BETUL KE HARGA PRODUK SHAKLEE NAIK MULAI 01 MEI 2017 ?

April 26, 2017

haa.. kecoh dah pasal ni.. ada yang sampai marah marah sebab harga naik lepas tu tanak kawan kite dah pun ade.. hee~ tapi kalau korang memang pengamal tegar vitamin / produk Shaklee, mesti tak brape kisah pun.. kenapa ? em.. sebab dorang dah rasa tindakbalas yang baik mengubah tahap kesihatan dorang.. haa.. 

HARGA SHAKLEE NAIK

apa nak buat bila harga Shaklee naik ? haa.. menggelabah belut satu Malaysia.. padahal baru pertama kali naik selepas 11 tahun.. hee~ ye.. serius ni.. selepas 11 tahun tau.. bukannya kenaikan harga setiap tahun.. chill la.. naik pun tak banyak..

dilema penjual setiap produk bila pembekal menaikkan harga.. be like.. tapi itu kalau nak berlawan dari segi harga ATAU kualiti.. * wink wink * dan kakak rasa, semua tau kot yang produk Shaklee ni :

  • selamat
  • berkesan
  • semulajadi
dengan jaminan kualiti berdasarkan kajian dan komitmen pihak Shaklee dalam menjaga keselamatan produk..

TIPS MENGHADAPI KENAIKAN HARGA

yang mana regular customer kakak, memang kakak akan 'paksa' beli stok pulun habis bulan ni.. sebab tanak nanti terasa dengan kenaikan harga tu.. antara tips yang kakak share kat customer kakak :

  • beli stok sebelum closing bulan APRIL 2017 ni.. maksudnya ada lagi 5 hari termasuk tarikh kakak post entri ni.. sempat kan ?
  • borong stok yang memang korang makan sendiri terutamanya stok yang berkaitan dengan sistem imun yang MAHAL.. kenapa ? dah nama kenaikan harga, nanti jadik lagik mahal.. hee~ paling tak korang dapat jimat 3 - 4 bulan punya stok.. antaranya :
    • SR vitamin c - stok 6 bulan
    • b complex - stok 4 bulan
    • nutriferon - stok 2 bulan
    • vitalea for children - stok 2 bulan
    • omega guard - stok 3 bulan
    • alfalfa L - stok 3 - 4 bulan
  • beli produk yang memang dorang berkenan tapi tak sempat beli.. haa.. time ni la nak beli kan ? selama ni dok congak congak nak beli jek tapi tak berkesempatan.. baik beli cepat.. antaranya :
    • Get Clean Set
    • Water Pitcher
    • skincare set - Nutriwhite
    • skincare set - Enfuselle
haa.. cane tu ? hee~ okay tak ? ke tak okay jugak ni ? em.. ke nak KILLER TIPS ? ala.. korang nih merade rade tau.. hahaha~


KILLER TIPS ?

JADI AHLI !! hee~ bila korang jadi ahli, setiap pembelian yang korang buat akan dapat harga ahli la kan.. kan dah banyak jimat tu kalau nak dibandingkan dengan harga pasaran yang korang kena beli..

jadi ahli = RM 68.90

dan korang akan dapat pelbagai tips yang super best selama korang jadi ahli Shaklee.. nak beli vitamin pun tak ralat sebab memang murah sangat sangat dah.. untung rezeki korang dapat upline yang aktif ( macam kakak.. hee~ ) dapat la berkongsi tips kesihatan - perniagaan - copy writing - instagram marketing dan banyak lagi la.. 


BETUL KE ?

haa.. betul la.. hee~ kalau kakak baru join Shaklee 4 tahun, tapi harga yang kakak beli - jual dalam tempoh empat tahun tu adalah harga lama.. terlampau lama kan ? dengan kenaikan harga ni, dapat la pihak Shaklee menambah baik perkhidmatan dan produk yang lebih baik dan bermutu tinggi untuk memenuhi permintaan dan kehendak pengguna..

korang tau tak yang industri kesihatan kat Malaysia ni tengah pesat berkembang ? haa.. sebab tu Shaklee tanak la ketinggalan memberikan yang terbaik untuk korang.. 11 tahun tu pun cukup lama kan ? alhamdulillah.. ahli Shaklee Malaysia pun dah cecah hampir 2 juta orang.. kalau semua berkumpul, tak tau nak tadah pakai stadium ape ni.. hee~

KESIMPULAN

tak payah la nak viralkan sangat.. harga pun naik tak banyak.. kalau korang mampu keluar shopping setiap minggu, online shopping sampai ber-ratus ringgit sebulan, pergi holiday kat hotel 4 - 5 bintang, makan kat luar hari-hari, pakai kereta mewah besar bagak.. takkan la pasal kesihatan tak boleh nak melabur sikit.. pelaburan kesihatan ( sebelum sakit ) sangat berbaloi tau.. tak de la kejap kejap korang pegi klinik mintak MC ataupun terpaksa check in hospital dan makan ubat sepanjang hayat.. kesian buah pinggang woo--

atau..

korang memang lagi rela sakit baru carik penawar ? hee~

hee~ chill la.. kakak tanya jek sebab kakak tak tau ape yang korang fikir.. ce bagitau ape yang korang fikir pasal supplement.. baru kakak boleh share ape yang korang NAK tau.. maka.. dengan ini.. lekas-lekas la restock supplement korang sebelum masuk bulan MEI 2017 nanti ye.. lepas tu jangan cakap..



"asal akak tak bagitau pun.."


masa tu.. jari kakak akan panjang terus mencubit kening korang.. siapko..

You Might Also Like

2 comments

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS