TUTORIAL LETAK WIDGET FOLLOWERS DI BLOG

by - April 29, 2017

hahaha~ untuk beginner sangat tau.. korang yang dah lama dengan blog kakak, tau le cemana kakak dok asyik la tukau template.. agak jemu jek, tukau.. jemu lagik, tukau.. sampai habis Google Analytic kakak terganggu..


dan.. kakak tukau la lagik sampai puas hati.. hamik !! dah siap yang kengkonon final nih, kakak pun carik la widget FOLLOWERS kakak.. sudah.. tak de la plak.. FOLLOWERS blog tau bukan G+ FOLLOWERS..

em.. dok carik carik tapi tak jumpa.. maka kakak ternganga la sendirian.. hahahah~ nih ade masa lebih sikit * konon busy nih.. diva sangat.. * kakak buat la haa.. sebab tengok blogger lain ade jek widget FOLLOWERS tu.. takkan la www.atiehilmi.com taknak ade kan..

mula mula :

1 : pergi lat LAYOUT --> ( SIDEBAR ) ADD GADGET..
  • korang carik la kat situ ade ke tak icon FOLLOWERS kaler hijau tu..
kalau tak de kat BASIC, korang klik kat MORE GADGET..

2 : lepas tu kena scroll la ke bawah sikit sebab biasanya memang banyak gadget merapu kat MORE GADGETS tu.. hee~ terpulang la kat korang nak tambah gadget ape kat blog korang.. tapi kakak saran kan tak payah la nak banyak banyak.. serabut weyh..

3 : lepas tu drag la kat celah sidebar belah mana korang nak letak FOLLOWERS tu.. macam kakak, kakak letak kat bawah dekat dengan G+ FOLLOWERS.. senang la korang nak follow skali dua.. hee~ tapi kawan kakak kata :


"ala.. dorang ( widget ) tak responsive pon kak.. buh la kat sidebar.."


hakak ko nih dik 'sesuatu'.. haa.. ade le yang kakak simpan.. hahaha~ ko layan jek la kerenah akak.. ye..

eh !! dah save ke belum ? tengok la.. jadi ke tak ?

6 orang jek dik non.. sendu..
siap sudah !! sekajp jek kan ? 
tada-- kakak dah ade FOLLOWERS.. alang-alang korang baca nih kan.. jemput la FOLLOW.. nanti kakak follow balik.. haa.. gittew--

nah !! sila la buat mana yang sama kes macam kakak.. biau kita ADA orang ngikut.. ngikut tak pe jangan ngekor.. pening woo.. hahaha~

You May Also Like

10 comments

  1. kakkk. busyra follow siniii.. :)

    ReplyDelete
  2. Info menarik ni. Kak omei baru tukar templat. Tak mau serabut sangat. Tapi tak tau pulak ada icon follower tu. Thanks ye atie

    ReplyDelete
    Replies
    1. atie lama tak pakai widget follower tu sebab rasa macam tak penting.. tapi sampai satu tahap bila makan minum dengan blog.. benda tu jadik penting plak.. hahahaha~ kena la buh..

      Delete
  3. hai akak done follow

    follow my blog robiahtul.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay !! tengkiu adik !! akak follow awak jugak !!

      Delete
  4. teruskan blogwalking dan komen entri blogger lain.. nanti lama-lama akan naik ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! thanx awaa.. kadang tak sempat nak blogwalking.. huu~ ampun la ye.. tapi akak dah pasang azam nak rerajin blogwalking macam awak.. tunggu tau..

      Delete
  5. follower sikit takpe kak kalau pv banyak hehehe. datang follow akak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ kantoi !! tapi kena ade gak follower sebab PR ramai nak tengok.. maka.. kakak menggigih kan diri la..

      Delete