TSUNAMI SHAKLEE ; LEDAKAN FENOMENA MAKANAN TAMBAHAN TERBAIK DI DUNIA

September 10, 2016


tak fenomena la kalau tak se'ganas' tsunami kan ? hee~ nama tsunami ni bersesuaian dengan misi kami sebagai SID PRO untuk memberi sebaran bermanfaat dan kesedaran kepada umum betapa pentingnya menjaga kesihatan dengan produk yang tidak mengandungi bahan kimia yang merbahaya..

nah !! kakak kopipes kan seme kisah tsunami kakak dari personal akaun facebook kakak.. hee~ bahasa agak kengkawan la tak de la bahasa sopan santun jelitawan-rupawan-menawan macam dalam blog nih.. 

yang mana baik ; amik jadikan pengajaran..
yang tak baik ; jadikan sempadan..



| bacaan 18 tahun dan ke atas SAHAJA |



**risiko selepas membaca adalah bukan tanggungjawab aku..



hee~

haritu aku ade up kan gambar..
'bagaimana terjebak nye seorang aku ke dalam kancah pen--shekeli--an'..

orang orang tua kata..
kalau lepas pantang tak jaga badan..
memang payah la berat badan nak turun..
kena redha jek la paha sebesar kayu balak..
tu belum tambah selulit lagik tu..
harap nak dapat sarung jeans saiz 27 ?
impian jek laa--

tambahan : masalah keputihan kritikal..
* malas nak ulas tapi tahap dia sampai segan separuh mati.. faham ? *

nasib diperkenalkan dengan produk yang betul..
dari orang yang betul..

SET KURUS BAJET nih permulaan..
konsisten untuk beberapa bulan..

jeans hantaran saiz 27 dah boleh sarung..
masalah kulit kusam selesai..
aku tak pakai mekap lansung !!!

masalah keputihan ?
tak de dah laa..
hee~

ingatkan makan sepasang tu boleh kurus jek..
rupanya pukul rata untuk masalah wanita..

em..
tak tau la nak cakap best ke hebat ke produk ni..
menjadi jadi btol #tsunamishaklee nih..

sampai hari ni dok la terngiang ngiang kat telinga..
"betul.. paha si atie ni lagi besar dari paha cik mah.. tak cantik betul shape badan dia.. tu belum 30 tahun tu.."
hahahahah~

hanya wanita jek faham dilema berbadan besar ( gemok )..
dah tu pakej dengan masalah keputihan..
sumpah tak seronok..





| kisah cinta yang terpaksa |



hee~

mula mula jek paksa sket..

ade adegan ugut mengugut..
nak kena paksa paksa..
lepas tu kena merayu rayu..

lama lama mintak sendiri..
bila tak dapat..
tak LENGKAP katanya..

nak buat cemana ?
layan kan aje laa..
* senyum sampai koyak *

satu tong ESP tu boleh tahan dua bulan..
disebabkan beliau pun nak tonggang sama..
dan beliau lebih konsisten..
jadik la sebulan..
* oh !! stok ini beliau beli sendiri dari isterinya yang menawan itu.. *

tak harap pun beliau bertukar jadik Aqasha..
* rujuk post yang sebelumnya *
biar sihat tak de resdung, demam, migraine, sembelit bla bla bla bla..
dah lebih dari alhamdulillah..
hee~

cinta yang terpaksa kini menjadi cinta #tsunamishaklee..




| standby jek-- |



harini nak g berbuka kat rumah pakcik..

nak kena bersiap awal la kan..

perempuan--
hee~

siap siap la kemas handbag..
* untuk yang selalu tukar tukar handbag ; sangat FOBIA bila ade yang tertinggal *

untuk bulan puasa..
kena standby PEPPERMINT GINGER PLUS dalam handbag..

sebab dah tau dah..
kang mesti ade yang kembung masa berbuka kang..
angin la hape la..

yang lenlain tu..
tu memang penghuni tetap handbag tu..
hee~

selamat berbuka gais !!

eh !!



| shakeli on the go |



selagi boleh nak bawak seme stok yang ade..

hee~


dah 3 tahun dengan shakeli..
belum pernah gagal hangkut stok..
tak kira la nak g mana pun..

● alfalfa complex - merawat masalah resdung encik suami
● vitamin c - immune booster
● ostematrix - pengganti susu : aku tak minum susu
● herblax - kot kot sembelit tetiba
● peppermint ginger plus - perut kembung berangin
● zinc complex - incase anak terjatuh : serbukkan zinc, letak kat luka
● gla complex - jaga kulit dari sunburn
● garlic complex - immune booster
● nutriferon - immune booster
● VFC - jajan #duanur

cemana tak padat beg ?

dorang jek dah setengah kilo..
hahahah~

belum masuk ESP lagik..

kena beli beg besar sikit kot--

apsal aku tak pakai pil box ?
sebab pernah terjadinya EMERGENCY yang memerlukan aiman amik overdose..
serik dah aku nak bawak sikit sikit..

hangkut seme lapang sket dada kalau pape hal jadik..
rasa menyesal tu kurang sikit ah--

aku belajar mencegah..
sebab merawat menggunakan kos tinggi..

aku bukan orang kaya..
hee~




| "bu.. main go--ling jom !!" |



dah 3 tahun aku ber--shakeli..

botol memang aku tak pernah buang..

sebab nanti nak audit..
* kemahen !!! *

kalau kengkawan aku seme buat pasu - tabung - bekas pensel..
aku jadikan MAINAN #duanur..

cuma kat rumah ni di'haram'kan segala jenis dan bentuk bola yang keras..
hancur barang perhiasan mak..
kita tukar la si gemok hitam tu jadik BOLA..
kengkadang tu berguling guling si hitam tu..
kesian dia..
hahahaha~

nasib botol botol nih lembut dan selamat..
isi dalam tu tak de bahan kimia..
botol dia pun sama laa..

nih aku da siap susun untuk aiman aina..
jap agi standby la bunyi botol bergelimpangan..
tang tu memang jelas aku kena tutup mata..
lebarkan senyuman..

bulan puasakan..

nama permainan ni go--ling..
bukan boling..

g carik #pts4kebaboom dengan #tsunamishaklee nanti korang nampak la manfaat lakn botol shakeli nih..
mak mak shakeli kretif woi !!



| kesian dia drive sensorang |


memang tiap kali balik kampung..

beliau jek la nak drive..

katanya..



"orang perempuan kalau memandu, kereta pergi dulu baru dia sampai.."

hee~
tak pe la..
awak drive jek la..

tapi sebelum drive..
kena la "high" dulu..
baru laju perginya..

boleh jadi perjalanan balik ke Bentong, Pahang dari 2 jam membawak ke 4 - 5 jam..

kenapa CHINCH TEA + PERFORMANCE DRINK ?
bukannya minuman isotonik lain kat pasaran ?

jawapan dia senang jek..
TAK DE GULA !!
TAK DE GULA !!
TAK DE GULA !!

sini untuk cerita pasal performance drink..

cinch tea plak buat ganti teh o..

eh !!
bleh gitu ?

cinch tea senang cerita..
dia punya tahap kehebatan sampai jadik immune + metabolisme booster tau..

nescaya siapa minum, dia punya tenaga len macam haa..
hee~

sebab tu kalau aku membongkang kat sebelah pun beliau chill jek..
menghadap hutan sensorang..
peminat alam sekitar la katakan..

ceit !!





| yang terpilih dan kena memilih |



duduk dalam organisasi besar buat aku jadik kecik..

hahahha~


ramai orang orang hebat..

eh !!
super hebat..

aku selalu intai cara kerja - hidup - aktiviti beliau..

aku selalu letakkan diri aku kat tempat beliau kalau aku down terok..

orang yang pernah peluk aku dan tak pernah lekang dengan kata kata semangat..

untuk sesetengah perkara..
aku nak jadi macam beliau..
hee~

terima kasih master lyna..

SOALAN : ce teka mana master lyna ?


| jangan buat bisnes kalau tak nak !! |


tu jek tips aku.. 

hahahaha~



aku dah 30 tahun..

untuk try and error beberapa produk dengan tujuan nak jual..
dah - tak - kot..

tak de tips pon sebenarnya..
lebih kepada :

1 : aku nak buat --》 tiada yang menindas dan tertindas.. 

2 : uruskan masa --》 kengkadang hanyut gak tapi aku DAH PANDAI utamakan yang utama.. hee~ 

3 : cash flow kena jaga --》 ini belum pandai lagik sebab tu encik suami aku jaga..

4 : tawakkal --》 dalam bisnes ko usaha lebih, ko dapat lebih.. ko melangut jek keje, situ jek la tempat ko..

hew hew hew..

3 tahun mentah lagik pada aku..
serius..

3 tahun pun tapak aku goyang lagik..
3 tahun pun gaji aku takat mana la sangat..
3 tahun pun customer aku BELOM cecah puluh ribu orang..

tapi..
dalam 3 tahun ni aku kenal apa itu MANUSIA dan HATI..

nah !!!
kongsi la sikit ape yang aku buat untuk uruskan 24 jam yang Dia pinjamkan..


gambar : abaikan kalau korang rasa tak best.. ye la.. kengkadang perasan ala ala preety zeinta.. tangkap la ikut angle mana pon cun.. hahahaha~





| eleh-- tips pulak dah !!! |



hahahah~ 

untung pon tah pape..

sibuk nak kasik tips bisnes bagai--lah..

oh !!
tu kata orang tak pakai 'kasut' aku..

kalau yang 'satu saiz' dengan aku..
lebih kenal aku kot..

tak de tips gempak sebenarnya..
cuma :

● aku enjoy setiap proses perkembangan bisnes aku..

cemana aku sensorang..
cemana aku study product..
cemana aku study tentang sakit itu ini..
cemana aku sangat bongok dengan nombor sampai nak kira bonus pon tak tau..
cemana aku g HQ amik stock..
cemana aku dapat bisnes partner yang PERTAMA..
cemana #saadahcircle dah membesar..

eh !!
setiap moment tu ibarat ko besarkan anak kandung ko sendiri..

hee~

jadik..
jangan pedulik kalau ade yang menyindir..
dorang tak tau ape yang ko lalui selama nih..

chill jek--

buat muka tak de perasaan..
gittew--

hee~
tetiba teringat satu soalan dari bisnes partner aku..

"cemana nak bina keyakinan macam akak ?"

JAWAPAN : dik.. bila ada ilmu, orang pandang ko TINGGI..

ikhlas ;
insan yang pernah dihenyak lenyak..

ATIE ADNAN | BUSINESS LEADER
+6017 309 1865


| 20 tahun babe-- |


dan masih yang terbaik..

hee~



GRAF : 

landmark study yang banyak syarikat produk tak berani buat.. 

sebab..
ape pun hasilnya samada baik atau sebaliknya WAJIB untuk di--publish--kan..

tapi shak.lee relax jek.. .
take the challenge sebab kitorang ( aku juga 😏 ) yakin dengan produk kiitorang..
graf tu hasil yang dikumpulkan selama 20 tahun ( consumer - brand lain - tak amik lansung )..

shaklee kan dah ada since 1915..

kesimpulannya.. 

aku tak habiskan masa dengan sia sia menjual benda bukan2 atas dasar 'kesihatan'.. 
tapi aku seronok bila dapat tengok orang sekeliling aku sihat dan jauh lebih sihat dari sebelumnya..

dan aku merupakan salah sorang PENAMBAH NILAI KESIHATAN dalam hidup mereka..

peeewwwwiiiitttt--



| 4 W 1 H ; SHAK.LEE |


ehem..

ehem..

kite bukan main mak mak kat belakang rumah..



sini sikit..
situ sikit..
makaaaaaaaaaan..
hee~

setiap produk dikaji oleh THIRD PARTY ( pihak ketiga )..
dan setiap ujian akan disemak oleh CEO sendiri..

ye la..
nak la confirm kan produk shaklee nih antara yang terbaik dalam kelas dia..

kan ?
kan ?

jadi..
memang tak de unsur unsur hulur duit bawah meja nak tutup kes..
seme result ujian baik ke buruk ke..
seme akan di publish..
tak sorok sorok de--





| dah ade penawar ? biar betul ? |



kalau ade yang tanya lagik..

"dah ade penawar ke untuk KANSER PAYUDARA ?"


kengkorang tolong aku jawabkan eh..
"shak.lee ade.."

hee~

rupanya dah lama yek penawar kanser nih ade kat pasaran..
cuma MUNGKIN belum diluruskan hati untuk mencari..

tak pe la kot..
semoga lepas nih Dia luruskan jalan..

kata Barbara yang merupakan pesakit KANSER PAYUDARA..

"lepas kimoterapi, saya mula mengambil NUTRIFERON, VITA LEA, OSTEMATRIX dan SR VITA - C.. dan 6 bulan sebelum pemeriksaan terakhir saya telah menambah VIVIX dan doktor yang merawat saya merupakan Head Surgical Oncologist di Moffitt Cancer Center, Tampa, Florida berkata darah dan ujian yang dilakukan positif dan jauh lebih baik ( dari sebelumnya )"

kalau sebelumnya bila Barbara tanyakan doktor pasal penawar untuk merawat kanser dan doktor jawab "TAK DE"..

tapi dah macam acah acah plak kan..
tetiba plak dah boleh nak sembuh nih..

hee~

dan paling best bila dia tanya kat doktor..
bahan apa yang membantu dia ( dalam proses penyembuhan tu.. )

doktor jawab :
RESVERATROL..

( seme SID sila menyengih.. hahahah~ )

woah--
doktor dah sah kan weyh..
doktor kat Malaysia nih cemana ?

ade yang anti-supplement lagik ke ?
hee~


| ZAMAN bila ko dah ade duit sikit-- |


kalau dulu..

tengok kengkawan tepek mekap..

kita pon nak try jugak tepek tepek nih..



dari sekecik kecik brand kita dok try..
sampai la yang ade nama..
habis duit kat situ jek..
tapi tetap tak secantik Siti Nurhaliza..
kan ?
hahahaha~

sebab cantik tu SUBJEKTIF..

aku pon amik la langkah lebih bijak tanpa menepek lagik..
bangsa malas macam aku nih memang layak a--

penat kot..
ade yang kena pakai pagi - petang - malam - sebelum tido..

arrrggggghhhh..
tak kuat dowh..
tak cukup 24 jam nak membelek muka jek..

aku amik jalan paling pintas..
* jangan tiru kalau korang bukan sejenis yang malas tapi nak cantik tetiba dapat sihat..

● protein untuk bina sel sel kulit yang cantik ( menegangkan ape yang kendur.. hee~ )
● pil hormon..
● 'buah oren'..
● sirap anggur untuk halan radikal bebas yang jadik punca utama penuaan sebelum usia..
( rita rudaini pon minum sirap nih nok-- )

cukup ah 4 nih sebagai rutin kot..
malas nak tepek moisturiser la, sunblock la ape bagai tah lagik nama..
krim kecut jerawat la..

eh !!
tak rajin nye kite..

nak tips / trick awet muda lagik ??
hee~

nanti eh..
nak ajau bebudak #detoxdenganatie buat squat..




| "ku relakan jiwa--" |



ecececece..

dah tu nak ape lagikan ?

semalam dah bonus, harini menyanyi rela tak rela plak..

korang ade ??
hee~

kerap plak aku borak pasal masa depan - bisnes - duit - travel - impian - harapan - ketaksuban - obsesi aku kan..

kalau ahli politik..
kena rajin turun padang untuk dapatkan undi..
tapi kalau leader shak.lee..
kena rajin 'pancing' akal orang untuk faham apa itu SIHAT dan KESIHATAN..

kalau malas malas..
tak merasa la bonus yang macam semalam tu,.
hew hew hew..

korang tu..
buat la keje ape pon..
tapi malas jek manjang..
duduk la dendiam kst takuk lama sampai ada rasa 'aku kena berubah.. aku nak berubah sekarang..'

ye..
tak de sape kisah pon pasal life korang..
nak berubah, buat sendiri..

"sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka.."
- QS 13 : 11 



| semua pasal duit - status belagak |


kalau plan nak kaya cepat..

jangan berangan nak duduk senang lenang..



kan ??

hee~

walaupun bonus aku dengan shak.lee tak banyak..
tapi kepuasan untuk tengok korang sihat tu berganda ganda..

cuma bila dapat bonus tu meriah sikit la kepuasan tu..
hew hew hew..

aku buat ape dengan bonus yang shak.lee bagi ?

malas nak cerita kang setan tepuk bahu, suruh riak..
** tutup muka dengan bantal.. hahahaha~

1: bonus masuk sharp 14hb.. awal subuh aku dah bukak maybank2u.. 10% bukan bahagian aku.. aku salurkan kat sesape jek.. kalau korang follow#telekungproject.. itu saluran utama aku.. in shaa Allah.. tak banyak tapi mungkin orang lain memerlukan..

2 : belanja encik suami TGi Fridays.. ye.. we'olls suka steak !! sebulan sekali dah macam wajib la nak makan besar.. sebenarnya tak fix pon pada tarikh aku dapat bonus jek.. kalau aku rasa nak men--yetek.. aku pegi jek sebab untung retail aku memang sedia tersimpan.. hee~
.
3 : beli barang IKEA.. hahahaha~ sumpah ini sesuatu ketagihan yang tak masuk akal.. nak buat cemana.. kita duduk rumah, nak la rumah santek.. an ? an ? an ?
.
hee~
selebihnya untuk tips kewangan cara aku..
boleh klik link nih..


banyak sebenarnya aku nak share ape yang aku buat dengan duit..
tapi nanti nanti la..

takut esok esok tak de topik plak..
hew hew hew..

gambar : untung retail jual shak.lee.. tak banyak.. tapi okay la untuk title #workathomemom.. hee~ nih beberapa minggu tau.. ce teka brape.. ce teka.. ce teka..




| sistem ko ye 'HEADHUNTER' |


tapi aku guna sistem cari pahala..

aku share benda baik..

benda tak baik aku IDLE kan..

aku try sehabis baik..

** sebab aku manusia, bukan malaikat serba sempurna.. hahahaha~

aku bukan nak orang puji puji cara aku keje..
aku cuma nak pegang hati setiap manusia yang aku jumpa..

macam insan yang cuba menginsankan insan nih le..

30 minit aku sangat kekok..
tapi dia selalu menenangkan..

16 Jun 2015 - sesi coaching ikut gaya aku..
hahahah~

kalau ade online..
kenapa tak manfaatkan ?

kan ?
ruang dan peluang bukan datang selalu..
aku grab mana sempat..

aku pon dah ikut cara beliau..
kasik coaching online jek..
menderu soalan aku dapat sampai berguling guling nak membalas..
itu la kot perasaan beliau time dapat soalan tak masuk akal dari aku..

hahahaha~

hebatnya bila ko berkongsi rasa..

nah !!
promo OGOS baru publish kat sini :

NOTA KECIK : aku pernah sharing pasal sorang customer dari rangkaian produk / bisnes / MLM lain.. ye.. dia consumer produk sha.ke.li.. aku sedih bila dia cerita upline dia tak pernah ajar kebaikan produk tapi asyik ajau carik orang jek.. lenlain kena belajar sendiri.. budak baru nak merangkak disuruh panjat pokok.. cemana ?

sila buat pilihan LEADER yang boleh korang jadikan LEDDER..

faham ke tau tu ?
hee~


NAK BACA BANYAK LAGI KISAH TSUNAMI KAKAK ?
PEGI LINK SINI EH.. HEE~


You Might Also Like

0 comments

RAKAN BLOGGER !!

G+ FOLLOWERS