MANA TEMPAT KITA 20 TAHUN AKAN DATANG ? PERNAH TERFIKIR TAK ?

December 02, 2016


teddiaa-- hee~ tetiba terfikir.. 20 tahun akan datang, ape yang akan kakak buat ? duduk kat mana ? kerja ape ? anak-anak buat ape ? adoi.. bila fikir balik, takut sebenarnya tapi seronok pun ada bila masuk alam imaginasi nih.. 

20 TAHUN LAGI, kakak dah 50 tahun pun.. hahaha~ masa tu kalau ade umur lagik, in shaa Allah masih sihat dan kuat.. eh !! vivix ade kot kan, kolagen pun ade.. haruslah sihat dan kuat.. hahaha~

kakak suka pantai, laut.. suka tu bukan sikit tapi teramat suka dan kalau ade rezeki nanti, nak la ade sebijik rumah kecik kat tepi pantai.. memang menghadap lapangan laut.. rasa bebas, lapang, tak kusut.. haish.. korang dapat bayangkan tak ? hahaha~  rumah tu taknak la besar sebab nanti kakak tinggal berdua dengan encik suami jek.. 



bayangan kakak lebih kurang macam nih la.. rumah comel yang ada 3 bilik.. hee~ ala.. sape jek nak duduk ngan kakak nanti kan.. anak-anak dah ade life sendiri tantah dah kawen pun.. kakak pun dah ade cucu la nanti.. dorang plak balik sesekali je.. okay la rumah kecik, comel, simple tepi laut..


petang petang minum kat luar.. angin sepoi sepoi bahasa gittew-- hahaha~ terbayang plak bila angin kuat.. mesti kakak membebel nak mengemas semua yang berselerak nanti.. itu bukan botol wine tau tapi sparkling juice..


ruang tamu pun tak besar mana dan serba serbi simple.. sesekali nak buat coaching kat rumah dah senang dah tak payah nak alihkan perabot semua.. biar lapang, boleh duduk bersila ke, meniarap ke.. oh !! sekali lagi.. itu bukan wine tapi masih sparkling juice.. hahahaha~


haish-- berangan tak salah kan ? hahaha~ nih la tempat kakak dan encik suami dok lepak sambil susun strategi bisnes ke, coaching anak anak yang dekat ke, buat usrah ke, panggil team mengaji mengaji sesekali kat rumah ke, melayan cucu main congkak ke, kira sales closing ke..**  wink wink **

walaupun dah 50 tahun tak de le kakak nak dok melepak saje menghabiskan sisa hidup tanpa berbuat pape.. haa.. in shaa Allah.. ade rezeki, umur panjang.. MC dalam genggaman.. tu yang sibuk nak coaching la hape bagai la.. sesekali turun la HQ buat talk ke.. best jek rasa.. bisnes bebas masa dan kewangan..

oh !! kakak nak bela itik !!! serius.. nanti nak buat macam taman itik la gitu.. nak cucuk tanam sikit.. beetroot ke, anggur muscadine ke, bayam ke.. memang taste orang orang 50-an punya aktiviti..


lokasi ? kalau tanya lokasi kakak, kakak memang suka negeri MELAKA.. hee~ jangan tanya.. tapi kat sana tempat kakak kenal dunia dan kalau boleh masih nak berada kat sana NANTI.. tapi tanak a dok tengah bandar.. dan walaupun air laut Melaka tak sebiru mana, kakak rasa lokasi yang sesuai area Melaka.. Melaka - PD okay la tu kot.. nih kat dalam Malaysia.. tapi kalau kat luar Malaysia, dapat sebijik kat Jeju Island pun memang dah habis baik dah tu tapi nak coaching anak-anak kat Malaysia susah sket la.. bergantung kat online jek.. hew hew hew..


blog nih ? ape jadi kat blog nih 20 tahun lagi ? kakak takkan tutup la blog nih sebab nih salah satu saham kakak kelak.. mungkin akan bertukar WWW.NINIATIEDIDIHILMI.COM.. hahaha~ baru terasa tua tapi penuh dengan style.. kan..

korang ? 20 tahun lagi kat mana tempat korang ? masih bekerja makan gaji ? masih aktif menulis blog ? masih menanggung hutang keliling pinggang ? masih makan supplement Shaklee ? masih makan ubat hospital untuk turunkan bacaan gula dalam darah ? masih bergelut dengan jem kat bandar bandar besar ? masih marahkan kerajaan sebab hidup terhimpit ?

jom la share.. mesti kelakar tapi kalau korang nak tau, ni adalah salah satu kita visualize kan impian kita dalam bentuk gambar.. bukan berangan tapi setiap impian baik akan ada doa yang baik baik.. hee~ doa kan rumah kecik kakak kat tepi pantai / laut nih ye..


You Might Also Like

10 comments

  1. Waaaa... 😍😍😍
    Dgn gmbr rumah comel yang cantik tu terbayang indahnyaaa kehidupan akn dtng tu kkak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ ce mimie plak bayangkan 20 tahun lagik mimie kat mana..

      Delete
  2. Comel rumah tu hihihihi ekin xleh nak bayang lagi masa 20tahun tu.. Yg 2 tahun belum tercapai lagi impian nak ada baby hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha~ 2 tahun tu singkat sangat dik.. ce tarik jauh sikit.. okay2.. 10 tahun.. try 10 tahun..

      Delete
  3. comel rumah,tenang jiwa tgk laut kan.. Unni suka air laut

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay !! ade geng !!! nanti unni jadik la jiran akak.. hahaha~

      Delete
  4. tak tahu.

    mungkin masih jadi cikgu barangkali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. masih ada yang masih sudi menabur bakti untuk anak bangsa.. hee~ mungkin salah seorang cikgu anak2 kakak nanti ke.. kan ? manalatau..

      Delete
  5. Bestnya rumah sis. Cantik sangat2 😍😍😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ bestkan !!! jangan lupa singgah nanti tau.. saya buat makan2..

      Delete

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS