BOAT NOODLE MALAYSIAN STYLE DIJAMIN HALAL ADA DI SHAH ALAM !!

by - May 24, 2016

nah !! pernah makan Boat Noodle ? hee~ tapi banyak cerita pasal Boat Noodle tu kan ? tapi bukan pasal Boat Noodle tu yang kakak nak cerita ni pasal satu cafe ni buat konsep yang sama cuma yang nih confirm HALAL tapi.. ade la satu dua yang kurang manis kat mata kakak.. mata kakak okay.. kalau mata korang tu tak tau la.. hahaha~


dah datang !!
dah viral kan tempat makan ni kan ? kakak pun terhegeh hegeh la nak try dan kakak suka konsep beratur sebelum makan.. hee~


menu..
hati kakak bercakap "menarik.."
yang lebih bermaksud kepada "murah gile !! aku nak makan semua.."


duduk jek terus bikin family potrait.. hee~ oh !! encik suami kakak memang gitu.. tiap kali kitorang dah duduk kat kedai makan, beliau tukang panggil waiter.. nampak tu muka agak stress..


tersengih kakak tengok menu dia.. serius !! nak oder semua jek rasa.. tapi takut tak habis makan, jadik oder sikit sikit dulu..


selepas beberapa minit yang #duanur sempat bertekak, merengek, kena tuing, tukar tukar minum air.. hee~ akhirnya.. pengembaraan bermula !!! 

eksaited !!!


soto ayam..
kakak bukan kaki sup sup ni.. tapi okay la.. cukup rasa.. ade 5 ketul nasi himpit + begedil comel yang sedap..


minah ni memang ayam jek la.. mana mana pergi mesti ayam.. seketul dia sorang.. ngam rasa.. ayam tandori namanya..


jam menunjukkan waktu berikut.. dan kakak ada sedikit frust sebab 2 mangkuk lagi tak sampai.. nasi lemak dengan nasi goreng cina untuk aiman.. huu~ baru pukul 8 kot tapi makanan banyak dah habis.. customer masih ramai masa tu..

korang rasa ?

haa..
ini adalah bisnes anak melayu dan kakak sokong 150%..

maksudnya..
perniagaan dia berjaya ke tahap orang sanggup beratur sebab nak makan kat kedai dia * tepuk tangan * serius.. makanan sedap, harga murah gile dengan portion yang disediakan.. memang best.. kedai pun tak sarat dengan hiasan ke pape benda yang buat customer rimas..

TAPI..
len kali dah tau hujung minggu dan orang memang target nak makan kat luar, masak le banyak sket.. hee~ tak de la kami kami dari jauh * bukit jalil - shah alam * frust..  hahaha~ nasib kakak mengubati hati yang duka dengan sate Hj Samuri kat R&R Awan Besar.. sate hati ayam.. sedap !! * tapi itu bukan topiknye * hahaha~


nak tau seme yang kami makan * soto ayam 4 - nasi ayam cincang 1 - sagu gula melaka 1 * serius sedap.. cukup lemak tak berapa manis * - ayam tandori 1 - ais krim soda 2 = RM 17.10

hah ?
murah kan ? kan ? kan ?

dan kakak cakap la dengan enck suami kakak "it's okay yang.. on me.. on me.." hahaha~ sebab tak smapai doplo hengget kot.. memang kakak laju la kan..

dan kami pun berangkat pulang dengan senyuman yang ade la sisa sisa..

ni kisah kakak tau.. makanan sedap tapi tu la.. rmaai orang pegi kan.. jadik MUNGKIN seme habis.. kalau korang nak pegi, pegi la awal sket.. petang petang sket ke.. gitu..

dan korang jangan tarik muka panjang sangat sebab dorang memang tengah kekurangan staff.. sambil korang tunggu adik adik kat situ datang amik order chit korang, tolong la susun susun mangkuk yang kat meja korang tu.. lap lap la sikit.. buat macam kat rumah korang sendiri * sebab encik suami kakak cam tu dan kakak pun dah terbiasa *  ringan sama dijinjing gitu.. dan kalau agak korang pakwe makwe nak gaduh ke ade tak puas hati ke, jangan g makan kat situ sebab meja dorang rapat rapat.. orang sebelah boleh dengar korang tengking pakwe korang.. hahaha~ * masa kakak g makan tu ade couple tengah gaduh, awek tengking pakwe.. kakak harap dorang blom kawen la.. kalau dah kawen kesian pakwe dia.. *


instagram dorang..
kakak siap stalk lagik tengok menu ape yang best.. hee~



fanpage dorang.. 

017-211 0085
11:00 - 22:00
YG24, JALAN PLUMBUM Y 7 / Y,

PUSAT KOMERSIAL SEKSYEN 7,
40000, SHAH ALAM, SELANGOR DARUL EHSAN..

korang ade tempat makan best yang nak share dengan kakak ?
nanti ade masa kakak try.. 

tinggalkan kat komen eh..
hee~


NOTA KECIL : nanti kakak carik masa nak g lagik kedai makan ni tapi waktu siang.. sebab memang nak rasa seme menu dia.. hee~


You May Also Like

0 comments