KHASIAT DAUN LIDAH BUAYA KINI DIBOTOLKAN UNTUK KECANTIKAN KULIT DAN RAMBUT

by - December 18, 2017

ehem.. tak nak cantik ? eh !! rugi la.. hee~ memang dari zaman tok nenek kita dulu hanya menggunakan bahan semulajadi untuk tampil cantik dan awet muda.. dan salah satunya daun lidah buaya yang selalu dijadikan masker untuk merawat masalah kulit.. ha ? betul ke daun lidah buaya SEHEBAT itu ?

lovera_malaysia_magic_jelly

MAGIC JELLY LOVERA™

gel kecantikan serbaguna yang mempunyai tekstur lembut - jernih ini diperbuat daripada campuran daun lidah buaya ( a.k.a aloe vera ) dan timun ( of course gred terbaik ) yang juga bertindak sebagai serum telah diformulasikan dengan formula baharu ini telah mendapat kelulusan sijil HALAL dari JAKIM.. aha.. Magic Jelly ini telah dikilangkan serta bertaraf GMP juga telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM ).. maknanya ; boleh guna tanpa perasaan ragu.. hee~

biasa, kalau bahan kecantikan ni ada sedikit kandungan kimia dan bahan asas haiwan.. kan ? em.. tapi bukan dengan Magic Jelly Lovera™ ni tau..

tak percaya ?

magic_jelly_lovera_malaysia

KLIK SINI UNTUK BUAT SEMAKAN –> BIRO PENGAWALAN FARMASUTIKAL KEBANGSAAN

dengan formula baharu yang 10 kali lebih baik dengan gabungan aloe vera + timun + chamomile ini sangat berkesan merawat  hampir kesemua masalah kecantikan kulit dan rambut.. bila sapu kat kulit terasa sejuk dan tidak melekit.. wah !! taste sangat tau..

selain merawat masalah kulit dan rambut, Magic Jelly Lovera™ juga bertindak sebagai pelembap kulit yang membantu menganjalkan kulit dan memudarkan parut yang ada di kulit.. paling BEST bila kakak dapat tau yang Magic Jelly Lovera™ ni pun boleh bertindak sebagai primer sebelum mekap untuk menjadikan mekap tahan lebih lama.. wa.. banyak manfaat sebotol kecik ni sebenarnya..


KELEBIHAN MAGIC JELLY LOVERA™

kalau dari pembacaan kakak di laman web dan Facebook Lovera Malaysia, memang terdapat banyak kegunaan Magic Jelly Lovera™ ni dan telah disahkan dengan lambakan testimoni yang positif.. antara kelebihan Magic Jelly Lovera™ adalah :

  • membantu merawat masalah jerawat kornik
  • menjadikan kulit lebih anjal dan lembut
  • anti-penuaan
  • mengecilkan liang roma
  • melindungi kulit dari sinar UV
  • membangu mengurangkan kerensangan ekzema
  • memudarkan parut dan bintik-bintik pada kulit
  • membantu mengurangkan ruam / alergi kulit
  • merawat kulit bibir yang kering dan merekah
  • membantu menyembuhkan luka dengan cepat
itu untuk kulit la.. memang best kan kalau masalah kulit dapat dirawat dengan baik.. barulah jet jet awet muda selalu.. hee~ tapi !! macam kakak cakap tadi.. Magic Jelly Lovera™ juga dapat membantu menyihatkan rambut..

  • menggalakkan pertumbuhan rambut
  • membantu mengurangkan kelemumur ( boleh jadi hilang terus nih.. hee~ )
  • melicinkan / merapikan rambut yang serabai
  • boleh digunakan sebagai serum rambut

lovera_magic_jelly

BONUS !!

kalau Magic Jelly Lovera™ ni mampu untuk menjaga rambut, maknanya bulu mata pun boleh la kan ? haa.. apa kata siapa yang ada anak kecil tu dan nakkan bulu mata dorang panjang dan melentik.. ya !!! jangan lupa Magic Jelly Lovera™ ni dan jadikan ia sebagai serum bulu mata..

magic_jelly_lovera

( 1 ) botol Magic Jelly Lovera™ ini mengandungi 60ml gel yang jernih boleh bertahan ( 2 ) hingga ( 4 ) bulan ; bergantung kepada cara penggunaan korang la.. kalau macam kakak, memang guna satu keluarga.. ni dah nak tinggal separuh botol ni.. hahahah~ ( #taksubcantik ) ye la.. kalau boleh guna satu keluarga, kenapa kakak kena cari banyak-banyak ‘ubat’ plak kan.. berkongsikan lebih manis.. gittew--


FAKTA TENTANG MAGIC JELLY LOVERA™

lepas kakak klik dan explore sana sini, rupanya benda botol putih ni memang best dan menurut pengedar dan pengguna, Magic Jelly Lovera™ ni :

  • tiada bahan kima merbahaya
  • tiada paraben
  • tiada pewarna tiruan
  • tiada mercury
  • tiada steroid
  • tidak menghakis kulit
  • tiada kesan sampingan
  • tiada bahan berunsur haiwan
didatangkan dengan botol kalis cahaya matahari bagi melindungi kandungan gel di dalamnya supaya komposisi kimia tidak berubah apabila terkena haba dan akan memberi kesan kepada pengguna.. selamat ? sudah tentulah 100% selamat dan terbukti berkesan..


kalau korang kaki travel dan ada anak kecil, tak pun kulit korang memang breakout gile.. boleh la berubah angin dan mencuba sesuatu yang lebih bersifat semulajadi supaya kulit korang boleh detoks dengan baik.. kakak cakap jek.. tak paksa pooooonnnnnnn.. hahahaha~

kat mana nak beli ? em.. korang pergi jek kalt link bawah ni.. macam biasa la.. kakak memang dah standby kan semua untuk korang..

LAMAN WEB : www.lovera.com.my

kakak dah ada sebotol ni, korang bila lagi ? hee~



You May Also Like

3 comments

  1. menariknyaaa...pernah juga zaman remaja dulu ambil gel daun lidah buaya sapu kat muka. haha..memang elok orang tua2 kata..

    ReplyDelete
  2. Wah banyak fungsi produk ni.. Bestnyaa

    ReplyDelete
  3. kami pun suka laa produk ni weiii

    ReplyDelete