theodore Roosevelt


memang setiap bulan kakak akan menulis sedikit kata-kata mutiara untuk dijadikan daily affirmation.. ha le.. tulis dalam diari.. hee~ dan ini adalah antaranya.. semoga MAC 2018 korang lebih semangat dan jauh lebih baik dari yang sebelumnya..

ni kakak nak tanya ni..

apa pencapaian korang setelah 2 ( dua ) bulan berlalu dalam tahun 2018 ni ? hee~

tanya jekkkkkkkkkk..
jangan la marah..



You May Also Like

8 comments

  1. pencapaian buat masa ni biasa2 saje... tapi semangat nak menempuh bulan-bulan akan datang dgn macam-macam dugaan yang diri sendiri tidak
    tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. biasa tu kak.. hee~ cuma kental jek la nak hadapi hari hari mendatang.. jangan patah semangat.. berhenti rehat tak pe tapi jangan stop terus.. tau..

      Delete
  2. nice sharing
    semangat juga bila baca

    ReplyDelete
  3. pencapaian? capai nak berat badan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ tang itu memang tak boleh nak buat ape kakkkkk.. sama la kite di sini haa..

      Delete
  4. Banyak bermotivasi dengan semua perkataan-perkataan ini. I suka lekatkan Quote Motivasi pada dinding bilik I juga supaya boleh selalu dapat energy yg positif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! sama la kite.. manusia kan memang ada pasang surut mood-nya.. tak salah cari inisiatif untuk positif selalu..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...