SENARAI 'TUNGGU' SEHINGGA HUJUNG TAHUN 2017 ATIEHILMI.COM

by - October 09, 2017

hee~ apa senarai TUNGGU ? ape ? ape ? tak de pape.. cuma sedikit emosi bila jenuh menunggu sedangkan dah tau tarikhnya sekian sekian.. sedikit berdebar sebab asyik la tengok kalendar takut terlepas.. nah !! senarai tunggu atiehilmi.com..

PENYATUAN DUA HATI

hujung tahun ni keluarga kakak akan menerima seorang ahli baharu.. haa.. gittew-- memang tak sabar gak benonye sebab yang nak menikah tu abang sulong kakak yang dah berkali kali kali kali kali putus cinta.. hahahah~ kesian kan ? tapi kira berbaloi la.. pada umur abang kakak 37 tahun, dapat bakal isteri 27 tahun weyh !! cantik - comel - yang penting pandai menjahit.. kira tahun ni last la kakak tempah kat tailor, start tahun depan hantar kat kak ipaq kami.. 

kalau tak de ape aral, in shaa Allah bulan Disember nanti kami akan ke Kuala Kedah, Kedah.. yang buat tak sabarnya itu la.. makin dihitung hari, makin lambat kot.. ce kalau tak menunggu.. tetiba jek "eh !! dah sampai masa ke ?" hee~ dari segi persiapan, alhamdulillah.. hampir siap semuanya.. buat masa ni doakan yang baik baik dan semoga rezeki milik mereka.. aamiin..

DRAMA COFFEE PRINCE MALAYSIA


haish.. ni memang kakak tunggu sebab Micheal Ang amik resiko besar untuk re-make drama Korea ni.. hee~ tak.. kakak tak condemn lansung tapi tertunggu gak a.. katanya on air bulan November nanti.. ni baru Oktober kot !! lama lagi nak tunggu.. tapi tak pe la..

disebab kan Coffee Prince Malaysia ni jugak la buat kakak re-run Coffee Prince Korea untuk kali ke-empat.. ** kalau mengaji dah khatam empat kali tu ** sebab nak ingat / hafal jalan cerita dia.. selalu gak la tekan #mycoffeeprince tak pun #coffeeprincemy sebab nak tengok update terbaru dorang..

gandingan Janna Nick dan Fattah Amin memang sesuai la.. tapi kalau bagi pilihan lain, kakak rasa Bront Palare lagi sesuai bawak watak Choi Han Kyul sebab attitude dia.. cumanya Bront Palare dah berumur sangat la.. hahahaha~ pemilihan Janna Nick sebagai Go Eun Can memang sangat tepat..

tak pe.. tunggu jek nanti.. dalam tepat / mantap / sesuai kakak ni takut tersasar gak sebenarnya.. jadi !! kita tunggu jek la sesama..

FILEM PINJAMKAN HATIKU


benda menunggu ni sebenarnya jadi masa kakak tengah buat keje tengah-tengah malam sambil layan youtube.. lagu memang random la.. tak de lagu khusus.. tapi boleh plak keluar OST filem ni.. mula tu tak layan jugak sebab kakak memang tak minat Ayda Jebat.. hahahah~ tapi pasal lagu ni ade Adi Priyo ( vocalist Sixth Sense ) kakak layan jugak la..

dari OST yang bertajuk sama - Pinjamkan Hatiku ni jugak la kakak tau ada filem baru nak keluar.. hahahaha~ maka.. masuk list !! dapat tengok ke tak dapat ke lantak situ.. yang penting masuk list..


"wahai angin, bawa awan itu pergi kerana aku ingin melihat sang pelangi.." 


pun dalam bulan November 2017.. em.. bertabah jek la nak menunggu..

PROMOSI VIVIX SHAKLEE


ya !! memang paling tunggu ni.. hahaha~ stok dah licin, jadi tak best tak dapat tonggang setiap malam dan terpaksa menanggung kepelikan perasaan yang sangat seksa.. haa.. nampak ? kakak dan encik suami memang sangat malas nak telan pil, sebab tak suka rasa tersangkut kat anak tekak..


jadi !!

kami pilih VIVIX Shaklee ni.. rasa pun manis - kelat - masam.. sedap.. yang jadi tak sedapnya bila #duanur pun curi-curi minum.. hahahaha~ nak marah ke nak bertambah sayang tah.. 

AMBIL ALIH SEPENUHNYA

ambil alih apetu ? hee~ tahun ni kakak agak lapang sebab encik suami sudi bagi masa untuk kakak setup NAMA dalam dunia blogging.. sokongan beliau memang tak berbelah bahagi dan kalau ada award, kakak memang nak anugerahkan PENYOKONG SETIA KALAU TAK SETIA MEMANG NAK KENA NI AMBOI DIA.. hee~

dan setiap kali kakak pergi event encik suami jugak la yang uruskan anak-anak dari A - Z tanpa kompromi.. ya.. walaupun rumah macam tongkang pecah dan dapur ibarat dilanggar todak, kira okay la..

dan bermula tahun 2018.. kakak akan susun baik baik jadual untuk mantapkan lagi preformance kakak sebagai blogger.. dan untuk tahun 2018 jugak, sepenuhnya kakak akan ambil - hantar anak sekolah.. huu~ 

pagi hantar Nur Aiman sekolah agama, Nur Aina tadika.. tengahari jemput Nur Aina balik tadika dan hantar Nur Aiman masuk sekolah kebangsaan.. petang plak jemput Nur Aiman balik sekolah.. em.. nampak ? tahun ni lepak sikit sebab bergilir dengan jiran yang anaknya satu sekolah dengan Nur Aiman..

kalau orang lain boleh buat, takkan kakak tak boleh kan.. cumanya mintak dipermudahkan segala urusan la nanti serasa sepanjang hari kat atas jalan raya jek tu.. macam jauh nau jek sekolah - sekolah anak.. tpai jauh jugak la.. hee~

ULANGTAHUN PERKAHWINAN KE-LAPAN

haa.. baru lapan tahun ko nak kecoh.. gittew-- hee~ ya.. tahun ni tahun ke-lapan.. alhamdulillah.. pahit maung segala sakit hati duri ranjau onak segala dapat ditempuhi dengan jayanya.. ujian ? em.. manade bahtera yang sedang belayar tak dilambung ombak.. ada.. tapi kakak lebih senang untuk buat silent treatment menyambil muhasabah diri..

orang kata.. 

kami sudah melepasi FASA KEDUA dalam perkahwinan iaitu bila usia perkahwinan antara 5 - 10 tahun yang membuatkan kami lebih memahami sikap / perangai / hobi / pros / cons yang memang dah tau sangat.. hee~ kalau ade yang boleh menimbulkan konflik, memang dah tau la cara nak selesaikan..


malas merajuk ? hahaha~ lantak situ.. kakak kalau nak merajuk, merajuk jek.. tapi anak-anak dah besar kan.. jadi segan jugak nak merajuk tapi sekali sekala tak pe kot..

kalau dari segi kewangan, memang ramai kata dah mula stabil.. ye ke ? alhamdulillah.. walaupun tak semewah mana tapi belum pernah putus sampai tak boleh makan steak.. haa..

macam tahun-tahun sebelumnya.. 19 Disember nanti tak de sambutan khusus ke dating berdua-duaan ke.. tak de.. tapi kalau terjadi, alhamdulillah la.. nampaknya encik suami kakak tak la macam lelaki lain yang membuktikan beliau peka dan faham la kehendak hati seorang isteri.. hahahaha~ ibarat beliau berenang-renang di dalam hati kakak untuk tahu apa yang kakak nak.. gittewwwwwwww--


SENARAI TUNGGU ?

sepanjang bulan Oktober membawak ke penghujung Disember, ini antara yang kakak sangat tunggu selain keputusan periksa Nur Aiman, Nur Aina masuk tadika, shopping hujung tahun sebab ada Chrismas Sale, job job besar dari syarikat-syarikat besar itu memang dah masuk kategori wajib tu.. cuma nanti entri ni panjang berjela plak.. jadi la buat masa ni yang selalu kakak fikirkan sampai migraine, 4 benda ni.. hahahaha~

ada lagi 3 bulan sebelum kita menginjak ke tahun baharu.. azam tahun ni sudah ada yang tertunai dan ada yang masih dalam proses untuk kakak lunaskan.. doakan kakak ya !!

korang ?

ada tiga bulan lagi ni.. ada senarai tunggu yang korang nak sangat buat ke ?

You May Also Like

19 comments

  1. New Giveaway lets start! Jom join :)
    https://intansaffyna.blogspot.my/2017/10/giveaway-besar-besaran-by-intan-saffyna.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah !! bestnya !! nanti kakak join ya !!

      Delete
  2. bestnya dah dapat tumpu sepenuh masa kat anak and blog :) mek harap peluang tu dapat jugak kat mek. smoga dipermudahkan semuanya ye atie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah mek.. atie ade 3 bulan untuk push diri, capai ape yang atie nak.. tahun depan memang nak fokus lebih sikit kat anak2.. amiin.. mek pun boleh nanti.. masa tu akan sampai.. cuma tak tau bila..

      Delete
  3. Singgah sini atie. banyak jugak ni yang tertungu sampai x tahu nak tunggu apa. Hiii. Banyak sangat tu waiting list...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha~ kena settle kan pelan2 wani.. kalau tak, memang sekadar tulis jek la.. semoga wani sempat settle kan mana-mana senarai yang tertunggak..

      Delete
  4. Replies
    1. hahahaha~ cepat.. ade 3 bulan lagi ni..

      Delete
  5. tula belum tayang tapi dah kontroversi dulu.. confirm rating tinggi nnti.. pelakon hebat.. cerita best. harap x mengecewakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 macam tu la.. macam kakak sendiri letakkan satu batu aras untuk Coffee Prince Malaysia ni.. hee~ sebab kite sendiri minat K-drama.. kalau tak setanding dorang, tak payah re-make lagi la lepas ni..

      Delete
  6. Memang teringin jugak nak tengok sama tak dgr citer asal. haha. opkoz ada kelainan. tp part bront palarae tu saye rasa.. err.. maybe sbb dia dah tua kowt. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah~ betul.. sebab dia dah tua jek tu yang tak masuk senarai tu.. tapi kakak minat dia !!

      Delete
  7. Kakaknya masih seumuran saya ya ? 37, ya tergolong masih muda. Tapi saya belum punya calon istri, pacar pun belum. Kasihan diri saya ini ya ?

    ReplyDelete
  8. amboi berjela senarai tunggu dia kan. dok tanya diri sendiri apa senarai tunggu diri sendiri, terus kosong. haha. kena pikir la pasni apa yang ditunggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tu.. ni sikit ni.. tapi agak penting la.. hee~ sebab tu dok tunggu menunggu haa..

      Delete
  9. saya punya list tunggu hujung tahun, tunggu nk kahwin je.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh !! pergh !! pergh !! jangan lupa jemput.. hee~

      Delete
  10. Hihi.... kan, seronok tu dapat pergi tempat orang, dapat tengok budaya mereka, rasa makanan mereka...
    Tahniah ye Atie...moga rumahtangga yg dibina terus kekal bahagia hingga ke syurga

    ReplyDelete