PERLU KE AMBIL SUPPLEMENT UNTUK HAMIL ?

September 18, 2016

bila sebut pasal anak, yang dah halal menjadi suami dan isteri mesti nak merasa timang anak dari darah daging sendiri.. kan ? seronok dapat bau bauan syurga dunia dengan wajah yang comel.. 


firman Allah SWT ( surah al-Anfal : 28 )

وَاعْلَمُواْ أَنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلاَدُكُمْ فِتْنَةٌ وَأَنَّ اللّهَ عِندَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ
"dan ketahuilah bahwa hartamu dan anak-anakmu itu hanyalah sebagai cobaan dan sesungguhnya di sisi Allah-lah pahala yang besar.."


PUNCA SUKAR HAMIL

dah penat mencuba ? hee~ tak pe.. mungkin lepas nih lebih berhati-hati dan memilih jalan yang lebih mudah dan berkesan.. kan ? jom kita semak apa punca sukar hamil nih..
  • hubungan seksual di luar waktu kesuburan
  • tekanan di tempat kerja
  • diet yang tidak sihat
  • kekurangan zat dan nutrisi baik untuk badan
  • merokok / pengambilan alkohol
  • bergantung pada ubat ubatan
  • berat badan tidak ideal
haa.. perasan tak point kat nombor 3 - 4 - 5 - 6 - 7 tu berkaitan dengan ape yang kita makan ? em.. tak perasan sebelum nih kan ? hee~ memang a.. kita nih Malaysian kot.. makan kena la lebih dari biasa.. makanan sedap sedap kot.. rugi tak makan.. hahaha~ ** cubit kang !!

dengan tabiat pemakanan korang yang awal awal lagik dah GAGAL memang susah sikit nak diperbetulkan tu sebab kebanyakan makanan yang korang makan tu tak menyumbang kepada zat perlu untuk badan dan kesihatan.. paling senang la.. brape banyak protein sehari korang amik ? brape banyak lemak ? berapa banyak zat besi ?

bila nak hamil atau nak isteri hamil, benda pertama korang kena cek, PEMAKANAN.. takkan nak biarkan baby kat dalam perut tu 'carik makan sendiri' kan ? hee~ 

jom scroll lagik !!
kakak share bahagian kakak plak.. 

kalau sebelum nih ramai yang tanya kat kakak, SET KESUBURAN SHAKLEE boleh ke membantu untuk proses kehamilan nih ? ye.. memang sedikit sebanyak SET KESUBURAN SHAKLEE dapat membantu untuk melengkapkan zat dan nutrisi untuk proses ehem ehem.. hee~


dan apa yang kakak share nih memang apa yang pakar suruh tau.. haa..


APA KATA PAKAR ?


Dr Hamid Arshat pun ade pesan kat status Fb beliau :
  • tumpukan masa untuk berdoa
  • berusaha kuruskan berat badan
  • buat exercise 30 minit setiap hari
  • makan supplement multivitamin
  • vitamin E, C, folic
  • tenangkan jiwa dan emosi
  • konsisten paling kurang 3 bulan
dan permasalahan tentang kesuburan nih pun merujuk kepada beberapa situasi :

1 : SUAMI ISTERI TIADA MASALAH ; DAH BUAT PEMERIKSAAN..
  • bila isteri tak de malasah haid dan doktor pun dah sah kan suami dalam keadaan normal, kakak memang sarankan pengambilan SET LENGKAP untuk memperbaiki sistem reproduktif dan menghasilkan sperma serta ovum yang berkualiti tinggi supaya berpeluang mendapatkan zuriat lebih cerah..
2 : ISTERI PERNAH HAMIL TETAPI PERNAH JUGA MENGALAMI KEGUGURAN
  • pada yang pernah mengalami masalah keguguran, kakak memang mencadangkan WAJIB untuk ambil ESP untuk menguatkan kandungan dan rahim.. seeloknya tunggu sehingga 6 bulan sebelum berhajat untuk hamil lagi bagi memberi peluang untuk rahim benar benar kuat..

TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE

kalau dah membuahkan hasil, mesti seronok kan ? hee~ kakak pun tumpang happy la gittew-- nah !! kakak share himpunan testimoni mereka yang telah berjaya hamil.. happy betul cara dorang bercerita haa..








"ya Tuhanku.. sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku.. dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul.. maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu.."

( surah Maryam ayat 4 - 5 )

tetiba kakak rasa sentimental plak bila hal hal melibatkan anak nih.. hee~ kalau korang nak info lebih tentang jadual pengambilan supplement ke, detox ke, kesihatan ke, produk ke.. eh !! pape jek la yang berkaitan.. boleh hubungi kakak menerusi whatsapp :

017 309 1865


You Might Also Like

0 comments

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS