MERAWAT DIABETES DENGAN SET DIABETES SHAKLEE

by - September 12, 2016

APA ITU DIABETES ?


  • kencing manis / diabetes merujuk kepada bacaan gula ( glukos ) dalam badan yang melebihi daripada paras normal.. kalau selama ni kita faham yang gula tu merupakan sumber tenaga untuk badan kita tapi kalau dah berlebihan boleh menyebabkan masalah lain plak..

BAGAIMANA DIABETES TERJADI ?

  • makanan yang kita makan setiap hari kana bertukar kepada glukosa untuk menghasilkan tenaga dan insulin plak bertindak sebagai hormon yang menukarkan glukosa kepada tenaga dalam badan kita.. pankreas akan merembeskan insulin untuk membenatu sel badan menyerap glukosa..

JENIS JENIS DIABETES :

  • diabetes TYPE 1
    • terjadi disebabkan pankreas tidak mampu menghasilkan insulin dengan cukup yang menyebabkan pesakit perlu mengambil suntikan insulin bagi mengawal kadar gula dalam badan..
  • diabetes TYPE 2
    • disebabkan badan menghasilkan insulin tidak mencukupi ataupun disebabkan sel tidak dapat bertindakbalas terhadap insulin dengan baik..
  • diabetes Gestasi ( diabetes semasa kehamilan )

TANDA-TANDA DIABETES :

  • kerap buang air kecil
  • kerap haus
  • sentiasa lapar
  • pandangan kabur
  • cepat letih
  • luka lambat sembuh
  • kejang pada otot mata  atau kaki

KOMPLIKASI DIABETES :

  • saraf dan salur darah rosak
  • buta
  • serangan stroke
  • buah pinggang gagal berfungsi
  • luka lambat sembuh
  • kaki kena potong
  • mati pucuk


1 : VIVIX SHAKLEE

  • bertindak mencegah penghasilan AGE protein ( gula dan protein ) berlebihan yang menyebabkan atherosclerotic dan sel mati..
  • sangat disarankan untuk pesakit diabetes untuk me-normalkan hormon dan signal dalam badan.. juga bertindak sebagai detoks keseluruhan badan kerana badan pesakit sudah kebal ( sebati ) dengan pelbagai ubat ubatan..
  • kalau tak detoks sebelum pengambilan vitamin lain bagi merawat masalah diabetes BERKEMUNGKINAN vitamin lain tidak berkesan..
haa.. lepas tu baru la amik supplement macam kat bawah nih..



2 : ESP SHAKLEE

  • membantu penghasilan hormon insulin

3 : GLA COMPLEX SHAKLEE

  • mengandungi asid omega 6 yang mampu mengurangkan keradangan dan membantu mengurangkan sakit saraf yang dialami pesakit diabetes..

4 : VITAMIN C SHAKLEE

  • memperkuatkan sistem imun badan..
  • mencegah gula dalam sel bertukar menjadi sorbitol..
  • membantu mengurangkan penghasilan katarak, retinopati dan neuropati..

5 : VITALEA MULTIVITAMIN SHAKLEE

  • mengandungi chromium yang penting untuk pesakit diabetes TYPE 2 yang mengalami kekurangan chromium yang menyebabkan pengambilan gula ke dalam sel menjadi kurang efektif..

6 : ALFALFA SHAKLEE

  • mengandungi mineral yang tinggi dan dapat membantu menyah-toksin bahan yang tidak diperlukan dalam badan..

7 : ZINC COMPLEX SHAKLEE

  • luka pesakit diabetes sangat susah nak sembuh tapi ianya boleh diatasi dengan zink kerana zink membantu mempercepatkan proses penyembuhan..

HIMPUNAN TESTIMONI SHAKLEE BERJAYA MERAWAT PENYAKIT DIABETES









untuk lebih informasi tentang UBAT DIABETES ni, boleh hubungi kakak di :

You May Also Like

4 comments

  1. Terbaik. Dah bagi bekal vitamin bawak time outstation. Tp xmakan pun. Geram betul akak. Kalau time kat rumah tu boleh laa tolong suapkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha~ lelaki memang gitu la kak.. seme nak kena suap.. tak pe la.. nih da sakit nih, mesti beringat lebih tu.. semoga suami akak sihat2 jek ye..

      Delete
  2. atie blog ni nak page ke 2 google..caiyok2..nnti naik page 1 pula..😊💪🏻💪🏻

    ReplyDelete
    Replies
    1. subahanallah.. serius ? alhamdulillah.. akan naik pelan2 nanti.. thanx raihana !!!!

      Delete