TREND SURIRUMAH BERGAJI

September 05, 2016

hee~ sebenarnya bukan takat duit shopping jek dapat.. LEBIH dari tu kot--

kakak suka bila baca kisah kengkawan yang rajin cari duit sendiri dan tak mengharapkan duit gaji suami semata mata.. dah tentulah ada jatuh - bangun - tergolek - terlentang - tertonggeng tapi memang dorang nih bangsa bangsa JIWA KENTAL kot-- kengkadang kakak masih pinjam kekuatan dari kisah kisah dorang untuk kakak terus kuat dan berani..

nah !!
mana tau kisah dorang masa mula mula nak propose bisnes shaklee kat suami masing masing.. hahahah~ ade tu kelakar sebab bonus cuma RM 24.00.. eh !! korang baca sendiri laa..

yang mana baik jadikan tauladan, yang sebaliknya jadikan sempadan ye.. hee~





















hee~ geli hati bila baca satu satu kisah wanita hebat nih.. banyak lagik tau.. nanti dari masa ke semasa kakak share kan lagik.. papepun memang izin suami sangat kami ( surirumahbergaji ) utamakan.. nak cari berkat la katakan..

ha ?
kisah kakak ?

ala..
korang saje jek kan ?
tu mesti tak add kakak dalam frenlist FB korang lettew--

ha..
ye la..
ye la..

hahahah~
nah !!

lepas tu mohon muntah ye..



( tutup muka dengan bantal !!!! )


You Might Also Like

12 comments

  1. Wow hahaha..hebat sungguh wanita2 ni cari side income ye..kalau pintu rezeki tu ada, pasti berjaya punya..keep it up, dont give up ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! hee~ saya pun ikut bangga sebab duduk dalam komuniti mak mak bekerjaya dari rumah.. ( angkat bakul jap )

      Delete
  2. Kagum dgn semangat mereka.tak semua kuat nk hadapi getir business.. Tahniah, Allah pasti berikan kejayaan pada siapa yg berusaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 saya terfikir, bila masa la mak mak nih rehat.. kalau hampir semua kerja mereka uruskan.. dengan ragam anak2 lagi.. dengan bisnes lagi.. hee~ kuat !!

      Delete
  3. saya kaya saya suruh isteri jadi surirumah dengan elaun tetap beserta khidmat orang gaji..siap dengan kereta yang ada pemandu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah~ untung la isteri tuan.. semoga tuan bahagia hingga ke penghujungnya..

      Delete
  4. Kagum sangat. Rasa nak cuba lebih lagi kan... Mana best biar suami sensorang cari rezeki untuk family kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ dia macam lagu allahyarham tan sri p.ramlee tu laa.. yang pening lalat tu..

      "kita semua sepakat.. di kampung hai pening lalat.."

      Delete
  5. hebat sangat. Kita pun kagum tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan !! duduk dalam persekitaran OTAK SIHAT nih seronok.. kengkadang tercabar gak.. hahahah~

      Delete
  6. Power-power rupanya income surirumah-surirumah yang bershaklee ni rupenye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee~ tak de la power mana.. dapat la beli lipstick merah menyala.. gittew--

      Delete

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS