APA YANG MENARIK SAMPAI CIKGU NI UP KAN STATUS MACAM TU ?

June 02, 2017

alhamdulillah.. hari ketujuh dan masih menghitung sehingga ke Aidilfitri.. hee~ kan ? mesti dah ramai yang mula buat persiapan lebaran.. cemana ? penat menguruskan kehendak dan permintaan anak-anak dan keluarga yang mahukan aidilfitri disambut meriah ? ala.. bukan selalu pun kan.. cuma.. bezanya, korang g shopping time puasa dan perut bergendang.. eh !! ye ke ? apa yang menarik sepanjang bulan puasa ni untuk korang ?



persediaan menjelang aidilfitri ?


atau..

berpuasa dengan tubuh badan yang lebih sihat dan cergas ?

hee~ memang la kalau boleh nak dua dua kan ? tapi !! kalau tak sihat jugak cemana ? takkan nak redah jugak walaupun badan lemah dan tekak serba perit.. jalan penyelesaian ? pilih untuk melepek dan biarkan aktiviti seharian tergendala atau berbukap uasa dan makan ubat ? em..

nak baca al-kisah cikgu kakak yang demam pada hari pertama puasa ? mungkin kerja berlebihan dan banyak fikir.. hee~ sebab katanya "ada banyak perut yang perlu diisi.. sentiasa memikirkan jalan yang terbaik.." -- overthinking.. kan ?

jom !! 

baca kisah beliau yang sudah kakak Shaklee-kan..



"permulaan ramadan diduga dengan badan panas dalam dan menyebabkan
tak dapat nak meneruskan aktiviti seperti biasa..

memang hari pertama puasa tu pengalaman yang tak pernah dialami..

kemudian hari kedua beransur kurang, alhamdulillah..

disebabkan memang minggu ni akan melalui hari yang sibuk, teringat mengenai
minuman Performance Drink yang seringkali rakan-rakan pengedat shaklee promo suatu
ketika dahulu..

terus hubungi rakan yang sedang lapang untuk dapatkan serbuk minuman ini..

berbuka terus bancuh..

malam tu tiada kesan ketara, sebab aktiviti sekadar pergi ke masjid untuk
solat terawih..
semasa sahur bancuh lagi segelas untuk bekalan semasa puasa..
syukur kepada tuhan, badan lebih segar pada hari berikutnya, suhu badan pun tidak
meningkat dan kembali kepada suhu normal..

berkesan juga minuman berperisa oren ni..

andai ada yang ingin cuba, bolehlah tinggalkan komen, biar rakan-rakan pengedar Shaklee
hubungi anda..

rakan-rakan pengedar bolehlah tinggalkan jejak juga agar mudah untuk sesiapa hubungi..

sekadar berkongsi pengalaman puasa dengan tambahan minum segar ini.."

Eizil,
Blogger tua berkongsi pengalaman..


haa.. ini bukan cobaan tapi betul betul punya kejadian.. hee~ bukan kakak nak pancing atau bodek sebab beliau adalah cikgu kakak, cuma kakak bagi tau yang minuman berperisa oren ni dah berjaya membantu beliau kekal bertenaga dan kembali berpuasa tanpa demam lagi..


kalau dah orang berumur / dewasa pun suka dengan minuman ni.. apatah lagi dengan anak-anak kita yang baru belajar nak berpuasa.. kan ? mesti dorang tak melepek dah lepas nih.. hee~ - kakak bukan overclaimed tapi pengalaman #duanur juga nih.. pukul 1 petang pun dorang boleh main kejar kejar dalam rumah..

APA KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK ?

dah borak panjang-panjang, mesti la kelebihan dia pon melampau panjang gak kan ? hee~ kalau nak ikutkan memang banyak la berbanding minuman isotonik biasa dan antaranya :


  • kurang kandungan gula
  • tidak mengandungi lemak
  • tidak mengandungi kolesterol
  • tidak mengandungi pewarna tiruan / pengawet dan perasa tambahan
  • tidak berkarbonat
  • dirumus khas dengan kandungan sodium + potasium dan karbohidrat yang lengkap
  • membantu mengatasi masalah dahaga ( ini kalau dapat minum time berbuka puasa nih, berdesup tenaga nak g tarawikh.. hee~ )
  • mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepatkan kadar penyerapan cecair ( elektrolit ) sekaligus
  • jumlah kepekatan karbohidrat yang ada dalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita !! ini memudahkan penyerapan dan sekaligus meningkatkan kadar gula dalam darah.. dah tentulah lepas tu badan kita akan jadi lebih cergas dan bertenaga !!
kakak open 30 tong sepanjang bulan JUN 2017 ni !! taknak ? hee~ rugi la.. sebab minuman angkasawan ni dapat bantu korang tambah tenaga untuk melengkapkan persiapan aidilfitri nanti.. tak nak jugak ? mungkin korang lagi suka update kat FB betapa korang kepenatan dalam menjalankan aktivit seharian sepanjang bulan puasa.. kan ?

ubah..
ubah..

jangan lupa contact kakak untuk konsultasi..




You Might Also Like

8 comments

  1. Wah cikgu pun berbicara pasal air beskal ni...mmg best pun minum lak sejuk2...dapnyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! yang penting tanpa gula.. hee~ jadi.. tak la memudaratkan kesihatan..

      Delete
  2. cam best je plak bila baca tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. best dan sedap kak.. hee~ kalau nak try nanti bagi tau eh..

      Delete
  3. Bagus ye performance drink ni ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah.. hee~ sebab dia tak de gula + boleh tambah tenaga.. dia sama macam minuman isotonik tapi lagi BEST..

      Delete
  4. Replies
    1. hee~ terima kasih sudi membaca..

      Delete

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS