BUKIT CAHAYA SERI ALAM ; MASIH MENGEKALKAN KEHIJAUAN SAUJANA MATA

January 03, 2016

haritu la, tak tau nak ke mana.. alang-alang cuti sekolah maka kakak pun cari jalan untuk bawak #duanurjenjalan sambil tengok kehijauan.. konon sangat-- hahahah~ serius.. tak plan dan tak tau nak kemana cuma terlintas nak ke BUKIT CAHAYA SERI ALAM dan pakaian kami sangat tak sesuai masa tu.. kalau tak mesti syok dapat mengayuh beskal..


kebetulan opah #duanur buat sarpaan nasi lemak, kitorang pun berbekal la sket makanan kot kat sana tak de port makan kan.. tak de la sakit hati menahan lapar nanti..



masa tunggu bas.. tak larat kot nak jenjalan kaki.. hee~ kesian kat lemak, penat dorang berkumpul tetiba kena bakar plak.. kan ?


manja ayah dia ni..


dapat la jadik ke-couple cam tengah hangat bercinta.. sebab anak-anak sume dok hurung opah.. hahaha~


paling excited nak singgah sini.. kot la dapat jet jet oversea.. beliau paling gembira sebab jumpa olaf pakai topi.. hee~

tapi..


hari tak selalu cerah.. pelari pecut terjatuh dan lutut berdarah.. agak kritikal dan parah untuk anak berusia 3 tahun.. hee~ ya Allah.. nak menitik airmata kakak.. ya.. kakak salah kan diri sendiri la sebab pakaikan #CEOaina baju seksi gitu..


"sori baby.. ibu tak jangka sume tu nak jadi.. ibu pun tak plan nak bawak baby g tempat tu.. lepas ni kalau kita g tempat keras keras, ibu pakai kan baby seluar panjang ya.. sori tau.. ibu sapu Herbal Blend.. kasik cepat elok dan tak berparut.."



dan..

episod airmata menjadi jadi.. huu~ sedihnya kita nak happy happy tapi anak menangis merengek sebab tak selesa..


berlaku juga sesi 'baby panda'.. hahaha~ nasib encik suami tough.. sedap dapat peluk..


tak bleh nak senyum dah--



nasib menteri #CEOaiman sangat faham situasi.. serius dia faham.. bila ajak balik, aiman pun kata "okay.. kita bagi adik rehat.." masa tu dalam hati fikir 'cepat sangat anak aku besar.. tolong jadi lelaki yang memahami..'

hee~ 

kesian kat #CEOaiman.. kita jenjalan la lagik sikit.. singgah sini..


dia cakap "kenapa reban ayam pakngah ade kat sini ?"


hahaha~ pening woo bila anak banyak soal dan soalan tu ko tak tau nak jawab ape..



berbaloi la gak dengan harga tiket RM 3.00 sorang tu.. dengan tempat redup ( tapi masa kitorang g tu lepas zohor, so kengkorang faham la sndrik cemana.. haa.. kat sana ade kiosk tau, kalau korang tak bawak bekal pun tak pe sebab aritu kakak nampak ade orang jual nasik lemak la burger la air jangan cite la kemain banyak nye.. 

kat sana ada Skytrex.. kakak memang nak try cuma haritu outfit tak sesuai.. dengan skirt nye la hai.. tak pakai sneakers nye.. cemana nak ber-adventure.. mana mau.. tapi nanti ade rezeki masa dan tenaga memang nak repeat.. tido sana ke, senang sket.. hee~

in shaa Allah..

korang bleh g website dorang kat link :

facebook dorang plak kat :

info sume kat sana la ye.. hee~

You Might Also Like

0 comments

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS