TUTORIAL LETAK LINK INSTAGRAM KAT BLOG

May 11, 2016

hee~ lama kakak tak masuk tetiba main tuorial plak.. harap korang bertabah la ye * cheh !! macam ade followers jek.. hahahah~ * lantak la.. baca jugak.. masa kakak menaip ni jam 4.37 pagi.. haa.. awalkan ? ye.. idea datang tak kena masa.. sebab kakak upgrade * konon * blog ni.. jadik cantik sket la.. masukkan templet baru.. lepas tu dok la study sikit pasal widget nih..

nah !! nak senangkan korang.. follow step kat bawah nih..

1 : mula mula.. pastikan akaun instagram korang PUBLIC ye.. kalau dah private cemana orang nak tengok tah.. * apsal private kan ? hee~ *

2 : pergi kat link nih.. SINI << klik jek.. hee~ nanti keluau macam kat gambar bawah nih ha..


3 : lepas tu masukkan sign in la kot instagram korang..

4 : nanti dia ade la suh sah kan pape tah.. korang tu jangan main klik jek.. hee~ baca la sket.. jadilah bangsa yang rajin membaca..


5 : lepas dah masuk nanti.. keluar la korang punya instagram kat situ.. macam wall la gitu.. korang nampak BUTTON PROMOTE tu ? haa.. kasik klik situ..


nanti keluar la pilihan design * tak tau nak buh perkataan ape * yang ade.. haa.. korang pilih la ikut selera agak agak.. macam kakak kat bawah ni, kakak pilih PHOTO GALLERY WIDGET, cam comel plak dia bleh main gambar tu sendiri.. gerak gerak..


6 : dah ? hee~ kalau dah, kat bawah tu scroll sikit nampak button GET CODE.. ha.. g la amik kod korang tu.. kakak dah amik kakak punya.. dah tepek pon..


eh !! korang !! kalau gambar tu cinonet sangat, korang klik la untuk besau kan ye..

lepas tu ?
follow step cam biasa laa..

7 : dah copy kod tadikan ?

8 : g la kat DASHBORD > LAYOUT > HTML / JAVASCRIPT > paste la kod tadik sesuka hati di situ..

9 : jangan lupa nak save plak.. hee~ dan !! selesai..

nah !! senangkan ? g la buat sekarang.. kasik berat sket korang punya blog tu.. hee~ gurau jek.. tak berat pon widget ni.. mana yang buat marketing thru instagram, memang sesuai sangat la nak tepek.. mana tau yang menyinggah blog korang lepas nih jadik followers kat instagram plak..

ha.. dah tu ? g la folllow kakak punya instagram.. tak kan tengok jek plak kan.. hee~ terima kasih sebab sudi scroll sampai bawah.. * kakak berpipi merah sudah *

You Might Also Like

17 comments

  1. Best tutorial atie nih! Keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay !! suka hati atie kalau kak leha pun suka..

      Delete
  2. Atie tq....senang nak follow atie punye step hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ follow jangan tak follow.. atie siap letak link tu.. thanx sudi singgah..

      Delete
  3. Good sharing.senang sangat nak paham. Cerita tak meleret. Straight to the point

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay !! tu sifu kata okay tu, okay la tu kan.. hee~ thanx tau..

      Delete
  4. Assalamualaikum wbt
    Tq atie...endang memang nak tau sngt mcm mn mau letak link ig di blog kita.

    Tq dgn sharing atie nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay !! nanti atie kunjung balas blog endang eh.. nak tengok da buat ke tak.. hahaha~

      Delete
  5. Thankssssss..best tutorial ni. Senang paham.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ thanx kak nida.. ni tengah kumpul seme jenis tutorial yang senang..

      Delete
  6. Mantapp dan cun bagi *****.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha~ banyak nye bintang.. bulan mana bulan ?

      Delete
  7. Senang je rupanya... Thanks ye atie

    ReplyDelete

FOLLOW LE KAKAK !!

G+ FOLLOWERS