MINUMAN ISOTONIK TANPA KARBONAT YANG TERBAIK DIPASARAN

March 01, 2017

jeng !!! ade sesetengah dari kita memang kuat minum minuman isotonik.. kan ? ala.. minuman yang konon menambah tenaga dan bendalir dalam badan tu.. hee~ a-- gittew-- ade yang suka tak ? 

kalau ade, YEAY !!! ini entri terbaik untuk korang !! * in shaa Allah.. terpulang pada sisi pembacaan korang la tapi yek.. * ye.. kakak pun tau minuman isotonik ni pembekal tenaga yang pantas dan membantu mengelak daripada dehidrasi akibat kurang cecair dalam badan..

tapi !! korang tau tak yang kebanyakan minuman isotonik kegemaran korang MUNGKIN mempunyai kandungan gula yang saaaannnggggaaaatttttt tinggi dan berkarbonat ? haa.. rupanya ni lah fakta yang disembunyikan - disebalik nama MINUMAN PENAMBAH TENAGA yang melambak kat pasaran nun..

tak percaya ? ce try cek kat bahagian kandungan dia tu.. ade ape gula.. hee~ disebabkan korang nak tambah tenaga kononnya, tak memasal nanti kena kencing manis plak.. cemana ? boleh elak ke ? em..


nah !! jom tukar !! PERFORMANCE DRINK yang durumus khas oleh Shaklee dah tentunya..

PERFORMANCE DRINK SHAKLEE


satu-satunya minuman isotonik yang mengandungi gula pada tahap paling minima.. nah !! cukup cukup untuk keperluan badan ko jek dik.. tak de nak selambak gula sampai kencing manis bagai.. in shaa Allah.. hee~ yang paling best, sebab Performance Drink nih tak de karbonat.. haa.. 

dalam masa yang sama, Performance Drink ni dapat mengawal paras bendalir dalam badan supaya badan kita tak terlampau kering dan tak pulak terlampau banyak bendalirnya.. best ke menarik ?

KELEBIHAN PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

dah borak panjang-panjang, mesti la kelebihan dia pon melampau panjang gak kan ? hee~ kalau nak ikutkan memang banyak la berbanding minuman isotonik biasa dan antaranya :

  • kurang kandungan gula
  • tidak mengandungi lemak
  • tidak mengandungi kolesterol
  • tidak mengandungi pewarna tiruan / pengawet dan perasa tambahan
  • tidak berkarbonat
  • dirumus khas dengan kandungan sodium + potasium dan karbohidrat yang lengkap
  • membantu mengatasi masalah dahaga ( ini kalau dapat minum time berbuka puasa nih, berdesup tenaga nak g tarawikh.. hee~ )
  • mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepatkan kadar penyerapan cecair ( elektrolit ) sekaligus
  • jumlah kepekatan karbohidrat yang ada dalam Performance Drink adalah sama dengan darah kita !! ini memudahkan penyerapan dan sekaligus meningkatkan kadar gula dalam darah.. dah tentulah lepas tu badan kita akan jadi lebih cergas dan bertenaga !!

SIAPA YANG SESUAI MENGAMBIL PERFORMANCE DRINK ?


  • mereka yang suka minuman isotonik
  • mereka yang berpuasa
  • mereka yang kerap sakit kepala
  • mereka yang selalu tak sihat ( demam + selesema + batuk )
  • mereka yang kurang minum air masak
  • ahli sukan yang aktif
  • ahli binabadan
  • ibu yang menyusukan anak
  • ibu hamil yang mengalami morning sickness dan muntah kronik
  • kanak-kanak yang kerap demam + selesema + batuk
AMARAN : Performance Drink TIDAK sesuai untuk bayi dan kanak-kanak bawah 2 tahun tau.. jangan memandai-mandai nak kasik anak kecik ye.. hee~

HARGA PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

setiap satu canister Performance Drink adalah seberat 539 gram dan hanya berharga RM 82.50 jek !! murah kan kalau nak berbanding kos harian minuman isotonik korang tu.. boleh klik butang kat bawah ni untuk buat pembelian SEKARANG !!


lepas tu jangan lupa untuk whatsapp kakak untuk konsultasi KHAS ya.. sebab dengan setiap pembelian dari kakak, kakak akan bagi beberapa tips khas untuk kekal cergas sepanjang hari !! jangan lupa tau.. hee~


You Might Also Like

2 comments

  1. Replies
    1. boleh jek.. lagi bagus.. hee~ sebab minuman nih dia macam charger..

      Delete

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS